Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare senon

nonyhaha

Postări Recomandate

am cautat pe forum si am observat ca nu s-a discutat despre aceste difuzoare.ce parere aveti despre ele?eu am pus niste difuzoare senon pe niste carcase facute dupa modelul visaton atlas compakt mkII, iar filtrele le-am facut manual, ca nu gaseam bobine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nonyhaha

8

• Sharky

4

• Shambala

2

• Bogdi16

2

Top autori în acest subiect

cool, o sa poti numi incintele Sensaton :).mai bine spune cum se aud, daca le-ai comparat cu ceva, daca ai avut parametri la difuzoare si cum ai calculat filtrele si frecventele de taiere, etc.

Link spre comentariu

de ex PA1590-2K

pe el srie 350W

la 100W gafaie de nu mai poate

am pus 2 pe incinte ca astea http://www.icemansound.3x.ro/Alpha15-Eminence.html

scot bass nimik de zis (cutoff la 200Hz) dar nu am putut da mai mult de 100W in acea incinta care pot spune ca mi-a scos untu din orice dif care l-am pus pe ea

si cum acest dif este 2.450.000 :shock: mai bine folosesti un HP15W ca e doar 1.800.000 si e net superior :lol:

Link spre comentariu

mda, nu sunt cele mai stralucide dif. dar merg, io am pus boxele pe o statie pe mosfeturi, irfp240/9240 cate 3 perechi pe canal, si se aud acceptabil, io le folosesc in casa, tweeterele sunt rft, joasele sunt DYA1270-68 8O , aveau cel mai mare magnet, si bobina nu mia facut probleme, le-am avut si la cateva petreceri, unde singurul lucru naspa a fost ca miau plesnit niste condensatori de pe filtre, pe care iam inlocuit cu bipolari(unde gasesc bipolari la 160v??)in rest, se aud bine, mult mai bine decat sony-urile pana in 20 mil. perechea, deci.... sunt destul de multumit de ele.

Link spre comentariu

multumesc, am lucrat 3 zile la ele, le-am facut in camera in care dorm, dar a meritat efortul

o sa le fac niste poze mai bune, de mai aproape, pacat ca nu le pot face poze in interior, unde am lucrat maimult

investitia finala a fost undeva pe la 15-16 milioane, cu tot cu statie, cu traf, cu cabluri, tot tot.

lemnul a costat 1 mil. foaia de 6m patrati, in care a incaput exact un sistem stereo, au mai ramas cativa cm patrati la final.

dupa care a mai fost o cutie de aracet si multe suruburi euro, de pal

si a mai fost melana cu care am umplut cutiile, si cel mai greu a fost cu filtrele, care le-am facut dupa schema de pe site-ul visaton, am cumparat sarma de 1,2mm parca si am bobinat 12 bobine in total, la care am lucrat 2 zile, toate bobinele fiind facute fara miez de ferita(cele mai mari au fost de 4,7 mH)

un link catre constructia boxelor: http://www.visaton.com/english/artikel/ ... _86_2.html

Link spre comentariu

Felicitari pentru boxe. Mai ai de finisat un pic (am vazut niste suruburi pe fata - vopseste-le negru sau cumpara holtz-suruburi negre). Cam cat cantareste una?Vreau si eu sa imi fac niste bobine pentru filtre. Spune-mi si mie te rog cam cat de mare a iesit aia de 4.7mH si pe ce mosor ai bobinat-o.

Link spre comentariu

nu am folosit difuzoare pa deoarece sunt facute pentru interior boxele si vroiam cursa marepentru suruburi... le voi acoperi cu niste chestii speciale din plastic negru, care se monteaza pe gaura surubuluibobina de 4.7 mh are vreo 11 cm diametru, si a fost facuta pe un suport cu diametrul de 4 cm si latimea de 2.2 cmo boxa canaterste in jur de 50 kg

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

difuzoarele SENON sunt extrem de proaste si sunt bune numai pentru oameni care nu au ce face cu banii si vor sa ii arunce :) cam asta se poate spune despre ele ..... motor slab , excursie mica , bobina de proasta calitate etc.

Link spre comentariu

Hai sa nu fim rai. Omul a construit niste incinte solide si grele dupa niste planuri verificate si oricand poate sa cumpere difuzoarele originale de la visaton si sa le monteze. Sa nu uitam ca este vorba de niste incinte de camera unde SPL-ul conteaza mai putin (oricum se aud peste limita suportabilitatii in acea camera). La boxele home conteaza mult mai mult CUM se aud si nu CAT DE TARE se aud.nonyhaha cum ai bobinat 11 cm diametru pe suport cu diametrul de 4 cm? Fa-ma te rog sa inteleg.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări