matzah Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Multumita ajutorului primit de la voi, am reusit sa duc la capat prima etapa din constructia unui mic mili/pico/mini osciloscop de jucarie. Mentionez ca am un osciloscop acasa, precizia si rezolutia lui fiind arhisuficienta pentru mine. Osciloscopul cu PIC il voi folosi strict pt audio (pana in 2-3Khz) ca si parte a unui instrument ce masoara puterea dezvoltata de un amplificator. Respectiv intr-o parte masor tensiunea de iesire avand impedanta data, pe alta parte vad pe ecran cand ampul incepe sa distorsioneze si sinusoida se aplatizeaza la capete. Rezolutia de 128x64 este,culmea, destul de suficienta, am reusit sa ma descurc in cateva mici teste cu un amplificator de casti. Intorcandu-ma la osciloscop. Schema este aceasta: [attachment=1]osciloscop.jpg[/attachment] Din cate se vede lipseste ceva. Semnalul de masurat se aplica practic direct pe una din intrarile PIC-ului, chestie totat aiurea. Pentru a continua constructia, am nevoie sa fac un fel de buffer intre intrarea mea de semnal si pic. Cu ceva operationale ma gandeam. Fireste optiunea mai desteapta ar fi un convertor a/d ce ar spori performantele aparatului, insa nu ma pricep sa modific firmware-ul spre a lucra cu asa ceva. Deci ramane doar circuitul buffer. Cautand.. am ajuns la urmatoarea varianta [attachment=0]intrare 1.jpg[/attachment] unde iesirea celui de-al 2-lea operational se cupleaza direct pe intrarea pic-ului. Voi folosi o sonda de osciloscop cu atenuare x10 impreuna cu acest circuit. Rugamintea mea era daca aveti propuneri cum as putea modifica circuitul spre a putea avea o plaja mai mare de masurare (ma refer strict ca si tensiuni)? Postez de asemeni si linkul catre filmuletele originale cu osciloscopul mergand: asa cum l-a facut autorul schemei prin 2006: http://www.semifluid.com/?p=29 Softul nu stiu sa-l modific, este compilat cu CCS (compilatorul lor). De asemeni nu's deloc forte cu programarea. Incercand sa compilez fisierul c livrat de autorul schemei am primit o gramada de erori gen *** Error 12 “C:\GLCD Osciloscope\GLCD – modified.c” Line 163(10,20): Undefined identifier GLCD_WIDTH *** Error 12 “C:\GLCD Osciloscope\GLCD – modified.c” Line 174(238,248): Undefined identifier glcd_pixel *** Error 12 “18F2550 GLCD Oscilloscope DR1r1.c” Line 42(153,156): Undefined identifier OFF *** Error 12 “18F2550 GLCD Oscilloscope DR1r1.c” Line 43(188,190): Undefined identifier ON Nu inteleg unde ar fi trebuit sa fie definite astea. Deocamdata folosesc softul "original" asa cum e compilat de autor. Una peste alta, m-ar ajuta unele sugestii sau sfaturi spre a duce la cap proiectul cu osciloscopul de jucarie. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Vezi ca pe site-ul cu proiectul exista fisierul ala "GLCD – modified.c"; in fisier scrie cum sa-l combini cu cel original sa-ti dea ce trebuie. Uite bucta: ///////////////////////////////////////////////////////////////////////// GLCD - modified.C//// How to use: 1. Create a new file in your CCS C library folder// titled 'GLCD - modified.C'// 2. Copy all of the code from your 'GLCD.C' file to the// new 'GLCD - modified.C' file.// 3. Paste the following code into the appropriate places// 4. Replace all "output_D" with "output_B"// 5. Replace all "input_D" with "input_B"//// Why all this work? The GLCD.C file is copyrighted Custom Computer// Services, so I cannot distribute the library to other individuals// unless they are licensed users of the CCS C compiler. Sorry!//// Version 1.1 08/21/2006// Steven Cholewiak (www.semifluid.com) modified the// code for operation with a PIC18F2550 by changing// control lines and changing the data port to Port B.// He also added a 3x5 font, which was based upon the// font format from http://instruct1.cit.cornell.edu/// courses/ee476/video/Video32v2.c and modified to// include characters defined from http://mckoss.com/// jscript/tinyalice.htm/////////////////////////////////////////////////////////////////////// Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 am vazut si chestia asta dar nu stiam daca erorile la compilare provin de aici sau din alta parte. Am sa incerc cu fisierul modificat sa vad daca reusesc compilarea. Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 am reusit sa compilez facand modificarile in glcd - modified.c asa cum era scris mai sus, insa hex-ul compilat este vizibil diferit de varianta compilata de autor. Este ceva mai mic, informatiile continute evident difera si zona de "config" are setari diferite. O sa mai vad diseara cand ajung acasa, banuiesc ca ordinea corecta ar fi sa deschid un proiect nou in compilator, sa introduc acolo bitii de configuratie, fisierele sursa si sa compilez ulterior. Totusi n-am reusit sa obtin un hex identic cu originalul. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 De unde ai luat fisierul glcd.c original? Ai compilerul ccs? Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 da, am acel compiler, de asemeni setat pe pic18f2550. am folosit glcd.c-ul original ce venea by default cu compilatorul. Am incercat sa flashuiesc pic-ul cu hex-ul obtinut. Softul merge insa caracterele sunt afisate toate aiurea pe ecran. Deci suspectez ca problema tine tot de glcd.h Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum