mișa Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Ma gindesc sa punem aici niste poze si fise tehnice ale unor difuzoare mai "smechere" cu care ati lucrat. Pentru ca am deschis topicul incep: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/P1040682.JPG http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/P1040687.JPG http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/P1040688.JPG http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/P1040939.JPG http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/P1040941.JPG http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/P1040942.JPG http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/P1040947.JPG In ultima vreme cu astea am lucrat si le-am auzit. Evident, orice comentarii sunt binevenite. (daca sunt la obiect) Edit: Poza cu bobinajul e de la un difuzor Wilson Audio (la reparat in atelierul MEU) care echipeaza boxa AlexandriaX2. Acest difuzor se "arde" frecvent. Mai bine zis se "defecteaza" - e un defect de fabricatie. Se pare ca producatorul isi asuma responsabilitatea. (adica schimba acest difuzor de cite ori e nevoie...dar uneori foarte tirziu) Cu astea am lucrat eu in ultima perioada...VOI? Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 ok, ai lucrat cu aceste difuzoare, dar ce ai lucrat ?? - asta ar fi mai interesant, ca asa - poze cu difuzoare "smechere" e pin netul.. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Da, o sa pun poze in limita in care utilizatorul boxelor imi permite, dar nu aici, la "capitolu' " boxe. Eu am construit numai filtrele si am facut masuratorile... Stiu ca e plin netul de poze cu difuzoare, dar nu exista poze cu difuzoare in atelierul meu. Interesant mi se pare ca Supravox 400 are pe site doar niste parametrii TS generali. In fisa tehnica ce vine cu difuzorul sunt diferiti. De asemenea, e adevarat ca ei se modifica odata cu schimbarea tensiunii de alimentare a bobinei (difurile astea nu au magnet, au o bobina) Pentru utilizarea lor e nevoie de o sursa reglabila de cc. Tensiunea optima de alimentare e foarte discutabila, depinde de cel care asculta... Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 ok, am inteles ca ai facut ceva cu Supravox, dar cu Scanspeak si Manger care e povestea??? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 initiativa e buna,sunt sigur ca suntem multi care vrem sa ne delectam ochii,daca puteai sa pui si din fata cu ss era si mai bine treaba e alta,ca omu de rand nu prea se arunca la difuzoare smechere ,mai ales la noi,pt ca sunt exagerat de scumpe.Tu esti printre primii daca ai sa urmesti sectinea si peste 95% din topicuri contin discutii despre ..mediocritati,asta e situatia... Poate ca tehnic sunt mai lucrate,manopera la fel,dar acustic ,totul e discutabil.Unii mai cu experienta au mai descoprit si alte chestii interesante,ca se pot face lucruri excelente acustic si cu difuri cu preturi mai omenesti chiar daca poate nu au 'reputatia' unui brand pe ele.Chiar tu ai obs ca totul tine de gustul fiecaruia si degeaba e 700E++ mangerul,cand sunt multi care se plang ca sunt prea..calde ,de ex.Majoritatea cantarim acest rap pret-perf. si preferam ceva care sa merite investitia,mai ales pe vremurile astea,chiar daca poate nu se apropie integral de original,sonic,dar costa 1/10 din pret aici detalii despre manger si despre SS BTW, Fs la ss la cat e,calculat cum e dat in parametrii,sau cum arata in grafic? Daca faci rost de poze cu ce ai lucrat cu ele,poti sa pui aici,nu vad de ce nu,in defintiv e topicul tau si e sectiunea potrivita.Nu are rost sa deschizi topicuri pt cateva poze si vorbe pe margine.Numele topicului actual oricum spune totul Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Poze pot sa fac cite vreau cu difuzoarele pentru ca sunt la mine in atelier. O sa pun o poza cu difu' ala din fata. Deocamdata am facut niste incinte de test din pal nenorocit, cu ajutorul carora fac teste si auditii, ma joc cu filtre, etc. Doar in urma testelor vor fi facute incintele...cine a construit intelege de ce. (volume, porturi, capitonare, zbirniieli etc.) Deocamdata pot sa spun ca SS coboara neasteptat de jos. Aproape ca respecta specificatiile... De Manger nu sunt foarte incintat, bine, e OK dar eu zic ca nu face banii. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 cum e cu parametrii aia ? i-ai masurat,corespund?sunt f multe cazuri in care utilizatorii finali se plang ca nu prea corespundcum ai realizat cutiile,filtrele,ai folosit un simulator legat de un mic ceva sau cum?in majoritatea cazurilor daca folosesti un simulator bun care tine cont de fenomenele care apar in viata reala si folosesti parametrii reali nu prea e nevoie de cutii de proba(ma refer la implemntari simple,gen compresie,br,),cel mult in fctie de camera si preferinte,reasezarea fonoabprbantului si poate reacordarea rezonatorului daca bubuie de ex,sau se subacordeaza din cauza cantitatii mari de fonoabsorant(sunt destui care umplu cutia cu fonoabs ca asa au auzit,sau pun 3 pereti din 6,tot din acelasi motiv,si lasa asa fara sa mai incerce si altceva)Urmeaza un poriect ceva,cum vor fi combinate??dar cu supra care-i treaba? cred ca asta a vrut si adi sa afle...ce lucrezi cu elefisele tehnice se gasesc pe net,daca cumva ai acces la aparatura,ar fi bune niste informatii reale din teren,sa tragem si noi niste concluzii.Numai daca se poate.Asa ceva ne cam lipseste :cry:SS-urile au o reputatie pt un bas fantastic,eu nu stiu altele mai bune si din ce am citit ,multi sunt de acord.Sunt singurii care fac difuri mici cu bas impresionant,chiar si la 5" ,ai impresia ca e un subwofer ascuns pe undeva.Si asta nu se reflecta in totalitate in parametrii,aviz amatorilor 'cititori' de ei Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 cum e cu parametrii aia ? i-ai masurat,corespund?sunt f multe cazuri in care utilizatorii finali se plang ca nu prea corespundcum ai realizat cutiile,filtrele,ai folosit un simulator legat de un mic ceva sau cum?in majoritatea cazurilor daca folosesti un simulator bun care tine cont de fenomenele care apar in viata reala si folosesti parametrii reali nu prea e nevoie de cutii de proba(ma refer la implemntari simple,gen compresie,br,),cel mult in fctie de camera si preferinte,reasezarea fonoabprbantului si poate reacordarea rezonatorului daca bubuie de ex,sau se subacordeaza din cauza cantitatii mari de fonoabsorant(sunt destui care umplu cutia cu fonoabs ca asa au auzit,sau pun 3 pereti din 6,tot din acelasi motiv,si lasa asa fara sa mai incerce si altceva)Urmeaza un poriect ceva,cum vor fi combinate??dar cu supra care-i treaba? cred ca asta a vrut si adi sa afle...ce lucrezi cu elefisele tehnice se gasesc pe net,daca cumva ai acces la aparatura,ar fi bune niste informatii reale din teren,sa tragem si noi niste concluzii.Numai daca se poate.Asa ceva ne cam lipseste :cry:SS-urile au o reputatie pt un bas fantastic,eu nu stiu altele mai bune si din ce am citit ,multi sunt de acord.Sunt singurii care fac difuri mici cu bas impresionant,chiar si la 5" ,ai impresia ca e un subwofer ascuns pe undeva.Si asta nu se reflecta in totalitate in parametrii,aviz amatorilor 'cititori' de eiExperimentele cu alegerea frecventelor de taiere le-am facut cu filtre active si biamping.Asa, in mare mi-am facut o parere, dar filtrele pasive sunt cu totul si cu totul altceva. Alea nu le voi putea "regla" numai in varianta finala a boxei. Masuratorile in aer liber cu microfon. Cutiile de proba le-am facut pentru ca in final vor fi niste boxe mari din placi suprapuse taiate pe CNC si ies destul de scumpe. Nu prea imi da mina sa gresesc si mai mult de asta, faza cu masuratorile imi place cel mai mult. Am sa fac toate masuratorile pe care le pot face si le voi posta. Chestia e ca nu vreau sa postez date eronate. Intr-adevar, SS are un bas foarte bun.Ceea ce m-a interesat foarte mult a fost Supravoxul. Nu am mai ascultat si nu cunosc pe nimeni care sa fi ascultat. Este surprinzator de bun si de liniar... In curind o sa trasez un grafic in boxa inchisa de 150l la citeva tensiuni de alimentare. Problema e ca numai in aer liber pot face masuratorile astea si tare ma supara sa car totul afara. Imi ia o jumatate de zi masuratoarea asta. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 atunci multa bafta si rabdareasteptam detalii cu minunatiile pe parcursul lucrarii Link spre comentariu
Toader Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Scuze de off-topic: Intreb si eu ca prostul - Cum naiba se strica frecvent un difuzor dintr-o boxa asa de scumpa(peste 100 de mii de $, parca).Atunci ce pretentii sa am de la altele muuult mai ieftine?Scuze daca am deranjat. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Intr-adevar, inredibil, dar asa e. Practic, pentru a fi cit mai usor ansamblul calota-bobina, tubul pe care e facuta bobina e lipit cu foarte putin clei. In utilizare normala, dupa un timp se desprinde de calota. In cele mai multe cazuri nici macar nu se intrerup firele.Parerea mea personala e ca e prea putin clei. Am lipit citeva cu epoxi, asa de curiozitate, cu cit mai putin clei dar ceva mai mult decit cel original. Eu nu am auzit vreo diferenta. La unul i-am refacut bobina dar acesta nu mai suna asa bine. O sa pun citeva poze cu aceste difuzoare minunate. (am 2 in atelier cu care urmeaza sa fac niste auditii comparative cu alte difuzoare mai "comestibile") Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 - Am ascultat Manger in incinta f.scumpa (3 Manger + 2 Vifa pe joase) dar, inafara unui dosar tehnic bun, nu "mergea" decat pe marsuri germane. Sorry! Asta m-a impiedicat sa ma arunc la ele!- difuzoarele din Wilson-urile mai noi am citit ca sunt nordice, din brandurile cunoscute si preturi "nesimtzite" ca tot e la moda! S-ar putea sa fie ceva aiurea in alegerea Ft si a solutiei de separare.- am lucrat cu produsele DST (acum Tymphany ), dar, personal, basul lor, oricat de jos merge (o octava si chiar mai mult sub 60 Hz) nu mi s-a impus in ceea ce priveste detaliul, acuratetea lui. Dar e o chestie de gust!- am avut in mana si am lucrat cu Supravox cu magnet permanent. Cu difuzoare cu bobina am avut atat dintre razboaie cat si din anii '60, de productie germana. Unele depaseau Supravox in calitatea timbrala. Nu am avut ocazia (si acum e tardiv!) sa ascult Redheko, care se pare ca erau Supravoxuri modificate si mult mai reusite acustic.Plecand de la ideea ca intre pret si calitate trebuie sa existe un raport de BUN SIMTz, m-am limitat in a cauta cine stie ce minuni nou aparute, mai ales ca azi, multi redescopera apa calda, mersul pe jos si plasarea gamaliei la chibrit, si, cu putina "muzica de marketing" capata si clienti si adepti. Exista insa si firme care se straduie sa tina inca la reputatia lor, cat de cat si ca atare, ai ocazia sa descoperi si lucruri interesante atunci cand totul pare pierdut! Am cautat mai ales firmele care au si departament pro, pentru ca acelea duc o lupta grea, pe o piata saturata, si, mai putin sunt predispuse la gainarii de marketing! Nu toata gama de difuzoare pro se preteaza la incinte de casa, dar la oricare gasesti ceva care se potriveste! depinde si de abilitatea de a realiza ceva cu aceste difuzoare. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Nicidecum nu as cumpara produse la preturi nesimtite si nici nu incurajez promovarea lor. Am mai zis eu pe undeva pe forum care e parerea mea despre produsele audiofile ultrascumpe. Totusi, as fi fraier sa nu profit si sa fac masuratori si auditii pe niste difuzoare pe care niciodata nu le-as cumpara. Iata si o poza cu minunatele difuzoare: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/Wilson.JPG Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Nicidecum nu as cumpara produse la preturi nesimtite si nici nu incurajez promovarea lor. Am mai zis eu pe undeva pe forum care e parerea mea despre produsele audiofile ultrascumpe. Totusi, as fi fraier sa nu profit si sa fac masuratori si auditii pe niste difuzoare pe care niciodata nu le-as cumpara. Iata si o poza cu minunatele difuzoare: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Difuzoare/Wilson.JPGNici nu m-am gandit la reclama in vreun fel!Produsele cu preturi exagerate exista pentru ca exista si cumparatori. Daca o fac din snobism, necunoastere sau incredere in bla, bla, blaul de marketing e treaba lor!Sigur ca e interesant sapoti face comparatie intre diverse difuzoare. Din ce stiu, Wilson isi comanda difuzoarele si ca atare, e cu atat mai interesant daca performantele care le cer difera mult de ceea ce produc curent. Mai e si aspectul ca difuzoarele comandate de diverse firme cu performante diferite de cele de catalog nu sunt accesibile la vanzare datorita unor clauze contractuale (afara de cazuilin care cel ce le comanda vrea sa le comercializeze - ex. Audionote UK.) Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Eu, de la un anumit nivel in sus, nu mai pot sa zic ca "ceva" suna mai bine sau mai rau decit "altceva". Pot sa zic doar ca suna diferit. Chestia care vreau sa o zic e urmatoarea: Pe boxe Wilson Audio Alexandria X2, fiecare amplificator are sunetul lui. Nu exista 2 la fel. Uneori diferenta e chiar mare, sesizabila de oricine. Eu nu pot sa zic ca unul e mai bun ca altul...Pot sa zic o chestie foarte simpla: Un amplif cu 6p3s pp clasa AB bine facut baga in umbra multe amplifuri scumpe pe semiconductori daca le asculti pe boxele astea. (Am trait aceasta experienta) Alexandria X2 sunt niste super-boxe, dar evident pretul lor nu e nicidecum justificat. Foaia de catalog cu parametrii tehnici nu trebuie luata in serios...din pacate...la fel ca la multe alte produse audiofile!!! (pe masurate nu pe texte) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum