Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tipuri de filtre pasive - sa le intelegem functionarea

cristimm

Postări Recomandate

La ordinul 2 de 12 db/octava (cele mai folosite) exista mai multe tipuri:Butterworth - Q=0.707Linkwitz-Riley - Q=0.5Bessel - Q=0.595Chebychev - Q = 1Care este diferenta? Ma tenteaza sa folosesc chebychev pentru ca la aceeasi frecventa de taiere se utilizeaza bobine mai mici si cond mai mari (deci per total iese mai ieftin).Deci poate cineva sa explice mai exact ce inseamna aceste variatii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristimm

4

• kai

2

• Sharky

2

• Adi Florin

1

Top autori în acest subiect

Cel mai recomandabil e linkwitz-R pt ca difurile sunt reduse cu 6dB fiecare deci insumarea in zona de separare produce un rspuns neted in cazul in care au aceeasi eficienta.Daca nu folosesti un L-pad.cauta pe net sigur o sa gasesti o pgina care sa iti explice f bine.Eu cred ca ai iesi mai ieftin sa ai condensatorii mai mici, ca sarma nu e prea scumpa si acum nu cred ca ti-e lene sa mai pui cateva spire in plus

Link spre comentariu

Din imaginile puse de kai am vazut ca filtrul chebychev are o forma "bombata" si nu mai vreau sa folosesc.Ar mai fi o chestie cu corectia de faza. Este vreun tip de filtru care produce un defazaj mai mic?

Link spre comentariu

Dar sa zicem ca vreau sa fac o taiere la 300 Hz. In functie de caracteristicile difuzoarelor pot sa folosesc la FTJ tipul LR si la FTS bessel (sau alta combinatie)? Sau se "imperecheaza" mai bine daca sunt de acelasi tip?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări