cristimm Postat Septembrie 27, 2005 Partajează Postat Septembrie 27, 2005 La ordinul 2 de 12 db/octava (cele mai folosite) exista mai multe tipuri:Butterworth - Q=0.707Linkwitz-Riley - Q=0.5Bessel - Q=0.595Chebychev - Q = 1Care este diferenta? Ma tenteaza sa folosesc chebychev pentru ca la aceeasi frecventa de taiere se utilizeaza bobine mai mici si cond mai mari (deci per total iese mai ieftin).Deci poate cineva sa explice mai exact ce inseamna aceste variatii? Link spre comentariu
cristimm Postat Septembrie 27, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2005 Haideti mai chiar vorbesc chestii paranormale?Nu a trecut nimeni de stadiul "un condensator pe tweeter si gata"? Link spre comentariu
kai Postat Septembrie 27, 2005 Partajează Postat Septembrie 27, 2005 Am atasat un doc cu caracteristicile unui filtru de 48db/octava cu frecventa de taiere 39Hz pentru fiecare caz in parte. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 27, 2005 Partajează Postat Septembrie 27, 2005 Cel mai recomandabil e linkwitz-R pt ca difurile sunt reduse cu 6dB fiecare deci insumarea in zona de separare produce un rspuns neted in cazul in care au aceeasi eficienta.Daca nu folosesti un L-pad.cauta pe net sigur o sa gasesti o pgina care sa iti explice f bine.Eu cred ca ai iesi mai ieftin sa ai condensatorii mai mici, ca sarma nu e prea scumpa si acum nu cred ca ti-e lene sa mai pui cateva spire in plus Link spre comentariu
cristimm Postat Septembrie 27, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2005 Din imaginile puse de kai am vazut ca filtrul chebychev are o forma "bombata" si nu mai vreau sa folosesc.Ar mai fi o chestie cu corectia de faza. Este vreun tip de filtru care produce un defazaj mai mic? Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 27, 2005 Partajează Postat Septembrie 27, 2005 LR de 24dB-oct Link spre comentariu
kai Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 In mod normal coeficientul Q al filtrului se alege in functie de caracteristicile de raspuns in frecventa al difuzoarelor folosite astfel incat sa rezulte o liniaritate cat mai buna. Link spre comentariu
cristimm Postat Septembrie 28, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Dar sa zicem ca vreau sa fac o taiere la 300 Hz. In functie de caracteristicile difuzoarelor pot sa folosesc la FTJ tipul LR si la FTS bessel (sau alta combinatie)? Sau se "imperecheaza" mai bine daca sunt de acelasi tip? Link spre comentariu
Adi Florin Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Daca vrei sa faci o taiere la 300Hz o sa rezulte o bobina "sanatoasa" Link spre comentariu
NeaSuciu Postat Noiembrie 10, 2006 Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 sal vreau sa imi fac 2 boxe pe 3 cai cu ydd 200lpp g5002 si tm100 dupa planul facu de Vasile dar am cateva nelamuriri difurile nu le-am cumparat inca deoarece imi trebuie Tweeter Impedance =? Midrange Impedance =? Woofer Impedance =? Sa rezulte cu tot cu filtru 4 Ohmi am incercat sa recalculez filtrele http://www.lalena.com/Audio/Calculator/APCXOver/ poate cineva sa ma ajute? Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 10, 2006 Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 tot de 4 ohmi...frecventa de taiere am luat-o asa de la mine :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum