Vizitator tamango Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Salutare , am avut un programator ICD2 (clona) achizitionat de la HI-END care functiona ireprosabil si pe care l-am pierdut si cu care programam 16F88 fara probleme fara erori...etc ! Am achizitionat alt programator ICD2 (tot clona ca ie ieftina !!! ) ,mai compact ce-i adevarat dar care imi da urmatoarea eroare cand incerc sa programez acelasi pic cu acelasi program(.hex) cu aceeasi versiune de MPLAB....respectiv 7.5 !!!!! ICDWarn0033: MPLAB ICD2 does not support programming this device if both the internal oscillator and internal MCLR are selected. You may continue programming, but you are encouraged to cancel, reconfigure your device, and try again. Acum intrebarea mea este ce dumnezeului are , gresesc eu sau ce se intampla ??!!....am incercat sa programez alt PIC si merge ! Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 1. Te-ai uitat cum sunt selectati biti de programare? Link spre comentariu
Vizitator tamango Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 1. Te-ai uitat cum sunt selectati biti de programare?Cand programam cu vechiul programator lua automat setarile hex-ului , nu vad dc nu ar face la fel si programatorul asta, oricum am incercat sa schimb setarea la OSCILATOR dar se intampla acelasi lucru....apare mesajul respectiv si da eroare de programare ! Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 1. Daca lucrezi cu MPLAB nu iti trebuie directiva de setare a bitilor ci poti sa lucrezi cu configurarea bitilor din MPLAB. Incearca si asa deoarece, dupa cata engleza stiu eu, mesajul spune ca ICD2 tau nu accepta oxcilator intern sau MCLR intern. Link spre comentariu
sofian Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 eroarea aia cred ca este gresitaMPLAB nu vrea sa programeze asa ptr ca ai activat si debug la PIC si nu mai poate intra in mod debug ptr ca ai MCLR intern legat la VDDincearca sa selectezi la programator icd2 si "release" la build optionmai vezi daca ai activat LVP (low voltage programing"pune aici cum se configureaza dupa ce incarci hex in MPLAB Link spre comentariu
Vizitator tamango Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 eroarea aia cred ca este gresitaMPLAB nu vrea sa programeze asa ptr ca ai activat si debug la PIC si nu mai poate intra in mod debug ptr ca ai MCLR intern legat la VDDincearca sa selectezi la programator icd2 si "release" la build optionmai vezi daca ai activat LVP (low voltage programing"pune aici cum se configureaza dupa ce incarci hex in MPLABLa Build option apare '' no active project '' , am doar .hex-ulLow voltage e DISABLEConfigurarea bitilor : Oscillator..........................INTR-OSC2 as RA6Watchdog Timer......................OFFPower up timer .....................ONRA5/MCLR Pin function Select........RA5Brown out Detect....................OFFLow voltage Program.................DisableData EE Read Protect................OnFlash Program Write.................Write protect OffCCP1 Mux............................RB0Code Protect........................AllFail Safe Clock Monitor Enable......EnableInternal External Switch Over Mode..Enable Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 1. Din pacate PICSTART Plus pe care il am eu este o varianta mai veche si nu imi permite sa programez PIC16F88, dar am un MPLAB ICD2 original si pot incerca cu el sa fac un erase divese. Pot incerca sa il resetez PIC-ul. Nu te costa nimic, doar transportul deoarece nu stiu din ce localitate esti. Link spre comentariu
Vizitator tamango Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 1. Din pacate PICSTART Plus pe care il am eu este o varianta mai veche si nu imi permite sa programez PIC16F88, dar am un MPLAB ICD2 original si pot incerca cu el sa fac un erase divese. Pot incerca sa il resetez PIC-ul. Nu te costa nimic, doar transportul deoarece nu stiu din ce localitate esti.Din Bucuresti sunt. Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 1. Ramane oferta valabila. Pot sa incerc cu un programator original MPLAB ICD2 sa fac un erase. Din pacate nu am 16F88 pe care sa-l incerc. Link spre comentariu
Vizitator tamango Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 1. Ramane oferta valabila. Pot sa incerc cu un programator original MPLAB ICD2 sa fac un erase. Din pacate nu am 16F88 pe care sa-l incerc.Ms mult , incerc sa gasesc pe cineva din Bucuresti , daca nu se poate iti trimit prin posta PIC-ul....ms inca o data ! Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Inainte sa trimiti picul cu posta, eu as zice sa incerci clona ta cu un mplab mai nou. Nu se stie niciodata. Link spre comentariu
Vizitator tamango Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Inainte sa trimiti picul cu posta, eu as zice sa incerci clona ta cu un mplab mai nou. Nu se stie niciodata.am incercat si asta , nici nu stiu ce n-am incercat !! Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 1. Incearca cu un PICSTART Plus care are posibilitatea sa programeze un PIC16F88. Adica unul care are o versiune soft mai mare ca 4. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Se pare ca problema ta e cunoscuta; exista in topicul respectiv si explicatia unuia e la uChip referitoare la avertizarea asta. Tinand cont ca este un warning, o sugestie ar fi sa incerci sa scrii un pic, poate ai noroc si merge. A, si se pare ca face la fel cu orice ICD2, chiar si cu cele originale; numai variantele mai vechi de mplab nu stiau de problema. Link spre comentariu
Vizitator tamango Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Se pare ca problema ta e cunoscuta; exista in topicul respectiv si explicatia unuia e la uChip referitoare la avertizarea asta.Tinand cont ca este un warning, o sugestie ar fi sa incerci sa scrii un pic, poate ai noroc si merge.A, si se pare ca face la fel cu orice ICD2, chiar si cu cele originale; numai variantele mai vechi de mplab nu stiau de problema.Pai am incercat si da eroare de programare , nu ma deranja eroarea , numai sa fi mers programarea !! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum