Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

16F876 ERASE ?

Vizitator ics_igrec_zet

Postări Recomandate

Vizitator ics_igrec_zet

Salutare, am si eu o problema si anume:

am vrut sa experimentez "code protection" asa ca am scris intr-un 16f876 un programel si l-am protejat, problema este ca nu-l mai pot deproteja. Conform data sheet nu este un PIC cu OTP ci flash, si se poate deproteja daca se face un "bulk erase" chestie care nu se intampla in cazul acestui PIC.

Folosesc JDM programmer si am incercat cu mai multe software-uri (WinPic800, icprog, PICPgmProgrammer, chiar si asta: http://nbglin.com/cpjs/dpj39.htm) sa-l sterg dar nu merge . :nebunrau:

Unde gresesc? Am interpretat gresit data sheetul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

5

• Craciun

4

• Liviu M

1

Confunzi termenii.OTP=one time programming, adica ai introdus un program nu il mai stergi nicicum. Flash inseamna ca poti scrie si/sau sterge programul de cate ori vrei. Code protection= protejare impotriva citirii si/sau rescrierii programului din MCU deci e definitiva scrierea altfel nu avea sens facilitatea, =>cumpara alt PIC .:)

Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet

Citez din documentatia 16f87Xa:

"When using low-voltage ICSP, the part must be supplied

at 4.5V to 5.5V if a bulk erase will be executed. This

includes reprogramming of the code-protect bits from an

on state to an off state. For all other cases of low-voltage

ICSP, the part may be programmed at the normal operating

voltage. This means calibration values, unique

user IDs or user code can be reprogrammed or added.

Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet

Ai dreptate, am gasit acum un document in care sunt specificate aceste functii http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 39589b.pdf. Citez:

For the PIC16F87XA devices, once code protection is

enabled, all protected program and data memory locations

read all '0's and further programming is disabled.

The ID locations and configuration word read out

unscrambled and can be reprogrammed normally. The

only command to erase a code protected PIC16F87XA

device is the Chip Erase. This erases program memory,

data memory, configuration bits and ID locations.

Problema este ca nu stiu nici un programator care sa aiba "Chip Erase". Vreo idee?

Multumesc pt ajutor

Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet

Am willem programmer cumparat de la adelaida, numai ca e imprumutat :cry: , o sa dau un telefon.Incercam si varianta asta :sparge: sa vedem ce ieseMultumescEdit:AD-MEM03 care-l am eu nu suporta 16f876 decat icsp, o sa-i fac un adaptor

Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet

Deci am incercat si cu Willem si cu MPLAB&PICkit2 , pur si simplu nu se intampla nimic, PIC-ul nu este sters.Tensiunile sunt corecte, se foloseste HVP.Alte idei?

Link spre comentariu

Foloseste LVP (oricum la ICSP asta trebuie folosit)

De ce? Merge foarte bine si cu programare "normala"; unul din semnalele trimise prin ICSP e VPP care, in functie de programator, poate fi ~13V sau 5V.
Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet

1. Cum ai determinat ca PIC nu este sters?

Salut, in momentul in care fac "read" imi citeste doar "000000000000000etc" si "CP- all" deci este protejat. Oare este posibil sa scriu un nou program in pic si din oarecare motive sa nu imi arate?
Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet
1. Cum ai determinat ca PIC nu este sters?

Salut, in momentul in care fac "read" imi citeste doar "000000000000000etc" si "CP- all" deci este protejat. Oare este posibil sa scriu un nou program in pic si din oarecare motive sa nu imi arate?

Foloseste LVP (oricum la ICSP asta trebuie folosit)

De ce? Merge foarte bine si cu programare "normala"; unul din semnalele trimise prin ICSP e VPP care, in functie de programator, poate fi ~13V sau 5V.

Nu am probleme de programare cu alte pic-uri, iar programatoarele lucreaza cu 13V(HVP)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări