Vizitator ics_igrec_zet Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Salutare, am si eu o problema si anume: am vrut sa experimentez "code protection" asa ca am scris intr-un 16f876 un programel si l-am protejat, problema este ca nu-l mai pot deproteja. Conform data sheet nu este un PIC cu OTP ci flash, si se poate deproteja daca se face un "bulk erase" chestie care nu se intampla in cazul acestui PIC. Folosesc JDM programmer si am incercat cu mai multe software-uri (WinPic800, icprog, PICPgmProgrammer, chiar si asta: http://nbglin.com/cpjs/dpj39.htm) sa-l sterg dar nu merge . Unde gresesc? Am interpretat gresit data sheetul? Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Confunzi termenii.OTP=one time programming, adica ai introdus un program nu il mai stergi nicicum. Flash inseamna ca poti scrie si/sau sterge programul de cate ori vrei. Code protection= protejare impotriva citirii si/sau rescrierii programului din MCU deci e definitiva scrierea altfel nu avea sens facilitatea, =>cumpara alt PIC . Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Citez din documentatia 16f87Xa: "When using low-voltage ICSP, the part must be supplied at 4.5V to 5.5V if a bulk erase will be executed. This includes reprogramming of the code-protect bits from an on state to an off state. For all other cases of low-voltage ICSP, the part may be programmed at the normal operating voltage. This means calibration values, unique user IDs or user code can be reprogrammed or added. Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Da se pare ca operatiunea ar fi posibila numai ca sunt algoritmi diferiti intre PIC16F876 si PIC16F876A. Uite mai jos niste discutii pe tema: http://www.edaboard.com/thread14019.html si mai sunt si altele , la cautarea dupa "bulk erase of PIC16F876" Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Ai dreptate, am gasit acum un document in care sunt specificate aceste functii http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 39589b.pdf. Citez: For the PIC16F87XA devices, once code protection is enabled, all protected program and data memory locations read all '0's and further programming is disabled. The ID locations and configuration word read out unscrambled and can be reprogrammed normally. The only command to erase a code protected PIC16F87XA device is the Chip Erase. This erases program memory, data memory, configuration bits and ID locations. Problema este ca nu stiu nici un programator care sa aiba "Chip Erase". Vreo idee? Multumesc pt ajutor Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Incearca un programator Willem si ca soft sa mai cautam un pic.N-am testat dar asa din fuga ce am vazut pe net.Editare ulterioara.Uite aici o discutie pe Willem si ai si niste linkuri si scheme:viewtopic.php?f=39&t=35785 Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Am willem programmer cumparat de la adelaida, numai ca e imprumutat :cry: , o sa dau un telefon.Incercam si varianta asta sa vedem ce ieseMultumescEdit:AD-MEM03 care-l am eu nu suporta 16f876 decat icsp, o sa-i fac un adaptor Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 1. Incearca cu MPLAB. Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Deci am incercat si cu Willem si cu MPLAB&PICkit2 , pur si simplu nu se intampla nimic, PIC-ul nu este sters.Tensiunile sunt corecte, se foloseste HVP.Alte idei? Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Foloseste LVP (oricum la ICSP asta trebuie folosit) si Chip erase daca ai comanda in softul de programare. Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 1. Cum ai determinat ca PIC nu este sters? Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Foloseste LVP (oricum la ICSP asta trebuie folosit)De ce? Merge foarte bine si cu programare "normala"; unul din semnalele trimise prin ICSP e VPP care, in functie de programator, poate fi ~13V sau 5V. Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 1. Incercam cu MPLAB si ca programator PICSTART Plus. Daca nu ai acces la asa ceva, incerc sa iti fac eu erase la acest PIC pe gratis. Te costa numai transportul, ca nu stiu din ce locatite esti. Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 1. Cum ai determinat ca PIC nu este sters?Salut, in momentul in care fac "read" imi citeste doar "000000000000000etc" si "CP- all" deci este protejat. Oare este posibil sa scriu un nou program in pic si din oarecare motive sa nu imi arate? Link spre comentariu
Vizitator ics_igrec_zet Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 1. Cum ai determinat ca PIC nu este sters? Salut, in momentul in care fac "read" imi citeste doar "000000000000000etc" si "CP- all" deci este protejat. Oare este posibil sa scriu un nou program in pic si din oarecare motive sa nu imi arate? Foloseste LVP (oricum la ICSP asta trebuie folosit) De ce? Merge foarte bine si cu programare "normala"; unul din semnalele trimise prin ICSP e VPP care, in functie de programator, poate fi ~13V sau 5V. Nu am probleme de programare cu alte pic-uri, iar programatoarele lucreaza cu 13V(HVP) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum