Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie de incalzire

Vizitator nituc

Postări Recomandate

As avea si eu nevoie de un sfat ,vreau sa imi fac o instalatie de incalzire cu un boiler de 30 litri,2 calorifere de fonta ca in imaginea de maijos si un ventilconvector de la ferolli vm-b-20 .Am o pompa de la o centrala si un vas de expansiune care o sa le includ in circuit adik pompa pe retur si vasu in punctu cel mai inalt al instalatiei,din cate am inteles.Intrebarea este ca vasu de expansiune tre sa stea mai inalt decat boileru ,si vroiam sa mai stiu daca am umplut boileru cu apa pot sa opresc de la alimentarea cu apa rece?In plus calorifelere de fonta intra f multa apa in ele este vre-o diferenta ,ptr ca in venticonvector intra doar 0,8 litri.Conteaza ca nu pleacatoate intrarile de la cele 3 calorifere din acelasi punct?

Robeert: reeditat titlu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelute8

1

Top autori în acest subiect

Poti sa opresti intrarea apei reci, ca de altfel asa e si la centrala de apartament, pe gaze. Asa e, vasul il poti pune cel mai sus (iesire din el), unde poti sa faci o supapa de aerisire, cu un plutitor in interiorul vasului, care va aerisi automat cand e perna de aer.Plutitorul nu sta in aer, ci cauta nivelul lichidului, lasanduse pana la nivelul acestuia, deschizand calea iesirii aerului.Presiunea din instalatie (ca va trebui sa aiba oarece presiune de lucru), completeaza golul de aer, cu lichid , ridicand plutitorul care va inchide supapa. Supapa poate sa fie chiar un ax cu varf, al plutitorului.

Link spre comentariu
Vizitator nituc

eu am un vas dintr-o centrala junkers,inchisa, si ma gandesc sa o folosesc pe aia ,are si o supapa deasupra scrie pe ea 12 bari ,115 grade , ,ma mai intrebam pompa unde sa o puna inainte sau dupa vasu de expansiune.Chestie ciudata ca pompa o am tot din centrala are 3tevi la ea 2 de 1 tol si ona mai mica,cred ca de juma da alea 2 mari sunt in directia sagetii de sens,cred ca tre astupata aia mica nu?? :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări