Vizitator six Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 SalutareAm montat zilele trecute o incalzire stationara pe masina (webasto) si din instalatia ei trebuie sa conectez 2 fire la ventilatorul (pentru caldura) pe care vin 12V. Toate bune si frumoase, problema e ca la cei 12v pe care ii primeste aeroterma merge la putere maxima. Am masurat treptele masinii, vin 4v, 6v si 8v si 10v spre aeroterma. Bun, ce as vrea eu, e sa montez un al 2-lea potentiometru daca e posibil sau un comutator cu niste rezistente inseriate pe cele 2 fire care vin de la webasto sa pot ajusta tensiunea de alim. a ventilatorului.Pe la magazinele de electronice n-am gasit potetiometru mai mare de 4W, aveti idee unde gasesc un potetionmetru de putere sau ce rezistente trebuie sa folosesc daca pun un comutator cu mai multe trepte? Link spre comentariu
Vizitator six Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 ma gandeam acum, nu se poate demonta si folosi un variator de tensiune de 220v, cel pentru becurile din casa? Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 foloseste schema asta simpla, nu-s mai mult de 10 lei piesele http://freecircuitdiagram.com/2009/02/0 ... l-circuit/ Link spre comentariu
marinescug Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 In masina nu ai potentiometru, ai un reostat dimensionat pe consumulventilatorului instalat din fabrica. Nu se aplica in cazuriel fericite cu aeroterma cu comanda total electronica.Schema de sus e numai buna, nu uita de sigurantze ! Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Atentie la tensiunea minima care vrei sa o aplici aerotermei! La turatii prea mici ale motorului ventilatorului, s-ar putea ca flacara sa nu mai fie stabila si sa se stinga, cu consecinte destul de gave (acumulare de combustibil in interiorul camerei de ardere, urmata de ardere violenta in momentul reaprinderii si infundarea pulverizatorului, ca urmare a arderii unui amestec prea bogat). Link spre comentariu
Vizitator iulianis Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 acel montaj electronic ar merge si pentru anularea acelui clasic comutator in patru trepte de la ventilatie (skoda octavia 1 fara climatronic)?multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Daca te referi la schema din postarea lui lorik199, da, merge. Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 "The motor current can be as high as 37A if you allow the MOSFET to rise its case temperature to 100 C"Parerea mea este ca trebuie acordata atentie marita racirii corespunzatoare (radiator mare) MOS-FET-ului...Mi-e o frica de incediu in masina :( ... Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Mi-e o frica de incediu in masinaDaca inseriezi o siguranta fuzibila bine dimensionata pe traseul de alimentare al montajului, nu va fi nici o problema cu vreun scurtcircuit. Link spre comentariu
Vizitator iulianis Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 radiatorul cat ar trebui sa fie de mare? si siguranta de cat? multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 radiatorul cat ar trebui sa fie de mare?Depinde de profilul utilizat si de parametrii tranzistorului (Rth).si siguranta de cat?In functie de curentul necesar consumatorului. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Din moment ce e in PWM si daca se foloseste un mos-fet cu rezistenta mica,radiatorul poate fi micut! Link spre comentariu
Vizitator iulianis Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Acest montaj ar functiona? http://img228.imageshack.us/i/dsc01571oa7.jpg/ Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Uite o varianta care cred ca merge sigur : http://www.eleccircuit.com/pwm-control- ... -by-tl494/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum