Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru activ pentru subwoofer

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TAO

5

• v3l0

4

• adi_0106

4

• kai

2

Top autori în acest subiect

Doar ptr. tine este complicat.Daca faci amplificatorul cu 1562 il poti folosi si fara filtru de sub. 1.daca nu-i pui nimic in fata are sa-ti amplifice exact semnalul cu care tu-l ataci2.daca ii pui un filtru de sub. in fata are sa-ti amplifice doar frecventele joase3.daca ii pui un corector de frecvente in fata are sa fie ca o statie cu reglaj de joase,medi ,inalte dar care va trebui atacat cu un nivel de semnal mai mare la intrare4 daca ii pui un preamplificator-corector are sa-ti amplifice si corecteze semnalul de la surse cu iesire de semnal mic,ex. : mp3,microfon,pikup, sau chiar de la batranul RIC(un radio cu casti facut de romani pe vremea lui Ceasca)

Link spre comentariu

multumesc super fain am fost azi la un magazin de electronice din oras si am gasit niste ampli.(montaje) super, dupa putere si pret cred ca am sa fac numai filtrul dar ma intereseaza si pe mine ptr. ce sunt 2 potentiometre ???daca as face un filtru pasiv s-ar auzi la fel ??cam multe fire de alimentari la faza asta cu ampli si filtru activ care sunt avantajele si dezavantajele ??????????? MULTAM FAIN PTR. LAMURIRI :) :wink:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

cred ca am sa fac numai filtrul dar ma intereseaza si pe mine ptr. ce sunt 2 potentiometre ???daca as face un filtru pasiv s-ar auzi la fel ??cam multe fire de alimentari la faza asta cu ampli si filtru activ care sunt avantajele si dezavantajele ???????????

2 potentiometre->unul pt frecventa de taiere, si al 2-lea pt volumla pasiv NU ai posibilitatea de a regla frecventa de taiere, altfel cam la fel se aude...

am fost azi la un magazin de electronice din oras si am gasit niste ampli.(montaje) super, dupa putere si pret

vezi cain general foarte multe statii si filtre si altele.. rezista/scot numai la jumate din puterea ncare screi pe ea.. sau daca scrie putere muzicala sau nu scrie ce fel de putere poate mai putin..
Link spre comentariu

sa ma mai gandesc .......daca gasesc amp. gata facut cu 1562 al cumpar, daca nu am sa ma pun eu sa-l construiesc iar cu filtrul chiar am sa-l fac sapt. asta care urmeaza am sa incerc mai antai numai cu filtrul sa vad cum se aude si daca nu da randamente auzului , trec la planul nr. 2 SA SARA BOXELE IN AER :lol:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări