Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru activ pentru subwoofer

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

Vizitator lucian capraru

puneti mana si faceti filtrul recomandat de Vasile,e foarte bun,se adapteaza oriunde ,si dupa ce am desfacut cateva sisteme 4:1,5:1 am observat acelasi tip de filtru,iar cel de la adelaida e la fel,filtrul nu costa mai mult de 150.000.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TAO

5

• v3l0

4

• adi_0106

4

• kai

2

Top autori în acest subiect

Vizitator silviusana

si totusi ce trebe facut la schema aceea pusa de vasile pt ca sa merga cu semnal mono?ca si eu am una iesire de la combina pt subwoofer ( dar semnalul e full range) :cry:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

vasile ?as dori si eu o idee de la tine ..........in legatura cu filtrul activ care l-ai postat , tre neaparat si ampli la el ?daca al leg la un ampli de 50w pe care l-am gasit tot aici in forum de la un sait frantuzesc rezolv ceva ?? asta vreau sa-l postez pe o dacia

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

Salutfiltrul acela nu face altcev decat sa proceseze semnalul care intra in el nu se ocupa si de amplificare asa ca necesita un ietaj de amplificare dupa el teoretic ar trebui sa mearga cu acel amplificator de care spui insa trebuie vazut care este nivelul la iesirea filtrului si ce nivel minim necesita amplificatorul pe intrare

Link spre comentariu

Eu am citit topicul asta si am ajuns la concluzia ca majoritatea cred ca filtrele active se pun dupa amplificator NU

filtrele active se pun pe intrarea amplificatorului - ca un fel de corector de ton

:idea: :idea: :idea: :idea: sa pun niste beculetze poate se lumineaza lumea :wink:

Filtrele pasive sunt cele care se monteaza dupa amplificare - si sunt alea mari formate din bobine imense si condensatori babani si care nu se alimenteaza, ele fiind compuse din componente pasive

Filtrele active sunt alea cu circuite integrate/tranzistori (mai rar) si care se alimenteaza de la tensiuni de aproximativ +/- 15 V (cum zicea si Vasile si Tvicol

Link spre comentariu

Stiu ca-ti place sa contrazici dar eu nu am incredere ca montajul ala va putea alimenta filtrul.

Nu am o placere speciala sa contrazic....dar cum zicea cineva pe aici pe forum "a cunoaste inseamna sa te indoiesti de realizarile celui de langa tine" - sau asa ceva :) Pe pagina de la filtru scrie asa "their consumption is small, from 11 until 3 mA"......... si pe pagina de la sursa aia scrie asa "provided the current is below about 20mA"Care alte motive ar putea sa mai fie ???
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Eu ti-am zis, daca tu nu ma crezi este treaba ta. Eventual poti sa-l experimentezi pentru a ma putea contrazice in cunostinta de cauza. Si daca tot vrei sa ajuti cu linkuri nu te lua la contrazis pentru ca eu cand am zis ca acel filtru nu merge la masina nu am facut referire la nici un montaj aditional sau la convertoare.

Link spre comentariu

merge adaptat tot montajul pe masina sau daca nu, am sa-l fac ptr. in casa daca se poate :oops: a-mi pare rau daca am provocat divergente

Foloseste modulul de cautare a forumului si cauta TDA 1562 si ai sa gasesti multe despre el... :wink: e perfect pt subwoofer auto de putere mica (aprox 50 - 60 W cu distorsiuni admisibile)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări