Vizitator Vasile Postat Octombrie 26, 2003 Partajează Postat Octombrie 26, 2003 Filtru activ pentru subwoofer http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html montajul a fost testat de mine 8) Link spre comentariu
Vizitator ftraian Postat Noiembrie 3, 2003 Partajează Postat Noiembrie 3, 2003 Pentru un sistem 4.1 ce modificare ar trebui facuta filtrului? Eu zic asa: se pun inca doua rezistente in "paralel" cu R1 si R2 si se vor conecta intrarile pe capetele rezistentelor. Cred ca ar merge. Si inca ceva: rezistentele R1 si R2 nu scad cam mult separarea intre canale. Daca nu o scad inseamna ca nu prea trece semnal pt. subwoofer. Daca ai testat-o ne zici si noua cam cat costa (banuiesc ca sub 70.000) si cum suna? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 3, 2003 Partajează Postat Noiembrie 3, 2003 De la un sistem 4.1 ar fi necesara doar iesirea de la satelitii din fataAm testat montajul dar nu am cumparat piesele si nu pot sa spun cat ar costa daca cumperi toate piesele Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 19, 2003 Partajează Postat Noiembrie 19, 2003 stiti vreo formula pt filtu cu bobina si condesator??? am navoie urgent :( Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 19, 2003 Partajează Postat Noiembrie 19, 2003 Vezi aici :lol: :P Link spre comentariu
v3l0 Postat Decembrie 5, 2003 Partajează Postat Decembrie 5, 2003 la filtrul asta, in schema, apar la intrari scrise literele L si R, care, din ce stiu eu, sunt asignate canalului Stang si respectiv Drept. Singurul tip pe care l-am cunoscut face subwoofere pe un singur canal...aici de scrie L si R la intrarea filtrului de subwoofer?Nu radeti, sunt mic...dar vreau sa invat! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 5, 2003 Partajează Postat Decembrie 5, 2003 Din simplu fapt ca semnalu se ia si din stanga si din dreaptaacolo se face o sumare de semnal, daca acesta ar fi luat doar de la o singura cale atunci nu era un bas decat pe jumate :lol: Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic ca nu prea ma am cu explicatul Link spre comentariu
v3l0 Postat Decembrie 6, 2003 Partajează Postat Decembrie 6, 2003 din ce ai spus tu...se iau doar firele "calde" sau +urile de la fiecare canal si se pun pe bornele unui subwoofer. Dar...se poate? teoretic ele sunt 2 plusuri iar boxa are plus si minus indiferent ca e tweeter sau subwoofer. Poti sa-mi eplici mai detaliat? Tu sau altcineva cu ceva mai mult har didactic?!? Link spre comentariu
Vizitator ftraian Postat Decembrie 6, 2003 Partajează Postat Decembrie 6, 2003 Nu zic ca am mai mult har didactic da incerc sa-ti explic Se iau plusurile de la L si R si se insumeaza. De aici rezulta un semnal care o sa fie filtrat pentru eliminarea frecventelor nedorite. Semnalul asta filtrat se pune pe plusul difului si pe minusul difului se pune minusul comun si pt. L si pt. R. Link spre comentariu
v3l0 Postat Decembrie 6, 2003 Partajează Postat Decembrie 6, 2003 dupa ce impreunezi + cu - ....filtrarea o face filtru activ din acest thread? si inca ceva, un pic off-topic, fara filtru activ pot pune + si - pe subwoofer? Un filtru de basi normal ajunge? Link spre comentariu
Ytron Postat Decembrie 6, 2003 Partajează Postat Decembrie 6, 2003 Destul de neclara situatzia asta. :shock: Ideal, semnalele Stinga si Dreapa se sumeaza dupa ce sint buffer-ate, asta pentru a nu se produce diafonie intre canale. Asta depinde si de impedantza de iesire a liniei audio cu pricina, de unde preiei semnalele. :wink:Se pot folosi Op-Amp-uri normale, sau la fel de bine niste amarite de BC 109. Sumarea se produce la iesirea acestora pe niste rezistente adaptate la ceea ce urmeaza... adika condensatorul (asta pt 6 dB/octava) sau un filtru mai pretentzios pentru 12 dB/octava. Trebuie sa tzii cont si de impedantza de intrare a amplifului de subwoofer, ca sa nu ai atenuari mari de semnal (ideal peste 50 KOhmi). Din kestiile astea, frecventza la care incepe taierea, poate fugi (pe grafik vorbind) mai jos sau mai sus. Aici ai nevoie de un osciloscop si un injector de semnal sinusoidal, daca vrei sa faci treaba meseriasa! :wink: Altfel, filtrul poate fi si activ, in care caz, bucla de reactzie negativa e kiar un filtru!Io zic asa: da un search pe Google dupa niste exemple de filtre adaptate la kestii fizice, reale. 8) Link spre comentariu
v3l0 Postat Decembrie 7, 2003 Partajează Postat Decembrie 7, 2003 in primul rand iti multumesc pentru explicatii(le-am copiat si salvat), in al doilea rand...frate! de ce am uneori impresia ca electronica e precum politica? adica vorbeste unu' mai destept in cap..si restu stau cu gura cascata incercand sa prinda vrabiutza.... Google sa fie! Link spre comentariu
Vizitator ALEXANDRU Postat Decembrie 13, 2003 Partajează Postat Decembrie 13, 2003 VASILE, am si eu o intrebare : 1) in schema pt filtru activ, circ integrat este : TL062, in lista cu piesele care trebuiesc este TL064, iar pe cablajul imrimat scrie TL072cp, eu ce sa inteleg din asta??? tinand cont ca nu ma prea pricep?????sunt echivalente toate trei intre ele???sau e o greseala???2)potentiometrele alea doua, la ce folosesc 3) ce valoare au??, si daca esti tu baiat bun , nu imi zici si mie ce cod au ele in componentele celor de la VITACOM?? , sau ce sa ii cer lu aia de la magazin????4)tu ai incercat filtrul?? este bun??5)ce difuzor sa folosesc pentru un subwoofer, de preferat de 25cm, (din cele de la Vitacom (VITASOL, dar ce model??) sa ti si tu cont ca bugetul este mic :( mersi mult Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 13, 2003 Partajează Postat Decembrie 13, 2003 un cod de difuzor VS-T250 :lol:integratul TL072 sau TL062 indiferent :lol:Merge acceptabil dar nu-mi place ca nu are bufer :lol: si filtru subsonic :lol:Nu stiu codul de comanda pentru potentiometrii :lol: Link spre comentariu
Vizitator ALEXANDRU Postat Decembrie 13, 2003 Partajează Postat Decembrie 13, 2003 Deci sa nu il fac pe ala??? atunci zi si tu ce filtru sa fac, dar te rog sa pui si cablajul pt ca nu ma prea pricepDin ce am vazut in poza la Vitacom, are un magnet micccccc, face fata la 100w??ca de atata vreau sa fac subwooferul(statia asica) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum