Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare radioreceptor Magic - Tehnoton

Vizitator herbanet

Postări Recomandate

Vizitator herbanet

Buna seara,numele meu este Victor .Recent am gasit pe undeva pe la tara un radioreceptor Magic fabricat la Tehnoton in 1990(aparatul acela triunghiular-cu UM SI US).Problema este ca alimentat in difuzor se aude un fasait si nimic altceva.Bobinele sunt intacte....optic este ok...l-am tot sucit dar nu reusesc sa-i dau de cap...multumiri anticipate pentru o idee...o parere ceva....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ZAMFIR RAZVAN

2

• dacos

2

• Vas

1

• Gicuta 46

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

vezi ca acel aparat are un circuit integrat tba 570 cred vreficati tensiunile la pinii integratului, condensatorii de trecere si decuplare, de obicei sunt uscati,vedeti ca nu are prea multe condensatoare cred ca undeva in jur de 15 buc max. sau verificati daca perdeti semnalul pe undeva ,,comutator,,sau pe la o bobina (tip oala)sa fie intrerupta nu am schema dar am o placa de la un r.r. la fel si am sa ma uit pe ia si iti voi comunica unde sa verifici si ce

Link spre comentariu

Pe vremuri am lucrat cu radiouri Tehnoton, cred ca nici aparatele chinezesti cele mai prapadite nu sant mai rele.Eu nu am gasit CI TBA570 defect sau bobina intrerupta vreodata.Dupa mine este o pista gresita,mai ales pentru un incepator

Link spre comentariu

eu la-am indrumat sa verifice tensiunile pentru a-si putea da seama de unde e buba de obicei de la partea de alimentare a CI sau cond decuplare respectiv trecere.oricum promit sa ma uit pe placa ce o am eu de r.r. si sai dau pas cu pas indicatiile ce sa masoare si unde (daca detine cineva o schema va rog sa o postati multumesc)

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Un topic vechi cât o viață de om. 

Am reintrat în posesia unui radio Magic pe care îl dusesem la țară prin 2008-2009. Știu că atunci i-am remediat potențiometrul. După ce a murit proprietarul l-am descoprit plin de păienjeni și cu potențiometrul din nou uzat. Nu mai face contact cursorul. Trebuie să îl fixezi pe volum cu un chibrit :scarpin  Are ceva brum, dar nu deocamdată nu pot să-mi dau seama dacă e doar de la potențiometru.

Mufa de alimentare a crăpat și ea...

Va intra într-un proces de recondiționare.

IMG-20191004-132758.jpg

IMG-20191004-132812.jpg

IMG-20191004-133718.jpg

IMG-20191004-134312.jpg

IMG-20191004-134337.jpg

IMG-20191004-134352.jpg

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări