Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistor Beta TD 647

Mihayy

Postări Recomandate

Am gasit intr-un aparat un tranzistor Beta TD 647 e dinala cu carcasa metalica cum e 2N 3055 dar un pic mai mic si nu am gasit detali despre el pe net , l-am masurat cu apartul de masura si intre Emitor si Coletor imi arata 98 de ohmi si intr-un sens si in celalt iar intre baza emitor si baza colector arata ca la ori ce tranzistor NPN . Din pacate nu am nici un fel de schiema la aparat. Spuneti-mi va rog aveti idee oare e ars sau asa arata el normal .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihayy

2

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Un raspuns gasit pe alt forum al userului @ donpetru spune, citez: "TD650 si TD647 sunt tranzistoare Darlington in capsula TO-66, produse de IPRS. Sunt echivalente din punct de vedere a caracteristicilor dar NU si a capsulei cu perechea BD649 / BD650, capsula TO-220, 100V, 8A.". Un link catre echivalent (Eng) http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=BD649 . Parerea mea este ca, fiind un darlington, compus din doua tranzistoare, tranzistorul final din capsula este in scurtcircuit intre colector si emitor dar tranzistorul celalalt (prefinal, tot in aceeasi capsula) este bun si de aceea aceste "ciudatenii" la masurare.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări