Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie aparat sudura

a_sorien

Postări Recomandate

Salutare ! Sant "0" in tot ceea ce tine de sudura , dar TREBUIE sa ma apuc de asta . Mai precis trebuie sa face ceva cadre din teava patrata de 10-15mm .Nu am aparat de sudura si vreau sa cumpar unul din Metro sau Praktiker ,...din alea cele mai ieftine ca nici bani nu prea dispun . Ce mi-ati recomanda ? Un tutorial online despre cum sa incep sa invat sa sudez ...daca stie careva . E mai intelept sa construiesc eu unul ...? Problema e ca nu prea am timp pentru asa ceva ...dara daca e ..musai ...ce sa fac...ma apuc de treaba . Multam fain..!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• a_sorien

2

• cipriyan123

1

• suiram

1

• GEO 53 BN

1

Salutare ! Sant "0" in tot ceea ce tine de sudura , dar TREBUIE sa ma apuc de asta . Mai precis trebuie sa face ceva cadre din teava patrata de 10-15mm .Nu am aparat de sudura si vreau sa cumpar unul din Metro sau Praktiker ,...din alea cele mai ieftine ca nici bani nu prea dispun . Ce mi-ati recomanda ? Un tutorial online despre cum sa incep sa invat sa sudez ...daca stie careva . E mai intelept sa construiesc eu unul ...? Problema e ca nu prea am timp pentru asa ceva ...dara daca e ..musai ...ce sa fac...ma apuc de treaba . Multam fain..!

Fara suparare,in cazul tau iti recomand un sudor bun cu aparatul lui,rezolvi si bine si ieftin ce ai de facut.Sa sudezi(bine)nu inseamna doar scantei si fum,sudura nu e un lucru simplu cum pare. :da
Link spre comentariu

daca nu stii sa sudezi....asculta ce ti s-a zis mai sus.......vei cheltui o gramada de bani pe profile sparte cu sudura, pe aparat,pe curentul consumat aiurea....plus nervi multi....daca lucrai intr-o fabrica era altceva,te invatai pe aparatul din dotare,pe materiale moca,curent consumat moca...du-te la cineva care stie ce face...

Link spre comentariu

Am uitat sa precizez , noul meu job presupune folosirea sudurii ....chiar daca o voi face treptat pe banii si materialele mele . Asa ca , as dori ceva constructiv ....sfaturi ca pentru un invatacel .

Link spre comentariu

Are cineva schema vechilor transformatoare de sudura romanesti cele trifazice cu sunt mobil care au functionat multa vreme pe santierele romaniei comuniste.Am achizitionat unul si vreau sa vad daca merge si la 220v.Are 2 roti de cauciuc plin si minerele se trag afara cind se transporta

Link spre comentariu

Avem noi la firma unde lucrez un aparat de sudura (transformator) si din cite stiu este bifazic,se leaga la doua faze deci este alimentat la 380V.Cred ca ar merge si legat la 220V dar ar trebui legat prin niste sigurante babane.La cuplare curentul de megnetizare este foarte mare.Noi avem legat aparatul la retea prin sigurante de 80A.Inainte era legat prin sigurante de 60A si citeodata pica siguranta.Ca sa-l folosesti acasa cred ca ti-ar face o gaura in buget destul de mare.Curentul de mers in gol fiind destul de mare.

Link spre comentariu

Te pot ajuta cu orice, chiar si tehnica de sudare, calcule la ceea ce vrei sa faci. Chiar pot sa-ti dau un miez bobinat STAS, care are un randament superior (nici eu nu stiu din ce e, ca e blocat cu bachelita la capetele torului). Necesarul de spire/V e la jumatate fata de ce stim noi sa calculam. Am facut unul asemanator, si are curentul de mers in gol, nemasurabil cu clestele digital, deci are sub 100mA. Am in serie pe primar, rezistenta de 2,5 ohmi, 60 de spire din sarma de fi2, de cantal, plus ca e bobinat cu 80 de spire in plus fata de ce era pe el, pentru a reduce din curent. In secundar, incep de la 32V. In treapta a doua, la 44V alternativ, punte de diode dupa care am pus condensator de10 000 micro, se fac 60V. Excelent pentru o amorsare sigura la prima atingere cu electrodul, chiar peste rugina sau vopsea subtire. In timpul arcului, ramane la 31V. Sudez cu electrod de 1,6 si de 2, la tablarie auto. Inainte de carligul de la masa, mai am o rezistenta din sarma de 4, cu cateva mediane, din care reglez pe loc curentul pentru diferite tipuri de tabla, mai ruginita sau mai groasa, dupa cum se gaseste la locul peticirii. In sarcina, pe primar cad 10-13A. iar in sec. intre 80 si 95A, la cele doua tipuri de electrod. Pentru electrozi de 2,5 si 3,25 ori o treapta in plus pe secundar, ori una in minus pe primar, fara aditionala de la masa. Ca ideie.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări