Vizitator cristicipaian Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Buna! in primul rand tin sa spun ca sunt foarte incepator, asa ca, va rog nu dati cu parul!Am realizat schema receptorului de IR din schema atasata, dar doresc ca releul sa se aclanseze in momentul intreruperii razei, nu sa fie aclansat permanent cat timp e raza captata de modulul ir.Daca ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi, i-as fi recunoscator.Cunostinte la partea practica pt realizarea montajului am, dar la teorie stau cam prost, dar na, invat .Multumesc! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Poti folosi un etaj inversor cu un tranzistor NPN sau poti inversa contactele releului normal inchis cu normal deschis. Daca apelezi la varianta cu tranzistor, pune in locul releului o rezistenta intre 22K si 47K, baza tranzistorului nou adaugat o legi la colectorul tranzistorului existent (T2), si releul (si dioda D3) il legi la colectorul noului tranzistor. O mica constatare referitoare la schema este lipsa reprezentarii legaturii la gnd in dreptul zenerului D4 (5v6). Un link despre inversor (Eng) : http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hb ... er.html#c4 . Am editat putin poza din acel pdf pentru a reprezenta grafic ideea. Link spre comentariu
Vizitator cristicipaian Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 In privinta legarii la masa, da, ai dreptate, am uitat sa o trasez, dar in montaj am facut-o(pe protoboard).In rest mii de multumiri, cu rugamintea sa mai arunci cate un ochi pe topicul asta ca s-ar putea sa mai am nevoie de ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum