Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare + "upgrade" Delia

Th3_uN1Qu3

Postări Recomandate

• Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreidaniel

50

• remus68

23

• Th3_uN1Qu3

19

• wally_gatter

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pana acum nu, ca pana azi am fost ocupat. De acu, de azi, de maine as vrea sa fac ceva. Bun si eu pana la urma pe ce listez? Pe foaie retroproiector sau pe foaie lucioasa? Pt ca problema e ca placa e deja taiata la dimensiunile necesare.. si daca as pune foaie lucioasa, fiind opac, n-as putea-o centra bine sa se incadreze bine in perimetrul placii.....

Link spre comentariu

Merge si pe foaie lucioasa, dar mai indicat este folia de retroproiector, i-ti dai seama mai bine cand s-a imprimat cablajul. Daca mergi la centrul de fotocopiere, roaga-l pe nenea acela sa regleze contrastul mai inchis, adica sa intre mai mult toner. Bafta .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In sfarsit am cablajul insa nu gasesc toti tranzistorii.. BC239C nu gasesc. Nici BC307A.Am citit undeva ca as putea pune ceva mai bun decat BC. 2SC1815, respectiv 2SA1015. Ce ziceti? Parametri sunt aproape identici. 2SC1815 pt preamplificatorul+corectorul de ton si 2SA1015 pnp pt etajul diferential de intrare in ampliful final.

Link spre comentariu

Inseamna ca m-am documentat bine. Multumesc pt pont. Apropo, dar s-ar merita si pe restu sa ii schimb eventual prefinalii BD cu 2S? De exemplu cica unii folosesc 2SB631K si 2SD600K insa puterea lor e de 8 W fata de 12W cat a BD139 si 140.

Link spre comentariu

...o sa va saturati de atatea intrebari insa..eu am o dilema mare, mica.. luati-o ca atare. Acei tranzistori japonezi 2SD sau pe scurt D... sau 2SC sau C... daca nu ii gasesc in oras sa zicem si ii iau ed pe alt site..strain sau de pe ebay poftim, pe ei scrie 2SD -indiferent ca vine din marea britanie, taiwan, hong kong-... insa reteta e respectata cu parametrii? Sau e facuta o capsula si pe ea se scrie..ce o scrie. Idem si pt BC-uri , MPSA-uri etc. 2SD sau D/ 2SC sau C e totuna,nu? Ca am vazut ca ar fi ori totuna ori echivalente.. sau e ceva de genul cum e 2N3055 e si TIP 3055..acelasi tranzistor in fapt..?Mersi pt raspuns.

Link spre comentariu

Am gasit la magazin. Am luat 10 bucati..sa am de unde alege, ca in realitate imi trebuie 6 insa sa nu fie diferente prea mari..

C1815 GR scrie pe ei. Nu se mai noteaza cu totul "2SC"in fata? Am cerut asta..si asta mi s-a dat.. Din cate am vazut nici GR nu e o clasa rea spre deosebire de O sau Y cum e in sistemul lor de notare.

asa

si am mai luat

BC413C tot 10 bucati.

Ce se preteaza mai bine in locul BC239C in preamplificator + corector dintre cele 2 variante expuse mai sus? Asa mai am acasa si 2SC945 pe scurt C945..de ce nu se mai trece denumirea cu totul? Are vreo importanta asta sau nu? Mai am niste 2SA733 si scrie simplu SA733. Sunt luati de pe net,noi.. si vanzatorul scria 2SC945/C945.. Explicati-mi va rog cum sta treaba.. Multumesc

Link spre comentariu

Am pus la borna hFE a multimetrului si am obtinut asa.

Pt BC413C - luasem 8 bucati din asta nu 10,am scris eu gresit. 1bucata are 778, alta 700, alta 695, una are 480-490 si restul au undeva intre 535 pana la 575

Pt C1815 GR maximul e 300 si minimul 270si ceva. Majoritatea au intre 283....286. Diferentele is mai mici ca in cazul BC-urilor.

Pt C945 am mai multe bucati care au peste 360.

Insa C945 are 200mW. C1815 are 400mW iar BC-ul are 300mW.

Intrebarea mea acuma ce conteaza: tranzistorul sa aiba puterea disipata cat mai mare chiar daca are un beta mai mic decat a unui tranzistor de putere ceva mai mica insa cu un beta substantial mai mare?

Aparatul de masura este MASTECH M890F...daca va zice ceva.

Daca masuratoarea nu e buna cu mufa aia, recomandati alta metoda.. Eu vazusem pe aceasta simpla: http://www.redcircuits.com/Page141.htm E buna oare?

Link spre comentariu

Adica ma refer cand nu gasesc un echivalent sa zicem si am doua variante pt tranzistorul "X" care avea puterea de 350mW ce e mai bun:-tranzistorul A care are puterea de 400mW si beta 300-tranzistorul B care are puterea de 300mW si beta de 600-700

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări