remus68 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 in mod normal cursoru trebuie legat la baza tranzistorului si intre capetele semireg.sa fie rezistente catre colector si emitor,eu asa stiu ca ar trebui.cred ca schema cu superdioda pusa asa e proasta M-am abtinut pina acum sa comentez la postarile tale in care se vede ca nu stii, dar ii inveti pe altii... sper ca userii care vor sa invete cite ceva au reusit sa gaseasca solutiile la problemele lor din postarile celor de la care au de invatat!Hai sa vedem raspunsurile la doua intrebari:1 - ce se intimpla daca se intrerupe cursorul semireglabilului din superdioda originala din Delia?2 - ce se intimpla daca se intrerupe cursorul semireglabilului din schema de superdioda care o propui tu? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 stabilizatoarele pt tensiuni de 14,4V si 27V merg anapoda,tranzistorii aia frig..Punem frate niste LM317 sau 7824Pd = U x I, unde Pd - puterea disipata de componenta activa a regulatorului de tensiune, U - diferenta de potential dintre tensiunea de intrare si cea de iesire, I - curentul prin regulator.-Daca inlocuiesti cu un alt regulator de tensiune care va avea aceeasi tensiune de iesire, la acelasi curent consumat, chiar crezi ca va disipa o putere mai mica?-Daca in locul stabilizatorului de 27V vei monta unul de 24V, refa calculele de mai sus si vezi ce se intimpla. Link spre comentariu
andreidaniel Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 ..Mda foarte interesant ce zici..Eu am facut comparatie cu alte scheme.Crezi ca aia erau cu capu daca faceau cum am scris eu?!Daca ii scoti cursoru nu mai conduce superdioda,ca nu e polarizata.E simplu ce atata filozofie? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Daca ii scoti cursoru nu mai conduce superdioda,ca nu e polarizata.E simplu ce atata filozofie? Daca stii, raspunde la cele doua intrebari! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 am unit cele doua subiecte de amplificatoare.Data urmatoare va rog nu mai deschideti subiecte pe aceeasi tema. Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Pentru cei care au mai avut de-a face cu fenomenul exfolierii in special al placii cu amplificatorul din amplitunerul DELIA postez aici matrita... dati print si v-ati facut o noua placa. Va trebui doar sa o completati cu ce trebuie dupa schema aparatului. Fisierul l-am gasit dupa indelungi cautari in toate formele.. pe un forum polonez. Cineva si-a refacut placa http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2084670.html Daca a putut acela, trebuie sa pot si eu. Abia astept sa bag pe o folie de transfer. Unitra DIORA AWS 303 e amplitunerul original Tosca AWS-303 AmpPcb 300 DPI.pdf Tosca - linka.pdf Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Aici este manualul de service pt amplitunerul AWS 303.To be continued... IMG_0046.pdf IMG_0047.pdf IMG_0048.pdf IMG_0049.pdf IMG_0050.pdf Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 ...continued IMG_0051.pdf IMG_0052.pdf IMG_0053.pdf IMG_0054.pdf IMG_0056.pdf Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 ...continued IMG_0057.pdf IMG_0058.pdf IMG_0059.pdf IMG_0060.pdf IMG_0061.pdf Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Acestea fiind spuse va doresc spor la lucru si la cat mai multe Delii si Diore reparate IMG_0062.pdf IMG_0063.pdf IMG_0064.pdf Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Daca schema de la IMG0058 ar fi fost clara era bine; nu se distinge aproape nici o valoare de componenta. Incearca sa cropezi si sa reglezi stralucirea / contrastul imaginii inainte de a o posta pe forum. Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Cu parere de rau nu cred ca pot sa fac mare lucru..asa a fost scanata si nu de mine. Le-am gasit pe un site polonez cu ditamai arhiva de scheme http://chomikuj.pl/Paniki/Elektronika/Schematy+i+Serwis*c3*b3wki/Dokumentacja+Unitra/Diora/Diora+AWS-303+Tosca+-+Instrukcja+Serwisowa si le-am luat si eu rand pe rand.. Am si eu interesu sa refac PCB cu amplifu pe care l-ati si vazut in prima postare din seara aceasta. Daca e ok pt dvs..schema e la fel (din cate stiu) va dau pe aceasta Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Infratit cu AWS*303 este AWS*306 care are un design mai aparte si in plus are ambele benzi FM. Nu am vazut schimbari majore,decat ceva la blocul de FM. Uitati-va poate va puteti inspira la posibile modificari ca sa il trageti in banda vest mai usor si cu succes mai mult. Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Un model de Diora a fost facut cu niste integrate pe final. Integratul e Unitra GML 026/2, iar in interior se afla urmatoarea schema. Vedeti pozele. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
andreidaniel Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Am listat mai devreme proiectarea placii pe o folie retroproiector sa vad daca sunt pastrate dimensiunile si da, am masurat si eu cu rigla si ar fi cam 20 x 17,2...17,3cm. Intr-adevar tipul a verificat de la centrul de multiplicari si avea exact atat si proiectarea. Am suprapus-o si vine perfect 100%. Iar pt cei care vor sa schimbe bomba aia de condensator de 2x4700uF o pot face pt ca cine a facut proiectarea a pastrat si cosele vechi dar a adaugat pe cele 3 trasee de sub condensatorul dublu inca niste cose pt a putea pune doi condensatori individuali...de cat v-o vrea sufletu vostru. icon_jook Intrebarea mea de acuma e: sa pun cablajul si folia de transfer(ca au zis ca au ei la 3 lei folie de transfer termic si cu din aia cica imprima si pe tricouri etc)si sa pun sticlotextolitul cu folia la presa lor sau sa dau eu acasa cu fieru de calcat?Cum e mai recomandat? Ma gandesc sa nu plezneasca sau sa se desprinda cuprul daca ei pun la presa..ori de la temperatura (nu stiu daca o pot regla ei)ori de la tinut prea mult.. Un fier de calcat la cam cat se poate incalzi? La cat se foloseste de regula (in grade C)? pt ca presa a zis ca in jur de 175C se incalzeste.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum