Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Gata canalul stanga. Dupa ce am verificat toate legaturile si au dat ok, am schimbat din nou BD139 (T411) si merge. Dupa ce l'am schimbat mi'a picat fisa - prima data pusesem unul izolat cu textul un pic cam sters, iar inlocuitorul este neizolat. Pe cel dinainte este foaaaarte posibil sa'l fi pus cu baza in loc de emitor si viceversa. :rade:Edit: Am vorbit prea devreme. Peste un anumit nivel se "ineaca", tot pe partea pozitiva. Pe osciloscop imi apare ca se rupe partea de sus a sinusoidei si sare la tensiunea de alimentare. Insa e asa si cu difuzor conectat si fara, deci trebuie sa caut beleaua in partea de semnal. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Lasă-l să se ''răcească'' vreo zi-două, sigur vei descoperi cauza (cauzele) după aceea. Se întîmplă chestii paranormale acolo... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Mai "paranormal" e ca am trecut schema in LTSpice acum cateva zile, iar in simulare imi apare EXACT aceeasi problema, precis forma de unda pe care o vad pe osciloscop, la aproape acelasi nivel al semnalului. Si totusi schema este functionala, doar pe Delia mea pe care o am de la tata, si pe multe altele, cum o fi mers? O sa pun si poze ca e dubioasa rau treaba. Poate exista vreo gafa care a fost corectata dupa ce s'a publicat schema.Am mai scarmanat putin si canalul dreapta, am gasit superdioda montata invers, de data asta nu de mine. Nu a schimbat nimic intoarcerea ei in pozitia corecta. Toate legaturile si rezistentele par ok, in gol semnalul e bun, in sarcina se face varza. In bazele prefinalilor si a trz driver am vreo 10 volti in loc de ~1v cat e pe canalul stanga.La tuner s'a aprins si ledul verde cand i'am pus antena, suna rezonabil, insa ledul dreapta rosu tot nu se stinge, si la stereo pot doar sa visez, desi semnalul este puternic. Cred ca pana la urma pastrez tunerul ala Yamaha, chit ca il folosesc rar, si atunci cand vreau sa'l ascult isi uita memoriile si mi'e lene sa i le refac deci il inchid la loc... Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Da de TDA7294 ce zici ? Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Blasfemie! icon_axe Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Blasfemie! icon_axeSper ca apreciati o gluma buna ! Link spre comentariu
md_2910 Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Am incercat si eu acum cativa ani sa repar un amplituner Delia sa-l repar si nu am reusit ,aceleasi probleme le-am avut si eu,am avut probleme si cu finalii ca nu se gaseau si am pusBD 911 si BD 912 si tot nu am reusit Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Treaba ar fi destul de simpla! Daca altfel nu se poate si totul pare mult prea complicat, scoate tranzistorii finali, pune in locul unde era baza si emitorul acestora, cite o dioda 1N4001 (atentie la sens!), inseriaza pe fiecare bara de alimentare a etajului respectiv, cite o rezistenta de 10...22 ohmi la 3...5W, alimenteaza si posteaza schema etajului final pe care vei trece valorile tensiunilor masurate (pe toate terminalele tuturor tranzistorilor) - asa se va vedea clar unde va trebui umblat. Nu conectezi nici o sarccina la iesire si intrarea o scurtcircuitezi la masa. Atentie - decupleaza toate alimentarile si alimenteaza numai etajul la care lucrezi! Din greseala poti face scurtcircuite in orice alt etaj functional al aparatului. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 aceleasi probleme le-am avut si eu,am avut probleme si cu finalii ca nu se gaseau si am pusBD 911 si BD 912 si tot nu am reusit A mea a mers cu 911/912 cand i'am ars pe cei originali din greseala. De asta ma mira de ce face asta asa. Oricum, am hotarat ca nu ma mai pot baza pe cablaj, iar a pocnit BD139 pe partea dreapta...M'am hotarat sa aleg varianta poate nu cea mai simpla insa cea mai educativa - pastrez doar preul si ii fac un nou etaj de putere de la 0. Eu am tendinta sa inteleg mai bine o schema daca o gandesc si o fac eu, decat daca o citesc. M'am inspirat din cartea lui Douglas Self "Audio Amplifier Design Handbook", si ce va iesi sper eu ca va provoca mai putine probleme decat etajul original. Am terminat de gandit si simulat schema, mai ramane sa'i proiectez cablajul.Nu o sa pun schema pe forum decat dupa ce o termin de realizat in practica, daca merge, criticile pot sa vina si dupa. Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 am hotarat ca nu ma mai pot baza pe cablaj, iar a pocnit BD139 pe partea dreapta... ... sigur nu a pocnit din cauza cablajului si nici a schemei... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 ... sigur nu a pocnit din cauza cablajului si nici a schemei... A pocnit dupa ce l'am cositorit din nou. Daca n'am chef sa refac finalul original, n'am chef si punct. Dupa ce ca am stat sa ma chinui la alta schema ar fi nedrept sa o las sa stea pe foaie. Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Dupa ce ca am stat sa ma chinui la alta schema ar fi nedrept sa o las sa stea pe foaie. E si asta o solutie, daca e "upgrade". Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 tocmai imi vine mie saptamana asta o "Delia" la reparat , cu un canal ok si unul ars .. deci o sa am si eu de furca la fel ca tine , sper sa nu am aceleasi probleme.. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 fratilor,Delia nu merge in parametrii ei decat cu tranzistoarele ei originale si din datasheet reiese clar:finalii nu au echivalenti.eu am modificat sase bucati si la ultimele doua am aflat ce anume e mai b.hne sa faci in lipsa lor:schema cu doua tda 2030 sau 2040 in punte pe fiecare canal cu alimentarea modificata asa:in loc de puntea completa se face redresare dubla alternanta cu punte mediana si se unesc plusurile c-ului de filtraj.alimentarea va fi plus si masa.se rade tot ce e in final iar piesele pt polarizarea celor 4 tda-uri se lipesc paianjen(rezistente de 100 k,22k,6k8,4k7 de 0.1 w plus condensatori )direct intre picioarele tda-urilor ,tda pe radiator si fire trase pe placa.fiind in punte se poate renunta la cond de cuplaj.garantez ca e cea mai buna solutie de upgrade pt delia.altfel tranzist originale au o curba de raspuns de neinlocuit cu nimic. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Da ce finali minune are? In schema aia orice bipolar pui, daca rezista la Uce max din schema, tine 5-10A si beta nu scadedrastic la curenti mari e ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum