Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare + "upgrade" Delia

Postări Recomandate

• Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Inca o intrebare. Merg facute aceste modificari pt stabilizatoare? Cel putin cel pt preamplif numai 27V nu scoate..scoate mai mult. Plus ca tensiunile nu corespund conform schemei; la intrare nu sunt 29V ci 42V, iar dupa rezistenta abia 40V.

Varianta cu acel zenner inseriat cu intrarea integratului am facut-o prin analogie cu aceasta schema de aici http://cool386.tripod.com/zn414/zn414.html

si ma gandeam ca poate tine acea cadere de tensiune.

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Posted Image

Posted Image

post-40539-139829582007_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

BC239C din schema din preamplificator+corector aveau factor de amplificare cam de 500..insa nu mai gasesc, erau cu zgomot redus, iar putere era 350mW, factorul de amplif era la 5V si 1mA. Dispun acasa de 2SC1815 GR, 400mW si 290 factor de amplificare la 6V si 2mA si de 2SC945P, 250mW si 394 factor de amplificare la 6V si 2mA conform datasheet.. Pe care din cele doua alternative sa le folosesc? Se va modifica bucla de reactie pt pick-up?PS: le-am si pus pe betametru

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua! Am facut placa, e aproape gata. E facuta dupa schita de la pagina 6. Preamplificatorul si corectorul sunt gata. Problema e ca are un bazait si nu pot scapa de el. Am luat semnal de dupa rezistentele de 560K pt inregistrare si l-am aplicat initial la o statie,apoi la mufa DIN a unui deck si pe ambele la fel face. Mai mult cand asamblez placa si ating sasiul claviaturii de carcasa,ca deh,se prind cu suruburi bazaie mai tare.. Nu pricep de ce. Am scos cablurile din mufa cu 4 pini de la radio si din cea de pick-up si culmea,tot bazaie daca las doar pe cel de magnetofon. Masa e legata. Normal n-ar trebui sa bazaie daca in soclu nu ai pus vreun fir. Cand era..demult inainte de a o repara daca scoteam vreo borna nu bazaia..Indiferent ca mut semnalul din radio sau din deck pe mufa de radio sau pe cea de magn,daca apas dupa aia alta tasta,iar bazaie..pe pick-up bazaie si mai tare. Mai are si un zgomot cred ca de la traf..ce sa ii fac?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu statia facuta :da

Aceasta e varianta finala: http://dl.transfer.ro/IMG_0038-transfer ... 125c54.mp4

Aici aveti niste poze din diverse stadii. Am inlocuit pt cei care stiu si firul de la mufa din - magnetofon cu unul ecranat, dar si cel de iesire DIN pt inregistrare tot cu unul ecranat si chiar si iesirea din corectorul de ton spre amplificator am inlocuit acele 3 fire impletite care treceau pe sub condensatorul dublu de filtrare. Nu sunt probleme.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Singurul lucru care mi-a mancat nervii au fost cablurile cu sigurante pe fir..foarte proaste. Initial am luat mai groase de la un magazin,dar erau proaste: izolator f gros,cablul subtire. Izolatorul fiind si f rigid la infiletare se rasucea urat si mereu se rupea firul.. Am luat din alta parte cu firul ceva mai subtire,izolatorul e mai maleabil insa cablul tot cam la fel de subtire..problema aici era capsarea de bumbii care tin siguranta si dezizolarea..cu clestele nu mergea sau cu unghiera ca se intindea izolatia aia ca o guma huba-buba si uneori aveai surpriza sa tai mult si bine pana sa dai de ceva conductor sau sa zboare cu totul sarma din gherute..cu cutteriar nu mergea pt ca riscai sa tai putinul fir care mai era..am sa pun niste fire de retea 220V in locul lor si am sa pastrez doar cutiutele pt sigurante.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Felicitari pentru efort, arata bine. Mie tocmai mi'a aparut alta de la un vecin, cu etajul final stanga facut varza din cauza unui scurt pe iesire. Cu ocazia asta vreau sa dau un sfat oricui mai lucreaza pe scule vechi, cu cablaje de proasta calitate (care se mai si macina in timp): Daca aveti statie cu aer cald (suflanta), folositi'o pe aceasta in locul letconului, pentru scoaterea componentelor defecte. Dureaza cateva secunde in plus sa se incalzeasca placa, dar sunt sanse mult mai mici de a afecta traseele. Dupa ce sunt scoase componentele, tot cu suflanta incalziti cositorul ramas, si il trageti cu pompa de cositor. Lipiturile pe componentele noi se executa normal, cu letconul. Ultima data cand am lucrat pe asa ceva, facusem cablajul varza. De data asta nu am avut nicio problema. :da

Link spre comentariu

E o varianta. Alta ar fi sa se foloseasca o pompa electrica (sau ciocan cu pompa cum ii mai zic unii) pt ca aspira mai bine si uniform decat daca ai pune pistolul + o pompa obisnuita sub un anumit unghi...Nu mai are vol fiziologic. Am un prototip insa sa ii fac in serie cu balansul (care momentan nu e conectat,am tras 2 firisoare scurte in locul lui temporar). A fost folosita si tinuta sub probe,teste ziceti-i cum vreti initial un canal apoi ambele. Mufele cu siguranta de pe fir is oribil de proaste. Puneam tot ce trebuie insa parca erau de guma cand le dezizolai,iar sarma extrem de subtire. Am sa caut altele...alt model tot asa avea firele tot la fel de inguste insa izolatorul era foarte dur si era chin sa il indoi,ca se agata la infiletat. Cineva de la alt magazin zicea sa iau eventual socluri mai mari cum ar fi la sigurantele cred ca pt auto,ceva mai lungi,tot cilindrice..daca isi fac treaba bine am sa iau din alea ca in ce am acum nu ma pot baza. Toate tensiunile corespund acum schemei cca 26V pt preamplif si 14,4..14,5V pt radio. Trafu sa duca ca la retea am 235 dar uneori si 240.Pe viitor as vrea un AKAI amplif. Asta merge bine pe radio si magnetofon/cass. Pe pick-up nu stiu cum merge ca nu am probat inca. Oricum nu cred ca suna mai bine 2 tranzistori decat corectorul kit cu LM387. Am facut si un test cu inregistrari pe caseta de la radio si da, merge ok.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator yo3iva

salut. am primit cadou o Delia , (impreuna cu un pickup si un deck)(si cu 2 boxe Pop) de la un vecin. totul original , nimic schimbat. cablaj perfect , neexfoliat . problema: un canal ars (cred dreapta) . prin smelturile mele , am gasit 2 finali identici cu ce are Delia inauntru 2n bla bla, doar ca Motorola. mai era un BD140 ars . tot in smelturi am bd-uri noi tzipla. (nah sunt radioamator , si surubaresc toata ziua in atelier) m-am bucurat maxim cand am gasit finali identici , doar ca Motorola. am masurat totul , semireglabilii lucreaza perfect , potentiometrii tot . am schimbat prefinalul bd140 , am schimbat si finalii , si merge. perfect as putea zice. e adevarat e un pic cald radiatorul de la finali , dar nu ceva exagerat. este caldut ok. merge de cateva zile perfect . si o mai forjez din cand in cand . as vrea sa stiu daca imi poate cineva explica pas cu pas , cum o trag in banda vest. fara module si alte chestii adaugate. vreau sa ramana asa cum au proiectat-o ei . nici beculetele nu le-am schimbat, pt ca imi place asa cum e. inca nu m-am uitat pe schema , dar am inteles ca acordul ar fi cu varicap. daca cineva a facut chestia asta , sa o traga in banda vest, as aprecia mult ajutorul.  imi cer scuze pt calitatea pozelor , dar le-am facut unele cu un Nokia vechi, la care tin foarte mult ca si el tine bateria :) (statia de dedesupt Technics-ul SU-V2a are un final ars de pe un canal ,si astept sa imi parvina de la cineva un STK8040 sau 8050 ) asadar , as vrea sa trag Delia in banda vest , fara sa il matrasesc complet :d daca se poate.  daca nu , o sa ramana fix asa cum e , si imi fac eu un post de radio pirat pe 63-73 , cu muzica mea :) hahaha glumesc evident. aici e o filmare https://www.youtube.com/watch?v=g6hwgIcAJj4&feature=youtu.be

s-a rezolvat, am cautat mai bine  http://www.elforum.info/topic/73207-amplituner-deliabanda-vest/   :) si http://blog.copcea.ro/files/tehnium/revista/0007.pdf va multumesc pt timpul acordat "pe citire" .

post-194379-0-00170800-1452549984_thumb.jpg

post-194379-0-05374600-1452549993_thumb.jpg

post-194379-0-45513800-1452550001_thumb.jpg

post-194379-0-84255400-1452550011_thumb.jpg

post-194379-0-90564300-1452550023_thumb.jpg

post-194379-0-32425200-1452550037_thumb.jpg

Editat de yo3iva
Link spre comentariu

Cel mai simplu este sa intervii in cele trei circuite acordate cu ajutorul diodelor varicap (intrare, mixer si oscilator): scoti una-doua spire din fiecare bobina si inlocuiesti condensatorii din circuitul acordat cu unii care au valoare usor micsorata. Aceasta modificare nu iti va permite sa receptionezi toata banda CCIR ci numai aproximativ jumatate din ea (o latime de vreo 10 MHz).

Link spre comentariu

Dacă radiatorul se încinge, e posibil ca boxele să fie pe 4 Ohmi şi nu e de mirare, fiind o construcţie mai fragilă.

SU-V2A, şi mai ales 4A sînt cele mai reuşite ca sunet din acea perioadă de la Technics, am avut vreo 5 şi acum am unul fărîmat în proces de reînviere. Le sabotează fix integratele alea de rahat, foarte rare findcă au renunţat repede la ele.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări