Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa-mi pun pc in masina, am nevoie de scheme pt aliment

Vizitator rus_alex_syx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

2

• LevyB

2

• Cristiano

1

• adi_0106

1

Top autori în acest subiect

Vizitator rus_alex_syx

pt ca este mai scump, si am restrictii, nu pot face ce vreaaueu cu el, am nevoie de 2 comuri, usb, hdd care sa il pot duce acasa sa imi pun muzica, bla bla bla si lista cotinua.

Link spre comentariu
Vizitator Skorpishor

Vezi pe http://www.epiacenter.com sunt o mulţime de proiecte de pc-uri în maşină, ştiu că într-unul din proiecte era descrisă amănunţit şi sursa. Pe lângă asta o vizită acolo poate să-ţi mai dea şi alte idei. Mai vezi şi paginile partenere.

Succes şi aştept să văd pozele când e montat.

Link spre comentariu

cel mai simplu folosesti un smps ridicator 12cc/220ca.Era prezentat unul bun pe forum si destul de simplut.Altfel este putin mai cotoioasa treaba :crazy: Din 13v~14vcc trebuie sa scoti stabilizat :+12v , 8A-12v, ~1a5v3v3etc depinde ce tip de sursa ai ...Am incercat asa ceva cu un PI si sistem linux , pentru mp3 , dar se reseta hardughia cand iti era lumea mai draga .Asa ca pe mine la momentul respectiv m'a dus capul sa fac fac urmatoarele:Smps'ul era putin modificat sa ridice de la 8v.cc la 220v.ca, iar 8v ii otineam din 13~14v ai bateriei aftomobilului printr'un stabilizator cu 3 picioruse si tranzistoare de putere parca 2 pusesem sa am 8v20A, astfel nu se mai reseta nici cand dadeam la automat... :bere: Mentionez ca smps'ul respectiv ca sa'i zic asa era de fapt un UPS modificat (nu de mine ci de un electronist cu experenta :blink: ), iar in locul bateriei ups'ului am pus regulatorul de putere 14v/8vDar am renuntat ulterior la idee din cauza volumului mare ocupat de toate dracoveniile :(ups+calculator+monitor+mouse), :death: :death: daca montezi sistemul intr'un autocar /tir poate mai merge dar intr'o amarata de dacie nu prea renteaza .....

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Am monitoare si placi de baza la 12V :goodman: Placile de baza sunt produse de VIA iar monitoarele de tipul LCD de 15 si de 17".Am si monitoare mai mici de 7 inch montate in parasolar, dai parasolarul jos si te uiti la filme. Cred ca parasolar se numeste rahatul ala care il cobori sa nu-ti dea soarele in ochi :crazy:

Link spre comentariu

Ma repet :Pentru montarea unu pc oricare ar fi iel proiectat pentru a sta pe masa/biuro undeva , nu prea este indicat sa'l pui in masina (de la vibratii cam toate componentele gen , placi retea/video , ram or sa vibreze la randul lor in soket'uri mama/mama)Daca nu obtii o sursa foarte stabila si cu variatii mici ale tensiunii pentru alimentarea pc'ului , in conditiile in care tensiunea la bornele aftomobilului este cuprinsa intre 9~14v, nu ai facut nimic , o sa ai blocaje , resetari si alte alea , va spun pentru ca am incercat .... :death:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări