hpavictor Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Trebuie sa fie o greseala undeva , daca pe G2 la 6P3SE se gaseste 370 V , atunci nu e amplificator , ci masina de facut floricele de porumbIn regimul asta nu ar putea functiona bine decat EL34......In rest , sunt plin de invidie , ca de obicei !Felicitari si din partea mea ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Trebuie sa fie o greseala undeva , daca pe G2 la 6P3SE se gaseste 370 V , atunci nu e amplificator , ci masina de facut floricele de porumbIn regimul asta nu ar putea functiona bine decat EL34...E posibil ca gabriele sa aiva un Raa ceva mai mic si a fortat putin mai mult Ug2 pentru a obtine putere in sarcina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Trebuie sa fie o greseala undeva , daca pe G2 la 6P3SE se gaseste 370 V , atunci nu e amplificator , ci masina de facut floricele de porumbIn regimul asta nu ar putea functiona bine decat EL34......In rest , sunt plin de invidie , ca de obicei !Felicitari si din partea mea !am 370v pe G2 practic e caderea de tensiune de pe tubul stab. cei drept la volum mare pulseaza lampa stab. (se aprinde mai mult) dar nu depasesc curentul de grilaG2 suportat de cele 2 tuburi finale .........si bineinteles folosesc varianta militara mai robusta .EL34 il poti alimenta si cu 475V pe G2 daca si anodica are tot atit....desigur cu niste rezistente in serie (ex 470 ohm) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 ...EL34 il poti alimenta si cu 475V pe G2 daca si anodica are tot atit....desigur cu niste rezistente in serie (ex 470 ohm)Oricum EL34 are putere mai mare maxima disipata admisa g2(8W) , in situatia cind Ug2 ar fi egala cu Ua si de 470V este imperios necesar ca Rg2 sa aiva valoarea de 2k2 pt EL34 pe fiecare grila in parte si asa(Rg2=2k2 in aceste conditii Ua=Ug2=470V) in regim de putere maxima TRAFO-OUT obtinuta in secundar/sarcina puterea disipata de g2-EL34 depaseste usor acei 8W admisi ca putere disipata maxima admisa g2-EL34.Exclus 470Ω pentru Rg2-EL34 in aceste conditii. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Trebuie sa fie o greseala undeva , daca pe G2 la 6P3SE se gaseste 370 V , atunci nu e amplificator , ci masina de facut floricele de porumbIn regimul asta nu ar putea functiona bine decat EL34......In rest , sunt plin de invidie , ca de obicei !Felicitari si din partea mea !e posibil! cind ai timp,treci pe la mine sa vezi cit am pe 6p3c ,la g2,in amplificator de chitara ,cu anodica de 460v!nu vorbim pina nu masuram cu aparatullampa nu geme,nu se inroseste,functioneaza perfectAMPLIFICATOARELE FUNCTIONEAZA BINE MERCI DE PESTE UN AN !! Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Sunt convins ca pot exista si alte regimuri de functionare , la care nu sunt date de catalog publicate.....eu ma refer doar la faptul ca am gasit recomandari , grafice si scheme cu G2 pentru tensiunile de 150 V , 225 V ( recomandate pentru 6P3SE ) 250 V si 275 V ( recomandate pentru 6P3S ) Cu 370 V , G2 se transforma in anod mai mic , si totul probabil functioneaza ca trioda ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Sunt convins ca pot exista si alte regimuri de functionare , la care nu sunt date de catalog publicate.....eu ma refer doar la faptul ca am gasit recomandari , grafice si scheme cu G2 pentru tensiunile de 150 V , 225 V ( recomandate pentru 6P3SE ) 250 V si 275 V ( recomandate pentru 6P3S ) Cu 370 V , G2 se transforma in anod mai mic , si totul probabil functioneaza ca trioda !Cu 370 V , G2 se transforma in anod mai mic , si totul probabil functioneaza ca trioda Victor ,la fraza asta ma abtin de la comentarii,ne cunoastem si suntem prieteniintrebare:in etajele finale cine produce mai multa putere,pentoda sau trioda???? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Bine_inteles aceasta tetroda cu fascicol dirijat(6P3S-E), Merge domnule pina pe la Ug2=330V 6P3S-E in PP negativare fixa si relativ mare (in valoare absoluta) , dar cu Rg2=1k5... desigur la limita(in regim dinamic) ,dar la Ug2=370V in gol (fara semnal g1)e posibil sa nu se depaseasca Pdg2-6P3S-E dar in sarcina(putere mare la iesire-anozi "jos" pe o semialternanta) GARANTAT se inroseste zdravan g2 daca privim prin orificii-anod in balon catre g2-6P3S-E... ,numai in gol fara semnal fiind probabil negativarea mare si anodul la potential fix si mare nu sint probleme. __Daca tensiunea este mica pe g2 NU se poate obtine putere din aceste tuburi 6P3S-E chiar in PP si indiferent de clasa,atac,etc __Ug2 asta un mare "spil" in cazul tuburilor gen 6P3S-E ...(dar trebuie sa stim bine unde ne oprim cu Ug2 astfel incit in sarcina maxima la iesire sa nu depasim Pdg2). __Cine foloseste tensiuni mai mari pe g2 pentru acest tub final (6P3S-E) il sfatuiesc sa verifice Pdg2 atunci cind la iesire se obtine puterea maxima,va intelege de ce ?!(Nu inseamna musai ca se va deforma grila2 termic sau va cadea in balon/topi...),in gol fara semnal lucrurile pot sa para "bine mersi"(sau la puteri ceva mai mici in sarcina sau intr_un regim dinamic in care numai virfurile ating amplitudinea maxima) in regim de putere continu chiar nelimitat in sarcina vor fi probleme cu Ug2=370V. __Se poate admite in regim de putere maxima continua la iesire o depasire a Pdg2 de 10%-15% si asta numai datorita faptului ca in regim dinamic numai in anumite momente se va depasi pentru scurt timp Pdg2 in medie puterea disipata de g2 va fi sub limita admisa sau la limita admisa(trebuie acordata o atentie deosebita si valori Rg2 in cazul tensiunilor mari Ug2-6P3SE). ........................................................................................................................................................................... __Fac precizarea ca prin intermediul acestei "fraze"(de mai sus),NU am vrut sa contrazic pe nimeni sau nimic(i_mi cer scuze-anticipat daca cineva se va gasi/considera lezat...) dar am simtit nevoia sa exprim si punctul meu de vedere(rezultat dintr_o experienta indelungata). Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Cu riscul de a fi înjurat... 6n3C = 6L6GC, iar 6n3C-E = 5881/6L6WGC. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Sunt convins ca pot exista si alte regimuri de functionare , la care nu sunt date de catalog publicate.....eu ma refer doar la faptul ca am gasit recomandari , grafice si scheme cu G2 pentru tensiunile de 150 V , 225 V ( recomandate pentru 6P3SE ) 250 V si 275 V ( recomandate pentru 6P3S ) Cu 370 V , G2 se transforma in anod mai mic , si totul probabil functioneaza ca trioda !Cu 370 V , G2 se transforma in anod mai mic , si totul probabil functioneaza ca trioda Victor ,la fraza asta ma abtin de la comentarii,ne cunoastem si suntem prieteniintrebare:in etajele finale cine produce mai multa putere,pentoda sau trioda????Acum sunt lamurit , dupa ce am citit explicatia lui VALDERAMA , dar tot mi se pare atipica tensiunea asa mare pe G2 , eu de fapt am crezut ca este o eroare de scriere , si ca de fapt era vorba de 270 V , mai apropiat de recomandarile prospect ce insotesc tubul , in ambalajul original NOS de fabricatie URSS Link spre comentariu
papelyno Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Victor peste putin timp 6p3s va depasi EL34 in parametrii tehnici .... anticipez vanzari record ,eu zic sa iti faci stoc cat o mai prinzi la pretul "de criza". Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Ia luati si vedeti o schema de twin reverb fender cu finale 6L6 si mai discutam (anod peste +450V G2+ 440V prin o rez. de 470 ohm.....) ca bine zice Viobio..........si duse in saturatie (,vorbesc de ampuri de instrument) se aprinde biata lampa ca la pomul de iarna/ serbatorii... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Ia luati si vedeti o schema de twin reverb fender cu finale 6L6 si mai discutam (anod peste +450V G2+ 440V prin o rez. de 470 ohm.....) ca bine zice Viobio..........si duse in saturatie (,vorbesc de ampuri de instrument) se aprinde biata lampa ca la pomul de iarna/ serbatorii... da asa este ce a ti scris sunt doar pentru cunoscatori! diferenta intre unii care doar vorbesc sau citesc foi de catalog si noi, este ca noi am mai si lucrat cu aceste tensiuni pe rusoaicesunt "calde si umede" si asteapta de mult timp ceva zdravan in "grila",si 6P3C sunt "iubarete" de putere Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 De data asta nu o sa inceapa haosul , este evident ca absolut toti sunt interesati de " rusoaice calde si umede " si trebuia deschisa o discutie care sa confirme ca exista si alte PSF-uri , netrecute in prospectul " rusoaicelor " dar putini stiu cu ce se mananca.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Recomand sa mai" cititi" si printre rinduri foile astea de catalog veti avea multe surprize placute ......apropo de tuburi " rusuoaice fierbinti si umede/nesatule" cum bine sublinia si Viobio !! Parca valderama spunea ca a optinut 40w cu 2 tuburi 6P14P.....in (....conditii) banuiesc ca 6P3-cE poate mai mult ......tot in niste conditii mai deosebite de ce "spune "catalogul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum