yo9hnf Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Va salut ! Desi mai este un topic referitor la camere de supraveghere, am deschis unul nou pentru a nu iesi un talmes-balmes. Ma intereseaza sa pun o camera de filmat undeva la streasina casei care sa vada cine e la poarta (cca 25m). Imaginea vreau sa o pun pe un TV pe AV la maxim 50m distanta. -Am o camera color mai desteapta : CCD-400E DETALII -Am cumparat (sper sa vina maine) un "cotet" in care sa vara camera, cutie clasica alba ca cele de la metrou (sper sa fie asa) -Camera se alimenteaza la 12V@380mA -Temperatura de lucru - 0-40 grade C. Probleme: -Pot folosi pe max.50m cablu UTP? -Ce tip/model de video-balun imi trebuie (pentru a avea o imagine cat mai buna) ? -Pot folosi camera atunci cand sunt temperaturi negative daca folosesc acea cutie de protectie? -Pot tele-alimenta camera pe UTP? Daca da, ar trebui sa-i pun si un acumulator tampon pentru ia nu-si pierde setarile? -Alte indicatii? Off topic : Ati mai vazut aparate care sa se alimenteze printr-un jack de alimentare, dar cu + la exterior si - pe firul cald (pinul central) ??? Link spre comentariu
gaby Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Pentru video trebuieste cablu coaxial de 75 ohmi. UTP-ul poti sa il folosesti pentru alimentare si RS232. Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 poti folosi utp insa mai ai nevoie de 2 adaptoare de impedanta pasive sau active. video baloon le zice.sau pui un mic modulator video si receptionezi pe rf si ai scapat. modulator cred ca am recuperat din video defecte sau receivere satelit.insa prima data fa test la 50 de m si vezi care e atenuarea pe cablu coaxial.pe utp sigur trebuie adaptor.incinta ar trebui sa aiba incalzire,respectiv racire ,e termostatata.video baloon e ok pasiv pana in 50 metri si rezolutie mai scazuta.interferente apar doar la cablu utp cel mai ieftin.insa recomand varianta cu modulator rf , e cea mai la indemana, pret- calitate, plus ca poti alimenta prin cablu rf,insa la tensiune mai mare, si stabilizator pentru camera la capat.problema e cu incinta termostatata,cand o sa consume pe incalzire. Link spre comentariu
gaby Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Pe cablu coaxial merge fara probleme la 50m. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Nu m-am lamurit pana acum cu nimic. ....Am vazut ca se gasesc de cumparat carcase cu "heater". A vazut cineva acel "heater"? Ma gandeam sa pun o rezistenta de putere pentru incalzire, care sa nu se incalzeasca putin si sa consume putin (nu e vorba de economica ci despre rezistenta firelor UTP).Cred ca o sa pun pana la urma UTP, 2 fire pe video, iar celelalte le pun cate 3 in paralel ca sa am rezistenta mai mica.Camera merge reglata si prin RS232. Pe ce distanta credeti ca ma pot duce cu RX, TX, GND ?LE : Acum am testat o rezistenta de 68ohmi/5W care alimentata la circa 12V, deci prin ea trec 150-170mA, frige super tare (!) N poti tine mana pe ea. Puterea disipata este 1.5-1.9W.Cred ca daca as alimenta-o mai jos ar fi si mai bine,sau sa o inlocuiesc cu ceva peste 68ohmi. Trebuie sa fac niste teste.daca merge asa, pun decat o rezistenta de incalzire, fara termostat. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Cutia in care vine camera trebuie sa fie etansa? Normal asa ar trebui ca sa nu intre apa.Dar nu se abureste geamul? Link spre comentariu
cristiansen Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Parerea mea este sa cumperi o carcasa incalzita eu personal nu folosesc sistemul cu carcase ci cel capsulat adica camera in interiorul unei cuti de aluminiu si cu leduri cu infrarosu ca la carcasa respectiva iti trebuie si un emitator infrarosu pentru vedere pe timp de noapte pentru ca sensibilitatea la lumina este de 1 lux la camera ce o folosesti, ceea ce este destul de putin in comparatie cu alte camere care au ajuns la 0,001 lux. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Camera pe care o am are o imagine excelenta....DAR.... -Daca o reglez pentru noapte, cu lumina existenta (la poarta e un stalp de iluminat public), pot face imaginea perfecta (se vede decat solueta, ca si cu ochiul liber, pentru ca lumina e in spatele omului), dar ziua vad alb -Daca o reglez pt zi, invers decat mai sus Am gasit pe okazii asa ceva, parca parca nu am incredere ... 120lei. Vanzatorul a zis ca lumineaza la 15m, dar pt mine cred ca e ok. Datele ei sunt : Camera supraveghere CAM 804 pentru interior sau exterior cu infrarosu si microfon incorporat. Specificatii tehnice: SENZOR IMAGINE:1/3 CMOS COLOR ILUMINAREA MINIMA: 0.05 Lux F1.2 REZOLUTIA: 380 TVL(CMOS) S/N RATIO:> 48 dB SINCRONIZAREA:INTERNA SENSIBILITATEA:+18DB-AGCON-OFF LENTILA: 6 mm/F2.0 / 68° DISTANTA DE BATAIE A TUNULUI IR :15 m / 40° ALIMENTARE: 12V / 500 mA Temperatura de functionare: -15°C +50°C , RH95% MAX Temperatura de depozitare (fara functionare): -20°C +60°C , RH95% MAX Iesire video: RCA Si inca una la care vanzatorul a zis ca lumina batye la 30m : Camera de supraveghere pentru exterior sau interior cu senzor CCD sharp si 42 de leduri infrarosu pentru supraveghere pe timp de noapte. Caracteristici: senzor CCD sharp 1/4" rezolutie 420 linii TV 42 leduri infrarosu iluminare minima 0.1 lux distanta infrarosu pana la 30 de metri alimentare 12V (transformator 220V inclus) Produsul este nou si vine livrat in cutie. pareri ? Link spre comentariu
cristiansen Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 A doua camera se incadreaza la ce ai nevoie si nuiti mai trebuie carcasa incalzita si tensiune de 220 pentru rezistenta. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 A doua camera se incadreaza la ce ai nevoie si nuiti mai trebuie carcasa incalzita si tensiune de 220 pentru rezistenta.Pai rezistenta se alimenteaza la 220V ? nu la 12V ? Sper totusi sa se alimenteze toata camera la 12V , nu la 220V pentru ca mi-e greu sa trag o alimentare de 220V. 12V (dafapt mai mult) am dat la camera existenta pe 35m de UTP. Link spre comentariu
cristiansen Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 220 -0,5A are termostat la 25 grade si rezistenta in fata sub lentila camerei Link spre comentariu
ionut20 Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 cumpara cea de-a doua camera cu IR ... este cea mai buna solutie. Foloseste video balunuri pasive, si cele 3 perechi de fire ramase din cablul de retea, le imparti 3 - 3 pentru alimentare la vro 15Vcc ... sa ajunga pana la camera 12V. Foloseste cablu FTP sau STP. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 cumpara cea de-a doua camera cu IR ... este cea mai buna solutie. Foloseste video balunuri pasive, si cele 3 perechi de fire ramase din cablul de retea, le imparti 3 - 3 pentru alimentare la vro 15Vcc ... sa ajunga pana la camera 12V. Foloseste cablu FTP sau STP.Asa cred ca am sa fac.Cablul e tras, UTP am impresia...ordinar .Am pus si baloonuri, si imaginea pe camera existenta este exceptionala, doar ca nu pot face un compromis intre zi si noapte.Dar totusi, la cea de a doua camera, cum e cu incalzirea ? Se face la 12V sau 220V? Link spre comentariu
ionut20 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 cea de-a doua camera este camera de exterior. Nu are nevoie de incalzire. Aimentarea se face doar la 12V si cel mai mare curent tras e noaptea cand sunt aprinse ledurile ... dar pana pe la 1 amper. Doar carcasele de exterior pentru camere de interior vin cu incalzire si racire, si sunt pe 230V. In interiorul unei carcase de exterior se regasesc componente precum cele de mai jos: o placa de alimentare de la 230V, o rezistenta metalica care este prinsa in in partea din fata a carcase, sub lentila si langa geam, pentru a impiedica aburirea cand e frig, si mai este un ventilator micut in spate, care pune aerul in miscare in carcasa, ventilator la 12V. Alimentarea pentru camera nu e inclusa, si vine tot din exterior. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Multumesc pentru poza postata! Interesanta treaba. Eu in camera actuala am pus rezistenta in partea din spate dar pe urma m-am gandit ca ar trebui caldura sa vina pe geam, ca la masina pe parbriz.... Atasez o poza pe care am facut-o vineri seara cu telefonul, exact din locul unde e camera , pentru a vedea lumina de acolo. http://i54.tinypic.com/i5yiwk.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum