Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuitor tranzistor

Putz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Putz

5

• misuraelectronic

3

• remus68

2

• lorik199

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pe net asa scrie ca e trz .Is de la bobinele de inductie de pe injectoare .Is 6 bobine si cred ca fiecare bobina are cate un trz de-asta. Momentan placa nu e la mine ca sa desfac unu sa vadAm gasit pe un forum ca ar merge inlocuit cu BU323Z dar nici pe asta nu-l gasesc la noi30014 e facut de Bosch

Link spre comentariu

PAm gasit pe un forum ca ar merge inlocuit cu BU323Z

Atunci, monteaza in locul lui orice NPN Darlington cu Uce=min 350V, Ic=min 10A, Pd=min 150W. Banuiesc ca puterea si curentul de colector sint mai importante.
Link spre comentariu

30014 e facut de Bosch

... :rade: firma bosch nu face componente electronice de nici un fel...! :ciuda: acest tranzistor este fabricat mai mult ca sigur de catre firma siemens/ infineon exclusiv pentru firma bosch si este marcat cu cod numeric atipic , tocmai pentru a nu putea fi descoperit prea usor de catre eventualii depanatori... :daps...daca ar fi dupa mine , eu nu m-as repezi sa montez un darlington din prima...! eu as desface tranzistoare cu marcaj identic pina as gasi unul bun , asa face un tabel cu cele 6 masuratori posibile si as compara respectivul tabel cu masuratorile efectuate asupra unui darlington...! abia dupa aceea , in functie de rezultate , as lua o decizie...!
Link spre comentariu

desfaceti una bucata 30014 care la prima vedere --- adica inspectat ochiometric --- pare in regula si il masurati ...are 3 pini , deci asta inseamna 6 masuratori ...! daca cel putin o masuratoare va da zero , atunci tranzistorul respectiv este ouat...! desfaceti altul , etc ...pina gasiti unul care sa aiba toate cele 6 masuratori diferite de zero... faceti un tabel si apoi comparati cu un darligton bun , functional...!e munca de cercetare , e laborioasa....insa , daca exista rabdare , vointa , cunostinte si tutun se poate finaliza operatiunea cu succes... :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări