Putz Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Stiti vreun inlocuitor pt tranzistoru' 30014 de la un calculator de BMW ? Asa arata si placa mea http://img23.imageshack.us/img23/91/bmwdme005medium.jpg ( acelasi trz ars) Vreun inlocuitor care se gaseste pe la noi? Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Esti sigur ca este tranzistor? Dezlipeste unul bun, de linga cel cu probleme, masoara-l si vezi daca e tranzistor. Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Pe net asa scrie ca e trz .Is de la bobinele de inductie de pe injectoare .Is 6 bobine si cred ca fiecare bobina are cate un trz de-asta. Momentan placa nu e la mine ca sa desfac unu sa vadAm gasit pe un forum ca ar merge inlocuit cu BU323Z dar nici pe asta nu-l gasesc la noi30014 e facut de Bosch Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 PAm gasit pe un forum ca ar merge inlocuit cu BU323ZAtunci, monteaza in locul lui orice NPN Darlington cu Uce=min 350V, Ic=min 10A, Pd=min 150W. Banuiesc ca puterea si curentul de colector sint mai importante. Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Nu am gasit decat darlington fara dioda.....il iau pe ala si montez eu dioda in exterior? Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Nu am gasit decat darlington fara dioda.....il iau pe ala si montez eu dioda in exterior?punei dioda exterioara ca n-are nimic Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 30014 e facut de Bosch... firma bosch nu face componente electronice de nici un fel...! acest tranzistor este fabricat mai mult ca sigur de catre firma siemens/ infineon exclusiv pentru firma bosch si este marcat cu cod numeric atipic , tocmai pentru a nu putea fi descoperit prea usor de catre eventualii depanatori... :daps...daca ar fi dupa mine , eu nu m-as repezi sa montez un darlington din prima...! eu as desface tranzistoare cu marcaj identic pina as gasi unul bun , asa face un tabel cu cele 6 masuratori posibile si as compara respectivul tabel cu masuratorile efectuate asupra unui darlington...! abia dupa aceea , in functie de rezultate , as lua o decizie...! Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Adica sa desfac toti trz de la bobine de pe placa si sa-i masor? Ca nu prea cred ca am inteles Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 desfaceti una bucata 30014 care la prima vedere --- adica inspectat ochiometric --- pare in regula si il masurati ...are 3 pini , deci asta inseamna 6 masuratori ...! daca cel putin o masuratoare va da zero , atunci tranzistorul respectiv este ouat...! desfaceti altul , etc ...pina gasiti unul care sa aiba toate cele 6 masuratori diferite de zero... faceti un tabel si apoi comparati cu un darligton bun , functional...!e munca de cercetare , e laborioasa....insa , daca exista rabdare , vointa , cunostinte si tutun se poate finaliza operatiunea cu succes... Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Mersi frumos ....tare faza cu tutunu' dar noroc ca nu-mi place Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 asa vine vorba , evident...! poftim atunci o alternativa care va place GARANTAT oricui ...! inlocuiti TUTUN cu FEMEI ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum