Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lampi led SMD pentru masina

dorul3t

Postări Recomandate

vreau sa-mi fac la masina.. la stopurile din spate la toate.. pozitii frana semnalizare in loc de becuri sa pun cate un modul de leduri smd fiecare avand cate 9 leduri...

cine are ceva informatii scheme.. si incercari despre asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ipman

3

• Dr.L

2

• dorul3t

2

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

La un eventual accident(~Nea Caisa a derapat si a intrat in tine),trebuie sa ai lampile dotatate cu becuri ;becurile alea e treba ta cum le ai ,numai sa se incadreze in datele constructive ale masinii(de 5W,de 15/21W...).Daca umpli stopurile cu leduri,se considera modificare constructiva.Becoleduri gasesti pe net,la magazin,pe ebay si iesi mai bine decat daca le faci.Daca neaparat vrei sa le faci,mai vorbim.Eu trecut tot pe leduri,dar pozitia am cumparat-o :aplauze

Link spre comentariu

hmm.. mersi ca mi-ai zis... nu-mi trebuiesc belele... :speriat macar o lampa sa-mi fac.. sa imi pun in spatele oglinzii ca sa imi bata pe bord.... sa am lumina in interior..ceva puternic... O O O O O O O O O O O Ocam asa ceva... care sper sa fie suficient... sa lumineze suficient...o idee ceva... ca banuiesc ca nu e suficient numai sa inseriez leduri...

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator uly

Vezi ca se gasesc niste baghete de cate 4 module a cate trei leduri inseriate si cu un rezistor proiectate a fi alimentate la 12 volti....Fragmentezi acele baghete si obtii 4 module independente pe care le poti introduce in locul becurilor din plafoniera...Sau vrei sa pui cateva leduri pentru lumina ambientala permanenta care se aprinde odata cu pozitiile si sta permanent aprinsa? la bmw am vazut asa ceva, doua leduri rosii fixate in interiorul oglinzii retrovizoare din interior si care luminau discret bordul....PS baghetele se gasesc cu leduri de orice culoare, la magazinul de la care le-am luat eu acum sunt 18 lei bagheta...si ledurile sunt destul de luminoase, cu 120grade unghiul de luminozitate....LE: uite asa ceva cauta..... viewtopic.php?f=209&t=68308 numai ca sunt mai scumpe....Eu am modelul cu suport o bagheta de sticlotextolit si cu ledurile neprotejate in nicio substanta protectoare...daca vrei poti sa si dezlipesti ledurile pentru a le folosi in alta parte....

Link spre comentariu

Eu am facut acasa leduri ca sa inlocuiesc becurile cu filament W5W.Am folosit 2 leduri albe si un LM317 pe post de sursa de curent constant.Rezultatul este ca lumineaza mai alb si lumina este mai vizibila decit becul original de 5w la un consum de doar 0.2w. La un pret de circa 3RON/bucata (daca nu tinem cont de munca si sculele implicate).Ca sa pui 9 leduri, trebuie sa faci 3 serii de cite 3 controlate de cite o sursa de curent constant cu cadere de tensiune mica.Asta te vad duce mult mai departe de cei 3RON de care vorbeam mai sus. Si ca sa le lucrezi in asa fel incit sa se incadreze in dimensiunile originale ale becului e si mai greu.Acum lucrez la inlocuirea celor de tip W16W, dar mai dureaza un picut. Acelea trebuie sa fie direct rosii, nu vreau sa pun led alb pentru ca el aproape ca nu are componenta rosie si nu trece mai nimic de filtru. Ceea ce iti recomand si tie.

Link spre comentariu

Ca test,poti pune un filtru rosu dupa un led alb,sa vedem daca se face bezna (raspunsul e nu,e imposibil ca lumina alba sa nu aiba si o componenta -nu tocmai mica- rosie)Dar oricum e mai bine de folosit direct leduri rosii

Link spre comentariu

Am facut testul cu plasticul unui stop de motocicleta. Nu se mai vede aproape nimic.Acum nu zic ca toate sint asa, doar ca asa s-a intimplat cu LED-ul meu. Este din cel alb-albastrui, nu alb-cald.In schimb cu un LED rosu, lumina este atit de stralucitoare si concentrata ca se mai vede doar un punct luminos, ceea ce iar nu-i bine.

Link spre comentariu

Probabil era ceva scos de prin vre-o bricheta...nu-l pune la socoteala,ala era rebutCat de mare e punctul luminos variaa de la led la led,d-aia se gasesc cu unghi de la 15 la 160 grade :daPui mai multe,ca sa acoperi toata suprafata,dar pui d-alea ieftine si slabe,ca sa nu te orbeasca (ca daca pui superluminoase,il faci daltonist p-ala din spate). Asta in cazul unghiului mic

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Am in stop becoleduri,(stopul e un plastic de motocicleta) si se vede bine si uniform,inclusiv numarul care e iluminat de acesta.Ledurile sant rosii,de culoarea plasticului...oricum,culoarea 'sticlei' filtreaza celelalte culori si lasa numai cea in care este sa treaca (de ex rosu).

Link spre comentariu

Erau leduri albe, de 20mA. Circa 20 de bucati se comportau la fel, deci nu era niciunul stricat. Pur si simplu nu aveau componenta rosie semnificativa.De altfel erau SMD (ca eram on-topic) cu unghi de 120 de grade.Daca nu le trec prin acel plastic-filtru, lumineaza excelent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări