Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am nevoie de sfat pentru frecvente f joase

ozenel

Postări Recomandate

Salut,As avea nevoie de niste sfaturi…Pe scurt, elementele sunt: - un calculator- un Technics SA 160- doua boxe RFT B 9251 - doua petarde de difuzoare BM 20250(no name, “made in China” – de fapt intr-un container pe un vapor ce venea spre europa dar in fine )Nu vreau putere ci doar un plus de profunzime al basului…RFT-urile nu coboara destul de jos. Si camera in care ascult are o problema pe care nu am cum (nu stiu cum) sa o remediez – cand stau pe scaun la PC basul este ca si inexistent, daca ma mut la film in cealalta latura a camerei devine enervant de puternic, devine un vuiet care acopera tot. E rezonanta camerei…dar nu stiu ce sa ii mai fac. Fenomenul e identic indiferent de producatorul de zgomote utilizat sau de amplasare. Ideea e ca nu as vrea sa schimb RFT-urile, am crescut cu ele si daca au supravietuit abuzurilor din adolescenta si liceu (cand stim cu totii ca e musai sa auda toti vecinii ce muzica asculti….) m-am atasat de ele si imi place ca se aud foarte clar. Sigur…difurile de inalte au cedat pe rand din cauza varstei hartiei – unul merge asa dar la celalalt s-a ars bobina…a inceput sa gajaie si dupa aia s-a facut liniste si acum e deconectat. Boooon…NU VREAU PUTERE – doar frecventele foarte joase pe care le pierd prin RFT-uri.As vrea sa fac “niste” incinta pentru BM 20250, fie doar unul fie amandoua in aceiasi incinta care sa redea doar 30/40-3000 Hz.Pe ele scrie MAX MUSIC POWER 250 W (hahahaha….am dat in ele cu technics-ul de va ziceam mai sus si scoate zeama din ele), 4&8 OHMFREQUENCY RESPONSE 50 – 5500 HzSENSITIVITY 92 Db (1W/M).Faza e ca si RFT-urile teoretic tot pe la 50Hz s-ar opri… Deci are vreun rost macar sa incep sa ma gandesc la astfel de chestii sau pur si simplu nu merita si mai bine cumpar niste boxe care sa coboare pana unde am eu chef si BM-urile sa le donez?As putea sa fortez panaramele astea doua sa coboare in frecventa dorita?side Q - cum fac sa repar inaltele de la RFT-uri?foto concludente privind intrebarile mele, sunt deschis la orice comentariu...chiar si glume...nu ma supar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ozenel

4

• ahegyes

1

• CBI

1

Top autori în acest subiect

din pacate nu vei obtine ce vrei cu acele wofere ,adica subbas de calitate acceptabiladaca si rft-urile sunt in satre de uzare majora,poate ar fi mai bine sa aduni fonduri si sa achizitionezi altele,se gasec boxe vintage pe okazii de ex,de la canton,heco,marantz si altii la preturi modeste si care or sa-ti fie pe placmai era o varianta de rft-uri cu tw pe calota,dar nici alea nu au extensie f buna sub 60hz,fiind f compacte ca marime.Doar prin lipirea de perete sau apropierea sanatoasa de coltzuri scoti ceva ,dar ar fi de evitat.La fel si procesarea enorma cu egalizoare de caliatate indoielnica

Link spre comentariu

La RTF e dus doar unul dintre cele doua de inalte. Poate se repara. Cele mari merg in continuare ca in prima zi.Am luat in considerare si varianta de achizitie alte incinte...dar ce vreau eu e cam scump pentru posibilitatile de moment.Oricum nu imi faceam prea multe sperante legate de pocnitorile BM dat fiind faptul ca sunt atat de bine facute incat au inceput sa se desfaca suruburile prin ele.mersi

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salut din nou,Revin pe acest subiect, intre timp am reusit sa imi iau ceva pe gustul meu care se aude cum vreau.Asa ca bm-urile ma gandeam sa le folosesc in masina. Poate cineva sa imi dea un sfat, ce fel de model de incinta sa adopt si ce filtru sa sa le fac? Nu sunt electronist dar cred ca pot sa fac niste lipituri dupa o schema.Adica, ce vreau sa intreb - sa folosesc un model deosebit de incinta sau sa iau un proiect care se potriveste la cerintele de spatiu ale porbagajului? Aici nu e problema ca am Logan MCV, deci...in pestera e loc destul.Mersi

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

acest topic invie si se intoarce.va rog frumos, poate e un user care are un program pentru calculat dimensiuni incinte sau care are o experienta vasta si doar se uita la ce am scris mai sus si imi spune cam cat de mari si cam pe la ce dimensiuni trebuie sa fie incintele pentru aceste difuzoare bm?daca ma ajuta cineva va stresez si cu niste filtre.mersi mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări