Vizitator sangraal Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 salutaream si eu o intrebare...defapt o dilema mare....ma ingrozeste gandul ca o sa platesc milioane la intretinere in iarna asta....si m-am decis sa achizitionez un calorifer electric dela cu ulei in el sau nu stiu ce are...ori un convector de caldura....da intervine problema consumului excecsiv de electricitate....as dori sa ma sfatuiti....care e mai economic si mai fiabil dintre cele doua.va multumesc anticipat si sper sa ma sfatuiti. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 sfatul meu e ca amandoua se baga la priza ambele consuma curent , si consuma destul de mult dar caloriferul pe ulei nu usuca aerul , rezistentza interna vine in contact cu uleiul care transmite caldura aproape uniform pe toata suprafatza , in schimb convectorul cu sau fara ventilator are rezistentza direct in aer ca la clasicul feon si usuca aerul , sper ca nu gresesc , sa ma corecteze cineva , iar uneori daca dai tare ,ca va fi si frig, aerul va fi insuportabil de respirat asta ai sa observi cand ai sa dormi cu gura deschisa peste noapte ,si vai de esofagul tau problema e si mai grava daca ai copii mici , deci sfatul meu e clar calorifer cu ulei Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 Daca vei calcula strict energetic, ambele consuma la fel pentru aceeasi caldura cedata aerului. Diferenta vine din faptul ca radiatorul pe ulei incalzeste si prin radiatie termica marind senzatia corpului ca este mai puternic decat pare. Chestia cu uscatul aerului din cauza aerotermei, este din cauza ca o aeroterma mareste circulatia de aer in camera, marind evaporarea. Cea mai economica solutie este pompa de caldura reprezentata printr-un aer conditionat pus pe incalzire fara sa foloseasca rezistentele din unitatea interioara. Dezavantajul este ca, daca temperatura scade sub cateva grade, pe unitatea exterioara ingheata apa din aer micsorand eficienta. Daca stai la casa, si ai fantana poti folosi acea apa, trecuta printr-un radiator auto pus in lateralul unitatii exterioare, pentru a ridica temperatura aerului din cutia pe care o pui peste unitatea exterioara. E doar o idee "made in romania" la o varianta comerciala din SUA care foloseste panza de apa freatica ca sursa de caldura si o pompa de caldura pentru incalzirea casei. Oricum metodele bazate pe arderea unui combustibil sunt cele mai economice comparate cu energia electrica. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 9, 2010 Partajează Postat Octombrie 9, 2010 aeoterma intradevar mareste circulatzia aerului , dar sarma nichelina e super fierbinte ea arde aerul , si aerul ars aer alt miros , poate ai intrat de afara in camera unde a fost pus un radiator resou sa vezi diferentza de miros ,asta o stiu de multzi ani in urma cand stateam la bloc si ma incalzeam la resou ( ceasca sa traiasca ) Link spre comentariu
Vizitator sangraal Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 mltumesc frumos....m-am decis dupa ce am citit replayurile.....calorifer electricoricum am uitat sa precizez ca stau in apartament cu 2 camere si inca nu am puradel mic...asa ca....adjudecat,calorifer electricmultumesc frumos la toti.ciau ciau...adica noroc si caldura la bloc Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 daca esti proprietarul blocului si nu e la etajele superioare incearca sal termoizolezi pe dinafara cu ceva poliester intre 5 cm si 10 ,ai scapa de mutzi bani datzi pe caldura. Link spre comentariu
Vizitator Adina Cristescu Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Am avut si eu calorifer elecric acum multi ani in urma si l-am dat, nu reuseam sa incalzesc 2 camere cu el. Daca te debransezi de la caldura si folosesti un singur calorifer pentru toata casa, la baie cum incalzesti?, sau stai in frig cand te speli? Consumul de curent este foarte mare, mai bine fa un calcul economic sa vezi ce varianta este mai buna. Eu cred ca cea mai buna solutie, care este si pe termen lung, ar fi termoizolarea apartamentului, geamuri termopan si o sobita de teracota, mentine caldura mai mult timp, caloriferul electric se raceste rapid dupa ce il opresti. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Izolatia apartamentului e buna pt orice solutie ai alege pt sursa de caldura,numai sa nu uitam,izolatia(buna) conserva caldura produsa...si atat,ca sursa de caldura,se pare ca tot gazele sunt mai ieftine(deocandata),iar cu sobita e valabil,doar daca ai conditii de evacuare fum,altfel,nu miza pe asta,evacuarea necorespunzatoare iti poate scula toti vecinii in cap(si nu numai).O solutie ar mai fi un convector cu ardere catalitica(pe gaz),nu necesita evacuare,dar la capitolul siguranta trebuie mare atentie....fiecare solutie are avantaje-dezavantaje,care in functie de caracteristicile spatiului ce trebuie incalzit se aplica sau nu.Incalzirea cu energie electrica,ramane cea mai facila,sigura,ecologica,dar,din pacate, cu costuri mai mari fata de alternative,dupa parerea mea e o solutie de moment,dar pe termen lung nu prea economica.Din pacate,la noi,desi nu e o solutie(normala) de viitor,tot centrala de apartament rezolva problema caldurii si a apei calde,cu costuri rezonabile,dar cu investitie initiala destul de mare,si acum e cam tarziu de plecat pe o asemenea solutie,la cata birocratie este,sigur dosarul nu iese mai devreme de 30-40 zile,asa ca tot caloriferul electric ramane solutia de avarie(aeroterma incalzeste mai repede spatiul in discutie,dar nu prezinta siguranta pt mersul nesupravegheat,caloriferul incalzeste mai greu,dar prezinta siguranta mai mare in functionare,poate fi lasat in priza de toamna pana primavara fara probleme,mai ales daca termostatul e verificat si eventual schimbat cu unul industrial,cele care vin in dotare sunt cam anapoda si se defecteaza destul de usor).Parere strict personala-caloriferul electric e solutia cu investitie initiala scazuta,dar cu costuri mari pe parcurs,convectorul pe gaz(cu ardere catalitica)e o investitie mai mare initial,dar cu costuri reduse in exploatare,iar solutia ideala,e centrala de apartament.In mod total nefiresc,solutia de incalzire colectiva,la termoficare,ar fi trebuit sa fie solutia cea mai ieftina,dar cum la noi in tara nimic nu a mai ramas normal,e firesc binenteles ca si aceasta solutie sa fie prin absurd...cea mai costisitoare. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 te contrazic usor aici ,te rog sami explici cum poate fi ecologica incalzirea electrica , nu uita mai toate energia electrica a Romaniei e produsa din carbune sau gaze numi spune ca CET iasi produce curent de pe bahlui .citez "Incalzirea cu energie electrica,ramane cea mai facila,sigura,ecologica,dar,din pacate, cu costuri mai mari fata de alternative" Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Se refera la faptul ca nu ai fum si gaze de ardere de evacuat (cos sau ventilator (zgomot, alt consum de energie).Arzatorul ala de gaze "catalitic" nu produce CO2 si H2O?Iar chestia cu "uscatul aerului"... Aeroterma produce un miros dezagreabil prin arderea prafului de origine organica (in spatiile de locuit majoritatea prafului e produs de descuamarea pielii locatarilor!!) la contactul cu rezistenta incandescenta (motiv pentru care e de evitat incalzirea cu asemenea aparate).Si ca energia electrica e scumpa rezulta si dintr-un calcul elementar: un cazan are un randament de transfer termic de minim 65-75% (si chiar mai ridicat), in timp ce randamentul de utilizare a energiei termice la conversia in termocentrale e de ordinul a maxim 30%, din care se scade adesea necesitatea unei procesari complicate si costisitoare a combustibilului (carbunele trebuie uscat si macinat). La aceasta se adauga pierderi semnificative de transformare si transport, plus profit (gras!) pentru "baietii destepti"...Investitia initiala e relativ redusa, functionarea curata si aparatul de incalzit e mobil si compact, dar energia e scumpa!Caldura buna! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 @vfp_marius-Intre un calorifer electric si o centrala de apartament,care ti se pare mai poluant? Cateva mii de centrale cu gaz emana noxe in cantitate mai mare decat o face un CET Iasi,care intre noi fie vorba,nu mai produce mare lucru...cu pondere,alimenta platforma industriala a orasului,care prin grija "politicienilor" de 20 ani incoace au dat de pamant tot ce-au putut...de acord ca erau vechi,dar erau,macar daca puneau ceva in loc... Pe ideea asta,si transportul electric ar trebui desfiintat pt ca vezi doamne,consuma curent produs prin arderea carbunelui. In Vaslui inca nu s-a inventat transportul electric,la noi merg in draci tramvaiele,troleele,pana si aia de la CFR au dat-o pe curent de ceva vreme-oare de ce? Iti recomand sa citesti ultimile solutii tehnice in materie de furnizare energie termica,si o sa ai surpriza sa constati ca nici una nu se bazeaza pe arderea gazului,sau a combustibililor fosili,toate folosesc direct sau indirect energia electrica,tocmai de asta spuneam ca nu centrala de apartament,pe gaz, era solutia ideala,dar la momentul asta,era cea mai la indemana pt noi,care la modul general vorbind,in saracia in care ne-au adus ai nostri destepti guvernanti,nu am avut de ales,urmarile folosirii acestor centrale, in masa,nu vor intarzia sa apara,fara sa mai pomenesc,ca rezervele de gaz ale planetei sunt limitate... Curent producem (si) prin arderea carbunelui,dar nu uita hidrocentralele,nucleara Cernavoda nu e de neglijat,si timid incep sa apara si pe la noi eolienele,instalatiile individuale bazate pe fotocelule...incet, incet,ne dam si noi cu lumea. Raman la ideea mea ca totusi consumatorii de energie electrica nu sunt poluanti. Cum se produce aceasta energie electrica,depinde de la tara la tara,si aici deja e alta discutie. @blazeu-http://www.equipe.ro/default/incalzire/gaz/sobe-catalitice Nu m-a interesat prea mult subiectul,dar am inteles ca nu necesita evacuare...in tot cazul,nu as dormi cu asa ceva in camera Link spre comentariu
Vizitator lada Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 salutaream si eu o intrebare...defapt o dilema mare....ma ingrozeste gandul ca o sa platesc milioane la intretinere in iarna asta....si m-am decis sa achizitionez un calorifer electric dela cu ulei in el sau nu stiu ce are...ori un convector de caldura....da intervine problema consumului excecsiv de electricitate....as dori sa ma sfatuiti....care e mai economic si mai fiabil dintre cele doua.va multumesc anticipat si sper sa ma sfatuiti.eu am clorifer cu ulei[whirlpool],consuma de rupe3-4kw/h,face caldura,nu zic nu,deci nu renteaza,o solutiu ar mai vi resourile cu rezistenta,sau radiatoarele,un resou consuma vre-o 500-100watt.Eu mai aveam si o aeroterma veche,rosie,de tabla pe care o foloseam,dar cam face zgomot si usuca aerul,plus ca trebuie sa pui in fiecare camera,altfel e cam naspa,eu am folosit aeroterma si asta cu ulei,pana s-a dus aeroterma,acum scriu dintr-o camera in care tremur,e 6 mil incalzirea pe luna la un ap cu 4 camere,dar mai sunt solutii Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Un incalzitor electric "direct" (care converteste energia electrica in caldura printr-o rezistenta) fie el radiator, calorifer, resou, nichelina suspendata pe tavan cit consuma, atita caldura face (toata energia electrica consumata se transforma in caldura)Daca inlocuiesti un calorifer de 2kw cu un resou 1kw o sa-ti dea jumate din caldura celui dintii.Doar pompele de caldura (clime si alte sisteme similare) in functie de temperatura schimbatorului exterior pot produce mai multa caldura raportat la cit curent consuma, pentru ca "aduc" caldura din alta parte, nu o genereaza direct. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 salut pt, DORU cu respect in mare parte ai dreptate in ceea ce zici ,totusi trebuie satzi zic ca in orasul vaslui sunt troleibuze (deci electric) eu nu stau in orasul vaslui ci in judet, vreau sa ma lamuresti ,daca vrei, ce inseamna CET centrala electrico termica ? eu stiu ca in aceste centrale se arde carbune gaz sau alte materii si se produc vapori fierbinti de apa care pun in miscare turbine ,generatoare de curent ,iar aburii rezultati dupa trecerea prin turbina sunt raciti ei incalzind apa pentru locatari , iar aburi sunt trecuti prin condansator pentru a fi reutilizata , cam asa intzeleg eu principiul daca o fi altul cum zici ca se utilizeaza curent pentru a incalzi apa intrun sistem centralizat ,e alta treaba (inseamna ca am fost eu naiv) referitor la care polueaza mai mult normal ca centrala de apartament ,dar curentul consumat de calorifer daca se produce eolian sau hidro e verde clar , dar va trebi sa avem cam 4 ,sau chiar 5 calorifere electrice pe apartament , gandestete cam ce consum ar fi acolo ?* doare capul cand privesti cum se invarte contorul*da e adevarat ca , cateva mii de centrale polueaza mai mult decat un cet , principiul este ca totul sa fie centralizat , ia gandestete daca fiecare dintre noi neam produce curentul electric cu generatoare pe benzina , sistemul centralizzat e cel mai ieftin , si la CET asa trebuia sa fie ,numai ca atunci cand am fost oraseni amandoi ,eram prin Dacia si stateam la un bloc pe acolo, plateam de-mi sareau capacele la caldura iarna si caloriferele nu erau prea calde :cry: iar aba la dus trebuia so lasi cate 10 minute sa se incalzeasca sa poti sa te speli ,tin sa zic ca centrala de la cernavoda produce aprox, 20%din energia produsa la noi in tara , dar restu de unde vine ? hidro inca pe atat ca nu cred ca e mai mult , da restul , pe la ungheni poate , tot rusi sunt cei mai darnici la acest capitol , poate nu ai uitat acu ceva ani cand sau intrerupt furnizarea de gaze in partea de nord a tzarii ,a fost mare degringolada .electroputere craiova produce locomotive electrice de inainte de a sa pune troleibuze in iasi .curentul la cfr so inventat de multisor .referitor la siguranta locuintei nici eu nu ma duc la somn fara sa sting focul in soba sau caloriferul . Link spre comentariu
mishu_g Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Buna ziuaEu folosesc pe perioada cand inca nu e foarte rece, aerul conditionat si pot sa va spun ca este mai rentabil decat centrala termica pe gaz .Evident, izolatia termica este deosebit de importanta, de asemenea este importanta calitatea instalatiei de AC.Mihai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum