Vizitator Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Salut.A venit timpul sa-mi pun si eu apometre si am o nelamurire in ce priveste pozitia in care se monteaza.Mai concret,as vrea sa le incastrez corpul in zid (pana la jumatatea lor, sa se mai poata invarti cadranul).Deci pentru a le citi vor tebui vazute din lateral , (nu de sus cu s-ar citi daca s-ar pune cu cadranul in sus).In aceasta pozitie in care vreau sa le montez voi primi acceptul celui care le sigileaza? Link spre comentariu
boederyakumo Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Cred ca nu ve-ti primi acceptul daca il ingropati pana la jumatate in zid, nu se poate face inspectia , prezinta suspiciuni.Pozitia poate fi si lateral, cadranul se invarte in ce pozitie vreti. Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Nu le puteti monta asa, la 3 ani se verifica metrologic si trebuie sa poata fi demontate... Link spre comentariu
pavcostel Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Pe langa metrologie, se mai intampla diverse incidente. Se pot bloca, etc, vor necesita demontare. In foaia lor de catalog se mentioneaza si pozitia acceptata pentru a fi conforme.Bafta!Costel Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Oricum nu le poti monta tu. Chiar daca le cumperi de la magazin, ele trebuie montate de instalator autorizat, care cred ca trebuie sa aibe stampila, si care pune sigiliu pe ele. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Daca stii cine le verifica, este bine sa-l intrebi si ai rezolvat o parte din probleme.Stiu ca pot fi montate si de beneficiar[in unele localitati se accepta]. Sigiliul il pune, in unele cazuri administratorul .Legislatia nu este clara si da loc de interpretare, plus ca sunt diferite interese ale:administratorilor, firmelor ce comercializeaza/monteaza, apometrele, ale unor locatari, etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Da ,la noi in oras le monteaza cine vrea si apoi vine cineva autorizat si pune sigiliul.In fisa celor cumparate de mine nu scrie pozitia de functionare ci doar ca inaintea lor trebuie sa fie spatiu (teva) de 6 ori diametrul si dupa el de trei ori.Daca trebuiesc verificate metrologic din cand in cand , e clar ca trebuiesc puse demontabil.Pacat.montarea aparenta arata ca naiba.Asa iesea din faianta doar cadranul. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Oricum, prin modul de montare, respectiv piulita olandeza, se poate demonta/monta usor, avand grija de garnituri. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 La noi le monteaza cine poate/pricepe/vrea, si le verifica si sigileaza firma autorizata,din spusele lor,nu trebuie sa aiba o abatere de mai mult de 30 grade fata de orizontala(in plan),desi,daca ne luam dupa principiul de functionare,nu vad cu ce pot fi afectate de pozitie,e o turbina care transmite cuplul invartitor prin camp magnetic spre mecanismul de masura,le-am probat pe toate partile si nu au parut afectate,probabil prin masuratori precise la banc au constatat ca mai dau erori de masura in alte pozitii... nu au spus in favoarea cui sunt aceste abateri Link spre comentariu
boederyakumo Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Exemplu de contor montat de firma in pivnita, montat lateral, contorul functioneaza in aceiasi parametrii si cu capul in jos, problema este cine il citeste sa-si suceasca gatul. http://it.tinypic.com/view.php?pic=j7b981&s=7 Link spre comentariu
Vizitator radu_cracu Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Montajul ar trebui facut de un instalator, in primul rand. Partea de autorizatii, sigilii, etc tine de locatie si de mica intelegere. Daca ii in bloc ar trebui vorbit cu cei din administratie, daca e la casa, cladire etc atunci trebuie luata legatura cu distribuitorul local de apa. La partea cu modul de montaj: in primul rand trebuie sa ai acces la el pentru o verificare metrologica, inlocuire etc - exclus ingropat............ ca si mod de pozitionare vertical, orizontal, oblic sau spre luna dupa spusele domnului boederyakumo "montat lateral, contorul functioneaza in aceiasi parametrii si cu capul in jos, problema este cine il citeste sa-si suceasca gatul." din filmuletul postat tot de el, pe amaratul ala de contor apare clasa de precizie, adica niste litere B-H si A-V , altfel spus se incadreaza in clasa B de precizie montat H (orizontal) si in clasa A de precizie montat V (vertical), iar clasele de precizie incep de la A - cea mai slaba, B, C, D ultimele doua fiind agreate de distribuitorii de utilitatiPS clasificarea este scrisa in partea de jos a cadranului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum