Vizitator pamihai Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 am un preamplificator facut de mine care are zgomot de fond (fasait). cum sa scp de el?prima oara am avut sursa cu 7815 si 7915 si avea fasaitul si mai mare, acum am facut sursa cu lm 317 si 337 si s-a mai redus. condensatroii de filtraj sunt de 2200 si 3300 uf. operationalele cu care am facut preampl. sunt opa 2604 si ad826. primul operational este opa2604 ca bufer, apoi vine un pga2310 volume controler si ultimul este ad826 pus cu gain 2 Link spre comentariu
Vizitator valentine146 Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 ai condensatorii de filtraj prea mici, pune 15-20.000 mf Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 Filtrajul nu are legatura cu zgomotul de fond :wink:Schema are prea multe integrate , operationalele nu sunt de zgomot mic ( AD826 nici macar nu e proiectat pt. audio ). In locul tau as fi folosit pentru a minimiza zgomotul cel putin LM833. Bineinteles conteaza si ce valori de componente pasive ai folosit , daca pui schema poate te putem ajuta mai mult. Link spre comentariu
csl1131 Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 sau poate nu ai ecranat bine montajul, sunt prea multe fire..etc..cel mai bine e sa te apuci si sa il ecranezi foarte bine, si pe urma mai vezi...iar sursa..nu cred ca de acolo intra fasaitul ala...daca ai alimentare de la care ar merge fara sa stabilizezi, incearca sa nu mai pui stabilizarea..numai condensatoare.....am patit odata ca am stabilizat un preamplificator si avea mai mult zgomot decat atunci cand am scos stabilizatorul cu totul... Link spre comentariu
cos22tm Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 problema cu zgomotu de fond am avut si eu zilele astea cu un volum digital DS1802 pana mi-a dat Vasile un sfat: bucla de masa (toate GND-unite intr-un punct->carcasa) si folositi cabluri ecranate (pt audio) altfel o sa tot cautati cauza! vezi si la filtraj pe langa C=4700uF pune si C=100nF. Link spre comentariu
Purple Postat Septembrie 26, 2005 Partajează Postat Septembrie 26, 2005 1. condensatori de filtraj de min. 4700 microF si 100nF pe fiec. ramura2. verificare bucle de masa3. cabluri ecranate unde e necesar4. ecranarea nu e neaparata nevoie -se testeaza5. pozitionarea corecta a montajelor in cutie fata de sursele de zgomot (in speta transformator)6. testarea unor tipuri diferite de integrate( initial se pun socluri). Si eu am avut rez. bune cu LM833 , in general cu National7. multa rabdare si...tiutiun la probe :wink: Link spre comentariu
mapostu Postat Septembrie 26, 2005 Partajează Postat Septembrie 26, 2005 Incearca sa pui in paralel cu fiecare dioda redresoare cate un cond. de 10-20 nF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum