Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu un ''Genius SW-HF5.1-5000''

Postări Recomandate

am un ''Genius SW-HF5.1-5000'' si nu se aude nimic in boxe ,circuitele finale sunt bune toate 4 , circuitele MC4558 toate 4 bune ,are toate alimentarile corecte, telecomanda functioneaza normal .R50 este putin incalzita dar inca are valoarea de 180 ohmiam gasit zenerul D23 5v1z de pe ea intrerupt , l-am inlocuit si tot ''mut'' este e posibil sa fie defect SN8P2714SB ?!? ,,,,,din moment ce comenzile de pe panoul frontal functioneaza toate corect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am masurat tensiunile de pe el si toate corespund cu schema electrica iar circuitele integrate MC4558 si finalii de pe sateliti si de pe subwofer au fost toate schimbate cu circuite noi de catre posesorul anterior al sistemului .Nu-mi dau seama de la ce nu primeste semnal pe placile finale mai ales ca comenzile de pe telecomanda functioneaza toate corect in afara de de un mic pacait in subwofer cand este dat pe ''mute'' nu se aude nimc

Link spre comentariu

Sau poţi face alcumva decuplezi intrarile de la amplificatoare legi difuzoarele la ieşire şi pui degetul umed pe intrare la amplificator şi dacă bâzâie e bun poţi să-i dai semanl la amplifu respectiv sa vezi dacă nu are distorsiuni şi dacă se coporta bine.Aşa faci cu toate şi dacă merg e din preamplifuri probleama sau din filtre.Şi daca dai de defect faci cum a zis costy verifici fiecare etaj de amplificare în parte unde se intrerupe semnalul.

Link spre comentariu

am decuplat intrarile de la ampificatoare si am bagat semnal audio din iesirea de la deck printr-un condensator de 0,1micro si subwufarul functioneaza destul de tare si clar , insa sateliti se aud distorsionat si slab de tot , satelitii au 3 circuite TDA 7265 pe o placa si pe cealalta placa pe subwufar e un circuit TDA7294 si un circuit MC4558

pe subwofer am bagat semnal audio pe intrarea de la MC4558 si pe sateliti direct pe finali TDA7265

oare sa se auda distorsionat si slab satelitii din cauza ca nu au pe placa cu ei cele 3 circuite MC4558 sau poate sunt defecte cele 3 circuite TDA7265 care amplifica satelitii ?,,,,,,oare pot ele daca sunt defecte sa-mi blocheze semnalul si sa intre in stend-by sistemul ?

cele 3 circuite MC4558 de la sateliti sunt pe panoul frontal

Aici gasiti si schema electrica de la sistem

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... -5000.html

Link spre comentariu

tensiunea de alimentare e de 20v (plus minus masa),,,,,,,e buna iar componentele din jurul lor sunt in stere buna de unde am luat sistemul mi-a zis ca sunt noi circuitele TDA7265 (nu le-am pus eu ) iar in schema sunt circuite TDA 7269am inteles ca e vorba doar de diferenta de putere dintre eledaca sunt arse cumva imi pot bloca semnalul la subwofer ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări