Vizitator claudiu90 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Am probleme mari cu fluctuatile de tensiune la priza. Am un modem speedtouch 516 v6 si am citit undeva ca il pot adapta la problema mea inlocuind condensatorul de pe alimentare de 470uF cu unul de 1000uF. Este posibil asa ceva si daca da pe unde e localizat... daca nu, am citit pe aici o multime de chestii dar imi e greu sa le inteleg asa ca daca aveti timp pentru un incepator as aprecia. Multumesc! Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Hehe.....si al meu se reseteaza cand scade tensiunea la priza.....am incercat sa-l desfac si nu am reusitO sa mai incerc cu forta Link spre comentariu
marinescug Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Lasa fortza si daca nu tzii la garantie incaleca electroliticul ala suplimentar pe cablul de alimenatre, cu atentei la polaritate. Asta daca nu ai in casa o alta sursa sau niste mufe mama/tata sa pui condensatorul pe ele.Sunt produse la Kg pentru romtelecoama, costurile duse la minim, sursa cat mai ieftina (aka proasta). Link spre comentariu
Vizitator claudiu90 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 bun, dar cu mai multe detalii s-ar putea ca sunt incepator...LE: garantie nu mai am de mult, iar modemul imi apartine nu e inchiriat ci cumparat... Link spre comentariu
alibiduda Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Daca scade cu 10v tensiune la retea nu prea ai ce sa ii faci.Cea mai buna solutie e sa ii pui un alt alimentator de cc stabilizat la 22v.Daca te pricepi iesi mai ieftin cu un traf de 24v care sa duca 1A stabilizat cu un LM317 la 22V in felul asta iti va functiona si la o tensine de retea de 200V.Alimentatorul original e doar un simplu transformator neredresat de 18V puntea si filtrajul sunt in aparat. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Topic mutat aici:viewtopic.php?f=27&t=68714 Link spre comentariu
former_Alfred Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 am citit undeva ca il pot adapta la problema mea inlocuind condensatorul de pe alimentare de 470uF cu unul de 1000uF.E prea mică diferenţa de la 470 uF la 1.000, nu te va ajuta prea mult.Am avut şi eu problema asta cu două modem-uri care trebuiau să fie "up" non-stop şi am folosit până la urmă un UPS, asta a rezolvat definitiv problema. Era un UPS ieftin, Apollo, dar nu restartau modem-urile nici când se întrerupea curentul de tot, avea timp să comute pe baterie chiar şi atunci când era alimentat şi calculatorul prin UPS. În locaţia aceea, tensiunea de reţea scădea uneori şi la 183-185 V, cu întreruperi de 3-4 ori pe zi. Eu n-am întâlnit condiţii mai proaste ca acolo, pentru calculatoare.Propriu-zis, la modem nu e vorba de reset, ci de restart. Reset-ul modem-ului se obţine apăsând un buton timp de 10 secunde, acela e altceva. E bună şi ideea lui [alibiduda] cu transformatorul de 24 V şi alimentatorul stabilizat, dar nici un alimentator nu poate ţine loc de UPS. E adevărat că soluţia cu UPS e mai scumpă, dar problemele tale cu fluctuaţiile tensiunii de reţea nu se vor rezolva prea curând, aşa că merită investiţia. Link spre comentariu
LostCell Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Daca alimentarea este cum zice alibiduda poti pune un alimentator de laptop 19V,asta merge de la 110 pana la 240V,sau orice alimentator in comutatie,ar trebui sa fie ok.Desfa si vezi ce are dupa punte,daca are ceva stabilizator si sursa. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 N-au nici un stabilizator Thomson-urile alea, e un simplu transformator care scoate 18 V ~ la 600 mA. La modemurile vechi, cele prin care aveam Internet acum 10 ani, era important să fie alimentate în curent alternativ, pentru că obţineau "onboard" şi o tensiune negativă, dar nu ştiu dacă modemurile ADSL de azi obţin şi ele o tensiune negativă sau au alimentatoare de curent alternativ doar pentru că aşa e tradiţia la modemuri . Link spre comentariu
alibiduda Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Solutia cu stabilizatorul de cc a mers la mine fara probleme timp de un an , am vrut sa iau ups dar la mine tensiunea nu pica ci era mai putina asa ca ups-ul nu merita investitia mai ales ca sursa calculatorului mergea si la 180v fara nici o pb . Oricum un ups e cea mai buna solutie dar costa. Tot ce trebuie avut grija e ca transormatorul ori sa fie de buna calitate ori sa duca un curent de cel putin 1A altfel risca sa ia foc. Link spre comentariu
xcenik Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 in concluzie pt cel care are problema poate sa isi ia un ups si isi rezolva problema...isi mai protejeaza si pcul pe langa asta...ca sa nu se chinuie sa desfaca modemul ...poate are si garantie Link spre comentariu
sakal Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Poţi încerca un upgrade de firmware, eu am făcut asta cu succes, nu s-a mai restartat modemul la fluctuaţii de tensiune. Singura problemă e să nu se ia curentul până se încarca noul firmware. Procedeul îl găseşti pe www.inpc.ro Link spre comentariu
Putz Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Nu merge nici cu UPS....am incercat eu si tot se reseteaza.....am facut upgrade de Firmware si nu se mai reseteaza deloc.Nu are rost sa iei UPS pt. un amarat de modem ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum