Vizitator electricianul Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Salut sunt nou pe forum.La scoala m-a intrebat o profesoara de ce nu oscileaza acul indicator de la un voltmetru si ramane fix cand masura tensiunea alternativa,n-am stiut sa raspundem stie cineva? Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 tensiunea e redresata si sunt puse rezisente astfel incat sa se incadreze in anumite game de masurare Link spre comentariu
Vizitator electricianul Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 eu am dezasamblat voltmetre analogice si n-am vazut nici un fel de punte redresoare sau rezistente in el Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Ce-ar fi daca ai rasfoii unpic linkul acesta: http://www.upg-ploiesti.ro/col/cursmsel/cuprins.htm Ai gasi raspunsuri la multe intrebari de incepator. Tu ai "dezasamblat" un instrument de masura nu un aparat de masura. Aparatul de masura are pe langa instrument (cel ce are acul indicator) si o gramada de alte piese in cutia lui. Da sti ceva ? Pune mana si citeste!! Link spre comentariu
Vizitator electricianul Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 mersi de site, dar nu am timp si nici chef acum sa citesc acele informatii,de aceea am deschis acest topic,ca sa aflu un raspuns repede si simplu.Relav eu nustiu unde am scris aparat de masura poti sa-mi zici tu? Link spre comentariu
nostrom Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 mersi de site, dar nu am timp si nici chef acum sa citesc acele informatii,de aceea am deschis acest topic,ca sa aflu un raspuns repede si simplu.Relav eu nustiu unde am scris aparat de masura poti sa-mi zici tu? Cand iti vine cheful ,poti sa mai pui intrebari dar cred ca trebuia sa postezi in alta parte.Gratis: Cand mai desfaci un voltmetru sau ampermetru (de panou) uita-te ce scrie pe el sice simboluri sunt trecute si iti raspunzi la intrebare Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Cauta la capitolul aparate de masura feromagnetice in manualul de masurari electrice de clsXI-XII. Succes Link spre comentariu
Vizitator electricianul Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 deci ori nu stiti sa raspundeti la intrebarea mea ori nu vreti sa raspundeti Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 La scoala m-a intrebat o profesoara de ce nu oscileaza acul indicator de la un voltmetru si ramane fix cand masura tensiunea alternativa,n-am stiut sa raspundem stie cineva?A spus si ce tip de voltmetru este? Link spre comentariu
Vizitator electricianul Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 voltmetru in general ori ce tip dar sa fie de c.a. Link spre comentariu
Vizitator electricianul Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 c.a. avand frecventa de 50HZ isi schimba polaritatea de 50 de ori pe secunda, de ce acul indicator al voltmetrului nu oscileaza si el? Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 c.a. avand frecventa de 50HZ isi schimba polaritatea de 50 de ori pe secunda, de ce acul indicator al voltmetrului nu oscileaza si el?In principiu daca este magnetoelectric, oscileaza, sau mai precis, vibreaza cu amplitudine foarte mica, deoarece nu poate urmarii variatiile la aceasta frecventa, dar ochiul uman nu percepe imagini mai rapide de 24 / sec, dar poate si fi un instrument feromagnetic, acesta functioneaza in AC fara redresare. Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Greu sa deschizi o carte , mai ales cand cineva iti spune mura in gura ce sa cauti. Scoala in ziua de azi se rezuma din ce in ce mai mult pe copy-paste si "goagle".P.S. Daca profa te intreaba si de ce la instrumentele feromagnetice indicatia nu oscileaza , ce faci?) Link spre comentariu
c_anicai Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 deci ori nu stiti sa raspundeti la intrebarea mea ori nu vreti sa raspundetiam făcut un desen simplu schematic a unui ampermetru sau voltmetru de curent alternativ. poate fi ampermetru cînd bobina are multe spire si o rezistenţă internă destul de mare, sau ampermetru când are puţine spire şi rezistenţă internă mică merge atât în curent continuu cât şi în alternativ, nu oscilează din cauza inerţiei sistemului - ac ... miez feromagnetic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum