godFather89 Postat Ianuarie 8, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Se pare ca gandim la fel. Exact la lucrurile astea ma gandeam si eu si chiar nu inteleg rostul folderului "."Double-tap-ul e cam problematic deoarece controllerul pentru touch-screen e cam "zgomotos". Se intampla sa apas de doua ori in acelasi loc dar sa imi raporteze alte coordonate. Trebuie sa mai lucrez la el.Multumesc pentru opinie! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Nici nu te astepta sa obtii mereu coordonate identice, uneori nici la mouse nu sunt. Daca al 2-lea tap e la o distanta rezonabila atat in timp cat si in pixeli fata de primul tap atunci il consideri dublu.Vezi intai cat de zgomotoase sunt coordonatele. O metoda ar fi sa faci mai multe citiri pe care sa le mediezi inainte de a stabili coordonatele. Am patit ceva asemanator la o masa de digitizare cu creion. Acolo aveam 2 feluri de zgomot, unul de numai cativa pixeli si altul de cateva mii de pixeli (in cazul meu). Faceam mai multe citiri si coordonatele apropiate (cu zgomotul mic) intrau in calculul mediei iar cele cu zgomot foarte mare nu participau la medie. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Nu ma astept sa fie exact aceleasi coordonate, ar fi imposibil. Problema e ca desi apas in relativ acelasi loc uneori imi raporteaza coordonate in cealalta parte a ecranului. De obicei in momentul in care ridic degetul se modifica brusc coordonatele.In momentul asta fac 8 citiri pentru fiecare directie (xy) pe care le mediez. Cred ca problema vine de la faptul ca pot ridica degetul in mijlocul unei citiri ceea ce face ca media sa o ia razna. In mijlocul citirii nu pot sa imi dau seama daca mai e degetul sau nu pe touchscreen deoarece dezactiez rezistenta de pull. O sa vad ce pot face sa remediez problema. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Am facut si double-tap-ul pentru browsing-ul printre fisiere. Merge ok, mai da cate un rateu. O sa pun si un condensator de 100nF pe pinul touchscreenului poate asa o sa dea si mai putine rateuri.Urmeaza redarea fisierelor audio si controlul ton/volum/balans pentru iesirea audio. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Updates:-am terminat si functiile de redare a fisierelor audio (trebuie pus un buffer mai mare, deoarece apar mici intreruperi la fisierele cu bitrate mare atunci cand navighez prin directoare);-am pus si un slider pentru controlul volumului;-am terminat si placuta cu controllerul pentru ethernet, nu am apucat sa o testez inca.Vesti proaste:Placuta este proiectata pentru alimentarea la 12V iar ramura de 5V este derivata din tensiunea de alimentare cu un stabilizator de tensiune in comutatie. Acesta dadea semne ca se incalzeste un pic (40-45 gr C masurat "ochiometric") si am decis sa pun un radiator pe el. Din miscarile repetate ale radiatorului, circuitul integrat s-a cam smuls de pe cablaj, de fapt s-a rupt traseul cu reactia negativa a stabilizatorului si au intrat 12V pe linia de 5V. Drept urmare, multe componente alimentate la 5V au decedat printre care un mega8 (controller-ul touchpanel-ului), s1d13700 (controller-ul LCD-ului) si nu stiu ce sa zic despre LCD deoarece nu mai am alt controller. Macar au scapat cele alimentate de la 3.3V, 3.3V care erau derivati din ramura de 5V cu un stabilizator liniar.Ce ziceti, avea sanse LCD-ul sa supravietuiasca la o tensiune de 2 ori si ceva mai mare? Am facut o comanda de inca un S1D13700, din pacate cablajul vechi a decedat la incercarea mea de dezlipire asa ca va trebui sa fac si alt cablaj (s-au exfoliat cateva trasee). Macar ridicatorul de la 5V la 30V inca functioneaza.Daca nu va functiona cu noul controller, chiar nu stiu de unde sa fac rost de alt LCD. Eventual daca stiti pe cineva cu service/dezmembrari de multifunctionale care sa aiba asa ceva, astept mesaj pe PM. Link spre comentariu
apollo11 Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Am patit eu odata sa prajesc un controller dintr-o rama foto digitala, cu ajutorul tensiunii de alimentare. In cazul meu, lcd-ul a supravietuit. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Pana pe joi-vineri ar trebui sa aflu. Am facut comanda la polonezi (doar eu aveau cipul asta) si joi ar trebui sa ajunga.Sper sa fi fost si eu la fel de 'norocos' ca tine ... ca daca eram norocos, atunci nu mai aveam nici o problema de la bun inceput. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Tocmai ce or venit circuitele integrate inlocuitoare (controller-ul + 2 bufere). Am facut si noul cablajul ieri seara. Sper ca deseara cand ajunga acasa sa apuc sa termin montajul si sa testez daca mai functioneaza LCD-ul. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Functioneaza!!! Se pare ca doar controller-ul LCD-ului a decedat, merge din nou. Mai trebuie doar sa schimb atmega8-ul de pe controllerul touchscreenului si pot continua treaba. Ramane sa termin functia re redare a fisierelor dupa care voi testa controllerul ethernet pentru a implementa web radio. Si 2 poze cu controllerul ethernet (ENC424J600) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Ce revenire spectaculoasa dupa un asa dezastru...Welcome back! Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Tocmai ce am schimbat atmega8-ul de la controllerul touchscreenului. Conectez RX-ul la placa si observ ca merge (se aprinde backlight-ul). Conectez si TX-ul (comunicatia fiind pe seriala) si surpriza... nu merge nimic, atxmega-ul nu primeste nici un eveniment. Conectez adaptorul USB-serial la controller si observ ca atmega8-ul functioneaza corespunzator, problema fiind la atxmega. In incercarea de a-l inlocui am deteriorat cablajul (nu prea am experienta la dezlipit) asa ca am hotarat sa reproiectez placa centrala ca s-asa veneau toate modulele cam aiurea si avea si ceva zgomot TDA-ul ala asa ca revin aici cu o intrebare: cu ce as putea inlocui TDA-ul? Preferabil sa fie alimentat la 5V, sa aiba minim 2 intrari stereo si sa poata controla volum/bas/inalte. Prefer alimentarea direct la 5V deoarece in felul asta as scapa de posibilitatea unei noi defectari.LE: Problema la xmega a aparut deoarece atmega8-ul era alimentat la 5V iar adaptarea de nivel se facea cu un divizor rezistiv (1/2) dar cum pe linia de 5V au ajuns 12, pe TX probabil au ajuns vreo 6V ceea ce probabil a prajit portul serial al xmega-ului...LLE: Sau as putea renunta la cele 2 intrari audio si la tunerul FM dar as avea calitatea maxima pe care o poate da VS1053-ul...Voi ce ati alege? Link spre comentariu
apollo11 Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 godFather, cred ca ar fi pacat sa renunti la features datorita unor accidente. Intrebare: am vazut ca se poate cumpara S1D13700F01A de pe site-ul ala polonez (nu dam nume ca nu facem reclama), insa unde ai gasit datasheetul chipului? Poti sa-l atasezi la thread? Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 De pe site-ul epson am facut rost http://vdc.epson.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=210&Itemid=99. Mi-am batut un pic capul cu o eroare ce apare la F01A (daca citeam errata mai devreme...). E vorba de momentele in care se reimprospateaza ecranul si tu vrei sa scrii in memorie, tremura imaginea pe LCD. Asta doar cand folosesti si layer text. Ca solutie era sa scriu datele doar atunci cand nu reimprospata ecranul sau sa renunt la modul text, asa ca am decis sa imi randez eu textul pe un layer grafic. Link spre comentariu
godFather89 Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 Se pare ca nu am mai scris de ceva vreme pe aici. Deh, scoala, proiecte, vacanta si nevoia de brainless activity.Deci, continui proiectul...Pana la urma am refacut placa centrala. Am renuntat la TDA, astfel acum are doar o iesire stereo (cea de la decodorul audio) si alimentarea se realizeaza acum la 5V deci posibilitatea unui nou defect este redusa. Totusi, am lasat un port serial liber ca pe viitor sa poata comunica cu un box extern (cu mai multe intrari) din care sa se faca selectia sursei audio, eventual si ceva reglaje de ton/volum.Functia de play e aproape complet functionala. Am observat ca se reseteaza decodorul audio cand incarc alta melodie, lucru care trebuie remediat (difera functiile de stop playing si cancel playing). Mi se pare ciudat controlul volumului, nu este prea liniar. Sub 70% nu se mai prea aude nimic... la TDA era liniar pe toata scala.Mai trebuie sa corectez functia de play, sa implementez functiile de control al tonului, RTC-ul si partea de redare a stream-urilor audio, apoi comenzile IR. Cand termin cu toate astea, o sa trec la box-ul extern.Ar fi utila si o oarecare carcasa, ca sa nu mai ocupe jumate de birou toate matele cand lucrez la el. Ma gandeam la o plansa de baza (lemn/plastic) cu picioruse de cauciuc (sa nu mai alunece pe birou) prinse sub si placa centrala peste. Ecranul ar veni peste placa centrala (avand cam aceleasi dimensiuni) cu posibilitatea de a inclina mai mult sau mai putin ecranul peste placa centrala. Insa nu stiu exact cum sa fac... Daca ma puteti ajuta cu idei, sfaturi cum as putea face asta si unde as gasi materialele necesare, v-as ramane recunoscator.Poze cu noua placa mai spre seara, eventual si un video cu functia de playback in weekend. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 ...Mi se pare ciudat controlul volumului, nu este prea liniar. Sub 70% nu se mai prea aude nimic... la TDA era liniar pe toata scala...Exista mai multe feluri de potentiometre (vorbesc de cele analogice, de tip divizor rezistiv): liniare, logaritmice sau antilogaritmice. Urechea percepe logaritmic intensitatea stimulilor de aceea potentiometrul de volum trebuie sa fie logaritmic. Daca al tau nu poate fi setat cu variatie logaritmica atunci o calculezi din soft dar pierzi multe trepte de volum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum