Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MyMP3 v5.0

godFather89

Postări Recomandate

Mersi pentru apreciere, din pacate nu am poze de la primele mp3 playere. Primele 3 erau facute pe cablaje de test cu lcd-uri de nokia 3310 si decodor vs1001k si atmega32 ca MCU (asta acum vreo 4-5 ani). A 4-a versiune a fost facuta pe cablaj dedicat cu (acelasi) vs1001k + atmega644p + lcd nokia 3410 si microSD (acum 2 ani lucram la ea). Era versiunea portabila cu o autonomie de aprox. 20 de ore (avea un acumulator bl-5c sau ceva de genul). Primele 3 versiuni le-am dezasamblat ca sa le pot construi pe urmatoarele. La a 4-a am dezlipit piesele de pe ea ca se sparsese display-ul si planuiam sa folosesc tot vs1001-le dar pana la urma am mers intr-o cu totul alta directie si a ramas facuta bucatele. Poate o sa refac versiunea 4 candva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

40

• script22

2

• Putz

2

• apollo11

2

Top autori în acest subiect

Foarte interesant proiectul.Cu ce controlezi TDA7318?Intreb pentru ca ma intereseaza controlul digital,pana acum m-am ferit de asa ceva pentru ca nu am de unde sa iau softul de programare alAVR-urilor si al PIC-urilor :jytuiyu

Link spre comentariu

Cu ce controlezi TDA7318?

Cu MCU-ul central (xmega256a3).

pana acum m-am ferit de asa ceva pentru ca nu am de unde sa iau softul de programare al AVR-urilor si al PIC-urilor :jytuiyu

Softul de programare al AVR-urilor este gratuit (atat ide-ul cat si compilatorul).
Link spre comentariu
Vizitator magnetikus
Cu ce controlezi TDA7318?

Cu MCU-ul central (xmega256a3).

pana acum m-am ferit de asa ceva pentru ca nu am de unde sa iau softul de programare al AVR-urilor si al PIC-urilor :jytuiyu

Softul de programare al AVR-urilor este gratuit (atat ide-ul cat si compilatorul).

Si pentru PIC-uri exista soft gratuit, MPLAB ide se poate folosi lejer, compilatorul gratuit are ceva limitari dar e suficient de bun ptr munca serioasa. Exista clone ale programatorul Pickit2 (pe usb), schema se poate gasi pe net.

Numai sa vrei.

Link spre comentariu

updates:

-am terminat softul pentru controllerul touchscreenului si driverul pentru xmega + calibrare. (testat si functional)

-am scris cam toate functiile de care aveam nevoie pentru sistemul de fisiere

-functiile pentru TDA

-am testat FLAC-ul acela (@1600 kbps) atat pe FAT16 cat si pe FAT32 si merge fara nici o problema

-m-am apucat de lucru la UI. aici insa nu prea dispun de inspiratie in perioada asta (daca aveti sugestii, nu ezitati).

Si un preview la meniul principal (cum mi l-am imaginat eu):

Posted Image

Link spre comentariu

Da, exact asta intrebam, ce limbaj si ce alte tool-uri folosesti ca sa scrii software-ul pentru xmega.

Nu de alta dar am inceput sa fiu putin invidios pentru viteza cu care avansezi! :rade:

Te intreb pentru ca la ultimul proiect am incercat o combinatie noua pentru mine, AVRStudio + AVR-GCC (Atmel ii zice avr-toolchain, dar e acelasi AVR-GCC impreuna cu majoritatea tool-urilor din WinAVR) si avansez cu viteza luminii... stinse. :ras:

Nici nu stiam ca se pot integra alte compilatoare in MS Visual Studio. Asa ca m-am oprit din ce faceam si am inceput sa testez IDE-uri pentru ca AVRStudio+toolchain nu are nici macar autocomplete! :sparge:

Cel mai tare pe care l-am incercat in ultimele zile este Source Insight. Nu se compara cu nimic din ce am vazut pana acum si e mult mai bun chiar decat MS Visual Studio sau Eclipse. Pacat ca nu e free.

Pentru debug tu ce folosesti? Si ce alte librarii decat cele din WinAVR?

Spor la treaba si bafta!

L.E. Pentru interfata vezi daca reusesti sa implementezi inertial scroll, touch gesture si/sau multitouch. Sunt de mare efect, extrem de utile si dau dependenta. :da

Link spre comentariu

AvrStudio mi se pare foarte prost ca IDE.

Nici nu stiam ca se pot integra alte compilatoare in MS Visual Studio.

Vezi Makefile Project in Visual C++\General. Practic setezi comenzile pentru build, clean si build all (make, make clean, make all) si cu ceva tweak-uri in makefile o sa scoata erorile in formatul acceptat de visual studio.

Cel mai tare pe care l-am incercat in ultimele zile este Source Insight. Nu se compara cu nimic din ce am vazut pana acum si e mult mai bun chiar decat MS Visual Studio sau Eclipse. Pacat ca nu e free.

Imi poti spune, te rog, cateva cateva avantaje fata de visual studio? Eu folosesc VS pentru ca m-am obisnuit cu el de la lucru.

Pentru debug tu ce folosesti? Si ce alte librarii decat cele din WinAVR?

In general scriu codul bine din prima, insa mi-a cauzat cateva probleme setarea clock-ului xmega. Restul bug-urilor le-am rezolvat uitandu-ma inca o data peste cod.

Alte librarii nu folosesc decat cele scrise de mine.

L.E. Pentru interfata vezi daca reusesti sa implementezi inertial scroll, touch gesture si/sau multitouch. Sunt de mare efect, extrem de utile si dau dependenta. :da

multitouch nu imi permite fizic panel-ul. Despre restul, sa vad cat imi permite uc-ul.

Spor la treaba si bafta!

Mersi la fel!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu un preview la ecranul pentru browse printre fisierele de pe card

Posted Image

si cu butonul de selectie apasat

Posted Image

Curand vor fi si acestea implementate...

Ce ziceti?

Moaaama, ce de formulare! :rade:

Ca sa cante trebuie completate toate?

Link spre comentariu

Moaaama, ce de formulare! :rade:Ca sa cante trebuie completate toate?

N-am fost prea atent de unde luam fisierele pentru simularea ecranului.Trebuie recunoscute toate ca sa cante... :nas:
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am facut si browse-ul printre fisiere.Video:YiNp0AN7-HA Mai trebuie sa-l fac sa cante si interfata pentru volum/bas/inalte, etc.Deja planuiesc o comanda pentru controllerul ethernet: ENC424J600. stie 10/100 Mbps. Il voi folosi pe SPI, interfata prin care stie max 14 Mbps (ceea ce e suficient pentru radio)Sugestii? Pareri?

Link spre comentariu

Imi place ca se misca rapid. :aplauze

Am observat ca daca vrei sa navighezi la parent folder folosesti tap .. si apoi tap O, cel de jos. Eu as face aici 2 modificari:

- as baga pentru comoditate functia double tap cu comportament similar cu dublu click de la navigarea in interfete grafice pentru PC

- pentru necunoscatori in loc de .. as afisa <- sau un alt simbol intuitiv. Poate ca as ascunde si folderul . pentru ca nu foloseste la nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări