fum3z Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Difuzoru ala nu mai merge ca inainte...dar nu am inteles,ce capacel ai taiat.Daca ai umblat la capacul ala de pe bobina eu stiam ca daca il deranjezi modifici si frecventa de lucru a difuzorului. :roll: (cred) Link spre comentariu
expert Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 difuzoarele le-am comandat la tzx!exista oare posibilitatea sa fie dif sal contrafacute?Cine crezi ca ar contraface niste difuzoare ieftine ?din cate stiu eu, aceste dif sunt facute la unguri; cred ca sunt diferente mari intre difuzoare daca sunt asamblate la unguri, adica lipite,aranjate numai piesele sa vina ca si kit de la chinezi si difuzoarele care vin gata facute si aici se pun doar in cutii si se tiparesc etichetele! oricum la pretul lor cred ca nu prea se merita!inca ceva: am vazut la kon difuzor cu membrana din kevlar de 12'' parca si puteam sa jur ca e sal; dar nu e se cheama altfel dar parca ar fi produse in acelasi loc! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 In aceeasi loc se produc., China. Pana si etichetele si cutiile sunt tot in China produse. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Poti sa observi asemanarea sasiurilor, care sunt din tabla. De asemenea, unele au aceiasi magneti. Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Se pare ca ar fi acelasi difuzor ( aproximativ ) dar cu alt nume:)Chinezi astia Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 am vazut cel putin 3 difuzoare cu difeite marci , care se vedeau clar ca erau acelasi lucru.Chinezii produc la greu in regim OEM , adica marcheaza produsul cu ce marca vrea firma cumparatoare.adica daca as vrea , saptamana viitoare ar aparea pe piata difuzoarele de la SAL, doar ca ar avea eticheta cu NEXTECH :arme: Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 am vazut cel putin 3 difuzoare cu difeite marci , care se vedeau clar ca erau acelasi lucru.Chinezii produc la greu in regim OEM , adica marcheaza produsul cu ce marca vrea firma cumparatoare.adica daca as vrea , saptamana viitoare ar aparea pe piata difuzoarele de la SAL, doar ca ar avea eticheta cu NEXTECH :arme:Ei , nu chiar intr-o saptamina .Chinezii au nevoie de vreo luna sau chiar doua pentru a le face .De exemplu firma Senon face niste difuzoare ( diametru de 16,5 cm - DYJ6510-45 ) . Pretul de pleacare la poarta fabricii este de 2,35 USD . Link spre comentariu
fum3z Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 Am si eu o nelamurire :oops: Difurile astea sal chiar au membrana din kevlar? Adica kevlar de ala de care stiu eu? Link spre comentariu
nonyhaha Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 pai depinde de ce kevlar sti tudin kevlar se fac vestele antiglont si protectiile din hainele pentru motoare si bicle Link spre comentariu
fum3z Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 Pai de ala zic eu.Pt vestele antiglont.Materialul e acelasi ca la vestele antiglont?Adica e armata membrana la difuzorul ala :roll: Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 pai trage cu pistolul si vezi Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 Dupa parerea mea ( personal nu stiu, am citit pe un forum din ro ) nu e acelasi lucru, fibrele de kevlar se folosesc pt rigidizarea membranei, nu pentru a rezista la un glont. Link spre comentariu
Paollo Postat Octombrie 6, 2005 Partajează Postat Octombrie 6, 2005 Difuzoarele SAL mai ales cele cu kevlar (pe AHX 3040 am facut multe teste) sunt cel putin ciudate.Folosite cu filtre active 20-250 Hz si vreo 100 wati rms suna chiar puternic in camera mica, nu clar nici frumos (ca membrana pare sa treaca de 1 sau 2cm. dar face o galagie de vibreaza tot pe o raza de 20 m chiar si in afara camerei. Incintele sunt una de 114 litri si alta de 60 litri , amandoua cu reflex acordat pe la 45Hz. Prima se aude de la 600 , 700 metri si asta doar cu un geam deschis fara s-o scot afara. mi se pare ciudat ca spl nu scade prea mult pe masura ce te indepartezi de incinta. poate e vorba si de amplasare. Am uitat sa spun ca se simte foarte tare group delayul, suna chiar urat la unele piese si distorioneaza asa mult incat aproape orice bass suna la fel pe aceeasi tonalitate ,vreo 58, 60 Hz. Concluzia: daca as fi stiut inainte sa-mi iau difuri de la SAL cum suna diferentele de pe hartie dintre difuri profi si chinezarii de la sal sau kon cu siguranta nu as fi aruncat bani pe un dif ANTIGLONTZ (am dat cu picioru in membrana si nici macar nu s-a indoit, mai putin dust-capul negru :)Dupa o saptamana am desfacut membrana de pe "baschet" ca sa vad cum arata la interior, lac pe bobina aproape zero lipituri grosolane etc.. am lipit inapoi cu prenadez, am centrat mebrana si suna si acum dar cu 2 dB in minus. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 6, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2005 Difuzoru ala nu mai merge ca inainte...dar nu am inteles,ce capacel ai taiat.Daca ai umblat la capacul ala de pe bobina eu stiam ca daca il deranjezi modifici si frecventa de lucru a difuzorului. :roll: (cred)D am desfacut capacelul galben(sau negru la 4 ohm) de pe difuzor.A trebuit sa-l tai...nu am reusit sa deslipesc nici cu diluant.Am dat apoi 3 staturi de aracet pe membrana.Evident ca s-au modificat parametri dar nu puteam suporta acel zgomot groaznic .Acum merge ok la puteri mici medii dar la peste 100 W se simte puternic cum loveste mebrana aerul intro incinta de 55 litri acordata la 38 hertzi..probabiul e prea mica.. :( Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 6, 2005 Partajează Postat Octombrie 6, 2005 de curiozitate cat a costat difuzorul respectiv? ce diametru are? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum