Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare kevlar SAL...

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

E normal ca sa fie gauri in membrana din kevlar???Am luat un difuzaor sal sbx 3040 si are gauri mici intre tesaturile din materialul mebranei...Nu as zice nimic dar suna groaznic....din difuzor se aude un barait extrem de neplacut..Difuzoarele de pana acum erau etanse...Va rog ajutor....e asta motiv sa merg la garantie???Cum pot rezolva??10x.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

7

• expert

3

• Sharky

3

• fum3z

3

Am luat doua SBX1620 si le-am studiat cand am vazut postul tau. :roll: Intradevar par a fi gauri foarte mici prin Kevlar daca ma uit piezis spre o sursa de lumina. Asa tinut in mana se aude un barait nasol la bas cu frecventa joasa si putere maricica . In incinta cu provizoriu inchisa ( neermetic ) s-a mai redus baraitul dar nu cred ca o sa dispara in final. Nu stiu daca are legatura cu gaurile din membrana sau mai probabil cu faptul ca incintele erau pentru alte difuzoare (care s-au ars). In orice caz nu poate fi un lucru bun ca membrana are gauri.

Link spre comentariu

In sfarsit cineva care aude baraitul la difuzoarele SAL.Pana acuma cu cine am vorbit eu de pe forum nu prea am reusit sa-i conving ca unele difuzoare SAL se aud ciudat in aer...Din pacate se aud ciudat si in incinta..acel barait nu prea dispare.Pana acuma cele din kevlar se aud cel nai rau din ce am testat eu...am testat si altele..nu numai difuzorul luat de mine.Din pacate la al meu se aude foarte tare....Singurul difuzor la care nu prea m-a suparat a fost varinta din hartie sr1315....La toate difuzoarele sal acest barait devine foarte puternic cand se astupa cu degetul gaura de iesire a aerului din magnet..Parerea mea este ca aerul iese zogomotos prin gaurelele din spider.Teoretic in incinta acest zgomot ar trebui sa dispara...din pacate nu se intampla intotdeauna asa. Cei de la sal nu s-au gandit sa faca orificii suplimentare de evacuare a aerului si in zona dintre magnet si spider.Cum la kevlar sunt si gaurele in con si capacel acest gen de distorsiuni este garantat...Am fost nesinpirat la cumpararea de difuzoare sal mai ales la ultimul.......Solutii ar fi multe de la etansarea difuzorului pana la burghierea lui pentru a crea zone suplimentare de evacuare a aerului dintre magnet si spider...dar toate astea ar insemna demontarea difuzorului .....e treaba grea si lunga mai ales pentru mine care n-am experienta...Nu mi se pare insa normal ca un difuzor nou sa aiba astel de defecte..probabil incintele sal sunt calculate exact sa ascunde acele zgomote ....Mai astept si alte idei...multumesc mult pentru raspunsuri...

Link spre comentariu

il sustin pe frunzila, doua straturi de aluminiu lac(ala care se da pe tabla la case) o sa iti rezolve mare parte din probleme. dupa ce il pui intr-o incinta(eu l-am pus intr-o incinta 61x30x40.5 cm cu 18 mm grosime, acordaj la 80Hz) suna destul de bine :wink: .faza cu burgierea are dreptate shambala cea mai buna dar terbuie atentie mare :lol: .

Link spre comentariu

Pentru burghiere trebuie desfacut...altfel intra toata pilitura de fier rezultata in bobina.....off..pacat ca nu stiu ungureste....simt nevoia sa scriu o scrisoare la SAL. :x

Link spre comentariu

L-am etansat cu aracet...acum arata ca naiba dar suna mai bine....Nu stiu cat de sigur e sa tin aspiratorul...magnetul e puternic si sigur o sa traga pilitura de fier inlauntrul difuzorului ...nu mai desfacut e 100 % sigura treaba cu gauritul...

Link spre comentariu

lucrez la un proiect cu dif sal si nu am intalnit pana acum nici una din problemele sustinute aici, am cumparat numai din cu membrana din kevlar ahx2530, ahx1620, am zece dif si nici unul nu se comporta asa cum spuneti; m-am uitat sa vad si eu gaurelele din membrana, nu prea se vad, dar daca stai si te gandesti putin, eu cred ca mai mult aer se pierde din cauza neetanseitatii incintei decat pe acolo! am probat in aer 2540 si trebuie sa va spun ca baraie doar daca ii dai semnal din toata banda, daca se ia semnal dupa filtru ftj din boxa nu baraie nici daca ajung la excursia maxima a conului, lucru firesc daca se analizeaza putin!pentru acest tip de difuzor se recomanda o frecventa de taiere de circa 1k, o remarca daca se ia 600 in loc de 1k se aud grozav si asta e un lucru testat de mine (folosesc o incinta inchisa si destul de maricica)!recomand pentru aplicatii obisnuite, nu prea pretentioase aceste difuzoare, au cel mai bun raport calitate pret, si in special pe cele cu membrana din kevlar, pentru ca are membrana si rigida si usoara!in momentul de fata incintele sunt nefinisate dar cum le termin voi pune si niste poze pentru exemplificare! la teste surclaseaza de departe JBL, ELTA si ce mai e prin media galaxy etc

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

in nici un caz nu sunt contrafacute ! eu am lucrat cu SA1620 si SA1315 si pot sa va spun ca SA1620 e mai slab calitativ decat SA1315 ... la SA1620 se aude si zgomotul ala nasol :( bine ca dispare cand il pui in incinta PS: am vazut la mai multe difuzoare de KEVLAR gaurile de care vorbesti , dar erau ffff mici abia vizibile si nu aveau nici un zgomot ciudat , difurile erau de la PIONEER si SONY :crazy: :bere:

Link spre comentariu

ma rog eu am nimerit un dif cu gauri mari :( .....aracetul a curs prin ele cand am etansat :blink: ....deci a trebuit sa dau trei staturi...din pacate am ingreunat mabrana...sper sa nu conteze prea mult....oricum am taiat din capacelul bobinei putin ca sa compensez.... :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări