Vizitator DarcU Postat August 27, 2004 Partajează Postat August 27, 2004 ce integrate au toate casetofoanela astea ca toate au 4x45,4x50. pp ca e acelasi integrat.Oricum nu cred ca scoate vreo unul 4x45??? Link spre comentariu
margarit2001 Postat August 27, 2004 Partajează Postat August 27, 2004 circuitele care reusesc(chipurile) sa scoata atatea puteri sunt cele de genul:TDA7381(4x30W) pana la TDA7386(4x45W)si derivatele lor care or mai fiaceste integrate reusesc sa debiteze aceste puteri la un consum maxim de numai 80W ?!?!?parca ar fi "perpetum mobile"cu 80W consumati sa scoti 4x45w???alimentat printr-o siguranta de 10A??? daca chiar credeti ca aparatele auto sunt capabile de asa puteri bagati in masina un amplificator max 4x45W(reali-nu conteaza marca,poa sa fie facut de amatori)si niste boxe pe masura si faceti diferenta......legile fizicii ne spun urmatoarele:un amplificator alimentat la 12V care trage 10A consuma 120W,nu?din acestia 120W doar o parte sunt trimisi la iesire sub forma de putere audio,restul fiind pierduti sub forma de calduraex. la un amplif in clasa AB puterea audio de iesire ar fi cam 50-60% din total-deci in jur de 60w(randamente mult mai mari au noile clase ex clasa D - insa yo n-am vazut pana acumun Ci in clasa D pt. aparate auto)spre deosebire de amplificatoarele "de casa" care se pot alimentata cu orice tensiune necesara de la reteaua de 220v, in masina avem doar 12V CC-ar fi o solutie sa ridicam tensiunea de alimentare(solutie folosita pt. amplificatoareleauto)- dar de unde spatiu pt. un montaj din asta in interiorul unui aparat auto si asa plin de nus cate sistemeasa ca tot ce ne mai ramane e: P=Upp*Upp/8RL unde Upp=tensiunea de varf RL=impedanta difuzoruluichiar si cu difuzoare de 4ohmi si cu o tensiune de alimentare de 13.8V ajungem pe la 6wo solutie des utilizata ar fi conexiunea a 2 amplifcatoare in punte si am reusi sa obtinem in jur de 20wdaca scadem impedanta difuzorului la 2ohmi obtinem 40wcam atata se poate obtine fara un dc converter PS yo am avut un radiocass blaupunkt cu un CI audio amplificator de 4x30W(asa zicea in datasheet)mi s-a pus pata intr-o zi l-am desfacut am bagat semnal sinusoidal in ampliful de puteresi am vazut cum arata tensiunea de iesire(pe osc) si dupa calcule am ajuns la o putere de iesire de 5.5W pe canal(nu maxim ci la 2/3 volum ca acolo inca mai arata sinusoida "frumoasa") Link spre comentariu
Vizitator jonny Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 ati spun din experienta proprie nu au 45 watzi pe iesire am facut eu masuratoiri cu osciloscopul am un pioneer deh 3630 scrie 4x50w pe osciloscop arata 27w la vol maxim :wink: Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 27W pe un canal sau 27W total, si la ce frecventa ai masurat?Ai dat playerul cu volumul la maxim sau numa atat cat ai putut fara a avea distoriuni? Link spre comentariu
Vizitator jonny Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 masurat pe o singura iesire 27w adunate toate iesirile ati da an jur la 100w la un volum fara distorsiuni nam tinut cont de hertzi :lol: Link spre comentariu
margarit2001 Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 jonnyzi-mi si mie ce consum are aparatul la max-un canal macardc nu poti macar zi ce valoare are siguranta aparatuluisa-mi fac si yo o parere:D Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 Descrie mai detaliat ! cum ai masurat concret !? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum