Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

GeoMar

Postări Recomandate

Dupa cum se vede in schema trebuie TL062AIN. Am vazut ca nu se prea gaseste. Cu ce seugerati a fi inlocuit?

Incearca sa nu mai postezi, post dupa post, daca nu a mai postat cineva intre timp.. Modifica postul anterior, nu mai scrie altul. :da Referitor la TLo62, eu am in faza de teste [pana la montarea in sursa] montat un LM358. :rade: Ce afecteaza .... precizia masuratorii, ... dar nu cred ca +/- 0,05 v, marja de eroare, este asa de importanta la o a sursa. :nas:
Link spre comentariu

http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en.htmcurrent measure resolution 10mA (depend on current sense resistor value*);*Internal MULTIMETR resolution is given by equatin: resolution[mA] = 1/(R[om]*3.2) If internal resolution is worse than 10mA, MULTIMETER displays current with internal resolution, if better - with 10mA one. In addition voltage drop on shunt resistor musn't exceed 2.4V, so R[om] should be less than 2.4/Imax[A]

Imi poate confirma cineva daca am calculat bine valoarea rezistentei? Pt 10mA mi-a dat cam 0,033 ohmi. Sa folosesc valoarea asta sau 0,22 - 0,47 ohmi? M-as incadra in aia 2,4V.
Link spre comentariu

GeoMar TE ASTEPT SA-MI FACI PCB-UL ASA CUM E AL TAU ...

Deocamdata l-am corodat. Urmeaza silkscreenul, lacuitul si apoi gaurirea.

[attachment=3]Cablaj Voltmetru-Ampermetru.jpg[/attachment]

[attachment=2]Cablaj Voltmetru-Ampermetru 2.jpg[/attachment]

[attachment=1]Cablaj Voltmetru-Ampermetru 3.jpg[/attachment]

[attachment=0]Cablaj Voltmetru-Ampermetru 4.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am primit placa. Am primit si programatorul. Acum imi trebuie niste instructiuni. Cu ce trebuie sa incep??? Cum instalez driverul pt icprog? Merge in Windows XP sau numai 98? Va merci!!!

Link spre comentariu

Pentru @marik2500Daca reusesti sa "vezi" programatorul si PIC-ul, uite un hex pentru el, ultima versiune, testata de mine. :rade: WinPic 2.jpg[/attachment]Atat ca la mine difera programatorul, adica partea hardware. :da@marik2500, Tu realizeaza montajul propriu zis, scrierea PIC-ului e chestie de 1 minut :rade: Pana la urma il trimiti prin posta si il scriu eu. :ras:

Link spre comentariu

Chiar acum am scris HEX-ul pe PIC si totul a mers ok doar la urma mi-a dat o eroare vezi poza. Problema e ca am vazut ca PIC-ul este16F877 nu 16F877A. Care e diferența dintre ele? Cred ca au greșit căscații aia de unde l-am luat!

Link spre comentariu

Chiar acum am scris HEX-ul pe PIC si totul a mers ok doar la urma mi-a dat o eroare vezi poza. Problema e ca am vazut ca PIC-ul este16F877 nu 16F877A. Care e diferența dintre ele? Cred ca au greșit căscații aia de unde l-am luat!

Daca poti selecta din soft, selecteaza exact modelul de PIC pe care il ai tu.Normal NU ar trebui sa dea nici o eroare.Ca sa-l testezi iti trebuie montajul. Realizeaza montajul si vezi daca merge, nu sunt multe piese de plantat.Daca ai toate piesele, in 30 minute este gata, ai cablajul ... spor la treaba. :da
Link spre comentariu

Inca nu am chiar toate piesele dar eu ma apuc de construit si oi vedea cand va fi gata rezultatul, daca merge sau trebuie sa iau alt PIC. Mai jos un PDF cu niste diferente. Doar trebuie intelese!!! Ma apuc de treaba!Geo Mar recomand pentru colaborari. Persoana serioasa si de cuvant! Voi reveni !!!

P.S. Totusi am o nelamurire. In schema apare scris PIC16F877-20P iar dedesupt scrie ,,Schema Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A :ciuda:

Link spre comentariu

Inca nu am chiar toate piesele dar eu ma apuc de construit si oi vedea cand va fi gata rezultatul, daca merge sau trebuie sa iau alt PIC. Mai jos un PDF cu niste diferente. Doar trebuie intelese!!! Ma apuc de treaba!Geo Mar recomand pentru colaborari. Persoana serioasa si de cuvant! Voi reveni !!!

Daca ai PIC-ul, LCD-ul si TL062 [LM358 cum am eu :rade: ] restul pieselor se gasesc prin "sertarele" unui electronist care se respecta [semireglabili, rezistente, condensatori, 7805,7905].

Dupa realizare sa-l conectezi la sursa pe care o masori, ca in poza:

[attachment=0]measuring.gif[/attachment]

L.E.

Mersi mult pentru apreciere. :da

DA, la mine a mers cu 877A si in schema este 877. :ciuda:

Link spre comentariu

Am instalat si WinPic800. Merge si el ok la scriere. La verificare da o eroare. oricear fi ma apuc de treaba!

Sincer, de cateva ori a aparut si la mine eroarea asta, aseara la re-scriere PIC [cand testam modificari de soft], dar am re-incarcat hexul in program, apoi write si a mers, fara eroare. :nas: Toate astea pe un calc mai "batran", proc la 1400Mhz, ram 256Mb, nu pe asta cu win7.Mai incearca.L.E.Pacat ca nu ai si partea hardware sa testezi "live" cum merge. Este cea mai buna solutie, sa ai partea hardware.Am sa revin, cat pot de repede, cu un filmulet cu functionarea "softului" . :rade:
Link spre comentariu

Am facut o sursa reglabila pentru depanari 0-30V 0-3A si am dat pe ampermetru si voltmetru 175 RON. De aceea ma chinui sa fac Voltmetru/Ampermetru asta deoarece costul acestuia este mult mai redus (undeva la 100-120 RON)si il gasesc ca fiind mai placut. In poza se vede deja ce am muncit seara asta. :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări