Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

Postări Recomandate

Am rezolvat cu al 2-lea splash screen si clipitul afisajului.Vreau sa "modernizez" acest proiect prin introducerea in programul PIC-ului, a unor functii care sa protejeze sursa de scurtcircuit [tot mai este "loc" in programul ptr pic]As vrea ca atunci cand este in scurt sursa [0V la iesire si afisat], PIC-ul sa-mi trimita un ton de 1khz [cu pauze de 1 sec] pe pinul 34, unde voi conecta un buzzer piezo, iar dupa 10-15 sec [daca se mentine scurtul] un pin al PIC-ului [33] sa treaca pe nivel 1, sa pot actiona un releu care deconecteaza iesirea sursei [eliminarea scurtului].Vreau sa introduc in codul C, o comanda de sound_init si sound_play si nu ma pricep, apoi si cea de "timer" [cred] care trece pinul 33 in nivel 1.Daca cineva ma poate ajuta sa modific in MicroC codul, adica sa scriu liniile necesare, apoi sa-l compilez sa obtin hexul, eu nu le am cu programarea, dar sub indrumarea cuiva cred ca reusesc.Multumesc anticipat pentru un eventual ajutor.

Chiar nu lucreaza nimeni cu MicroC sa ma poata ajuta? :nas:
Link spre comentariu

Am realizat si eu un Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A [pentru definitivarea sursei reglabile dupa acest forum]:Schema Voltmetru_Ampermetru cu PIC 16F877A.jpg[/attachment]El are o tensiune de referinta de 3,5V,pe baza caruia masoara, cu pasi de 0,03 v, tensiunea si amperajul.Am scris hexul fara probleme, merge, imi masoara, dar intampin o problema de afisare.Daca, de exemplu masor o tensiune de 14,91 V cu el si cu un aparat de masura in paralel, cand comuta afisarea la o tensiune de 14,88 V sau la 14,94 V, tensiunea [digitii] afisati anterior, am impresia ca se sting prea incet cand imi afiseaza valoarea noua, se suprapun cele 2 valori si nu se mai distinge valoarea afisata, exact ca in poza:Poza 2.jpg[/attachment]Daca cineva care se pricepe la programare, poate sa arunce o privire pe soft si sa ma ajute, as fi recunoscator.NU trebuie scris softul de la zero, doar eventual cateva modificari pentru eliminarea problemei de afisare.Atasez si sursele folosite pentru creearea hexului:[attachment=0]hex-source.rar[/attachment]Multumesc anticipat. :da

SALUTARE!!!DORESC SI EU SA FAC UN MULTIMETRU DIN ASTA SA-L PUN LA O SURSA REGLABILA CA TARE M-AM MAI SATURAT DE ATATEA PANELMETRE.NU AM MAI LUCRAT CU PIC-URI. AJUTATI-MA CU CE SA INCEP!!! CRED CA PRIMUL LUCRU ESTE SA-MI CUMPAR UN PROGRAMATOR. OARE ASTA http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=96 E BUN ???
Link spre comentariu

Da cam asa as vrea, dar il rog pe GeoMar sa ma ajute ca pe un incepator de clasa I-ii!!! MERCI MULT !!!

Dar nici eu nu te pot ajuta prea mult, nu ma pricep la programare, sunt ca un incepator in clasa II-a. :ras:

Buna si ideea cu afisarea temperaturii radiatorului pe care este tranzistorul [tranzistorii] sursei. :da

Poate se incumeta cineva, ca sa ne ajute cu implementarea in soft, a senzorului [eventual si cele propuse de mine anterior].

L.E.

Despre programator, decat sa cumperi unul, mai bine il costruiesti, asta este parerea mea.

Uite aici in link unul, pe care l-au realizat mai multi useri [printre care si eu] si care este destul de bun: viewtopic.php?f=11&t=34136&start=75

Are componente putine si care se gasesc prin sertarul oricarui electronist. :da

.

Link spre comentariu

Pot sa-l fac dar nu o sa iasa ca al tau, asa frumos si de aceea as prefera sa-l cumpar. Apropo zi-ne cum faci tu cablajele de la A la Z :ciuda: !!!Daca vrei sa colaboram io as dori sa-mi faci si mie PCB-ul la voltmetru asa frumos ca al tau dar mai intai pentru ca lucrurile sa functioneze bine hai sa ne gandim cum modificam schema de baza pentru ca a 4-a monitorizare sa nu fie ohmi ci sa fie grade celsius!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

Pot sa-l fac dar nu o sa iasa ca al tau, asa frumos si de aceea as prefera sa-l cumpar. Apropo zi-ne cum faci tu cablajele de la A la Z :ciuda: !!!Daca vrei sa colaboram io as dori sa-mi faci si mie PCB-ul la voltmetru asa frumos ca al tau dar mai intai pentru ca lucrurile sa functioneze bine hai sa ne gandim cum modificam schema de baza pentru ca a 4-a monitorizare sa nu fie ohmi ci sa fie grade celsius!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Referitor la cablaj, te ajut, nu este problema, sa iasa "misto" ca a-l meu. Sa vedem cine ne ajuta cu modificarea softului. :nas:Cablajul il realizez prin transfer de toner. :da
Link spre comentariu

Un voltmetru/ampermetru cu PIC, care insa sa stie sa masoare pana pe la 10A si 50-60V, stie cineva? De preferat cu tot cu cablaj.

Ceva in genul asta

E posibil ca un voltmetru/ampermetru cu PIC sa faca figuri la masurarea unei surse in comutatie? Unele multimetre stiu ca mai fac figuri si nu reusesc sa masoare un smps, de asta intreb.

Link spre comentariu

Un voltmetru/ampermetru cu PIC, care insa sa stie sa masoare pana pe la 10A si 50-60V, stie cineva? De preferat cu tot cu cablaj.

Ceva in genul asta

E posibil ca un voltmetru/ampermetru cu PIC sa faca figuri la masurarea unei surse in comutatie? Unele multimetre stiu ca mai fac figuri si nu reusesc sa masoare un smps, de asta intreb.

Dar cu Atmel ? :da
Link spre comentariu

Vad ca PIC-urile sunt mai populare, gasesc mai multe proiecte cu PIC si daca tot ma apuc si de un programator ca nici d-asta n-am, m-as apuca de unul pt PIC-uri. Dar daca ai unul cu Atmel, sa-l vedem, poate oi gasi pe cineva sa-mi programeze un Atmel.Edit: http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm - asta e?Pare usor, cred ca-l pot face si pe cablaj de test.

Nu am nicio schema.Cel indicat masoara pana la maxim 3oV.Pentru programarea AVRului vorbim pe PM.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări