Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

GeoMar

Postări Recomandate

Buna seara domnilor, as vrea sa fac si eu v-a metrul acesta dar fara optiunea cu protectia la scurtcircuit dar nu stiu sa modific programul, ma puteti ajuta careva?

domnilor , revin cu rugamintea de mai sus, ma puteti ajuta cu programul fara optiunea de protective la scurtcircuit?, puteti macar sa-mi spuneti care este partea cu detectia scurtcircuitului din listingul de mai sus?

Link spre comentariu

Dupa parerea mea, ai doua variante:- Hard - conectezi intrarea pentru masurarea curentului la masa (=> curentul masurat va fi intotdeauna 0)- Soft - modifici (la sfarsitul programului) bucla

do      {       volt_ADC();                                                        // Read voltage       crt_ADC();                                                          // Read current       x=0;                                                                      // Reset flag x       if((V==0) && (A>0)) display_short();                    // Check for output short circuit       if((V>0) && (A>1000)) display_overcurrent();     // Check for output overcurrent      }    while(x>0);  // Do while x=1, means that the subroutine short or overcurrent has finished    

in
       volt_ADC();                                                        // Read voltage    
adica pastrezi doar masurarea tensiunii.PS Modificarea e pentru ultimul program, cel postat de danpin. Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Salut,

daca vrei sa modifici programul stergi functiile "void display_short() // Short circuit subroutine", "void display_overcurrent() // Overcurrent subroutine" plus cum a spus si Liviu M la sfarsitul programului stergi si:

if((V==0) && (A>0)) display_short(); // Check for output short circuit
if((V>0) && (A>1000)) display_overcurrent(); // Check for output overcurrent

Poti sa mai stergi si:

const char LCD_txt8[] = "Output short";
const char LCD_txt9[] = "circuit detected";
const char LCD_txt10[] = "Please remove";
const char LCD_txt11[] = "short circuit!";
const char LCD_txt12[] = "OVERCURRENT";
const char LCD_txt13[] = "I > 10A";

Sau pt. a proba poti sa dizabilitezi parti ale programului incluzandule intre /* */ 

/* parte din program ce nu-ti mai trebuie */sau daca e doar o singura linie // la inceputul ei

// this is a comment

Link spre comentariu

buna..am si eu o nelamurire...cu protectia la scurt...pe sursa pe care am facut anumite teste..(care mai are o protectie la scurt)daca curentul il limitez la 1A imi intra protectia instant...dar daca maresc peste 1A nu mai vrea sa intre protectia de la voltmetru cu pic 16f877A...influenteaza cu ceva protectia cealalta pe cara o are sursa monitorizata?? doarece daca fac scurt tensiunea scade la 0,00 V ...din aceasta cauza nu imi detecteaza oare scurtul voltmetru cu pic???astept niste idei sugestii..multumesc

Link spre comentariu

Protectia la scurtcircuit in softul scris de mine intra atunci cand sunt indeplinite simultan doua conditii:

if((V==0) && (A>0)) display_short(); // Check for output short circuit

Protectia la suprasarcina intra cand, la fel, sunt indeplinite simultan doua conditii:

if((V>0) && (A>1000)) display_overcurrent(); // Check for output overcurrent (1000 echivalent cu 10A)

Posibil ca sursa ta sa dea o limitare pana la curenti de 1A, iar peste1A sa taie iesirea complet, atunci VA vede tensiune si curent zero si nu reactioneaza.

Sa vedem ce opinii au si ceilalti colegi de forum...

Link spre comentariu

din pacate..tot asa intra protectia si cu ultimul hex...cred ca si la curent trebuie modificat(deoarece daca am inteles bine VA urmareste si curentul) nu doar la tensiune..deoarece..la mine cind fac scurt pe sursa monitorizata scade tensiunea la 0.30-40v si curentul creste pina la 5-6A..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări