Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

Postări Recomandate

am facut ceva masuratori care m-au bagat putin in ceata..dupa cum se vede in prima imagine am facut masuratori din trei puncte, am injectat 12 v bineinteles ca pe display scria "sursa in scurt" ca de obicei.. la (0v) unde am scris comun am pus borna de (+)(rosie) de la aparatul de masura cu care am verificat daca ajunge tensiune pe operational, iar in celelalte puncte pe cea de (-)(neagra) si dupa cum se vede intre comun si U input aveam 12V la fel dupa semireglabilul de 2k5 insa pe pinul 6 de la operatinal masuram - 2.8V cu minus...e normal sa se inverseze polaritatea si sa scada tensiunea pana la 2.8V..o alta intrebare ar fi daca e normal ca (+)-ul de la iesirea din sursa sa fie comun cu tot ce inseamna GND pe schema? care ar ajunge direct pe alternativul de la traf.....

post-27344-13982945864_thumb.jpg

post-27344-139829458646_thumb.jpg

post-27344-139829458652_thumb.jpg

Link spre comentariu

Este corecta schema de conectare, GND-ul Volt-Ampermetrului este conectat la + sursei, exact ca in schema.

GND-ul Volt-Ampermetrului NU trebuie sa fie comun cu GND-ul sursei pe care o masori.

Alimentarea Volt-Ampermetrului trebuie facuta cu un alt traf separat, cel putin asa am facut eu.

Link spre comentariu

de la inceput am alimentat cu alt traf exact ca in schema 2 x 12V. am reverificat ficare traseu, am sunat cu buzzerul toata schema si pare a fi in regula sau poate am scapat ceva..dar nu prea cred...am mai incercat ceva: am dat TL062 jos de pe montaj si dupa ce cupleaza releul nu-l mai decupleaza, plus ca imi afiseaza pe display ceea ce se vede in imagine si vreau sa zic ca senzorul de temperatura lucreaza si indica corect temperatura..

post-27344-139829458707_thumb.jpg

Link spre comentariu

am reusit in sfarsit sa elimin eroarea care imi zicea: "sursa in scurt" dar acum nu pot calibra voltmetru.. sta undeva pe la 30 v si nu pot sa-l aduc la zero.. nici din semireglebili.. iar atunci cand cresc tensiunea de intrare pe display scade si invers..lucraza pe dos :nas: stie cineva care ar fi motivul?

post-27344-139829458972_thumb.jpg

post-27344-139829458983_thumb.jpg

Link spre comentariu

voltmetru e perfect functional..nu aveam greseli de constructie..nici tl062 nu era defect.singura problema care zicea ca sursa este in scurt era din cauza ca eu am proiectat cablajul dupa o schema gresita care avea pinul 1 de la pic direct la +5V apoi am gasit schema originala si am eliminat problema..nu are nimeni softul de la voltmetru acesta cu releu deoarece vreau sa modific ceva in el si nu stiu de unde sa-l fac rost..?ma gandesc ca nu e un secret de stat.. :nebunrau:

post-27344-139829461953_thumb.jpg

post-27344-139829461956_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Deţin un pic 16f876A şi vreau să fac un un VA metru, am citit topicul ăsta dar sunt multe scheme. Puteţi să îmi recomandaţi o schemă? Ceea ce vreau eu este să fie dual şi să îmi permită să îmi afişeze pe 2x16 LCD pentru fiecare sursă puterea, r load, tensiunea, curentul(selectând eu). Nu ştiu dacă aţi înşeles. Vreau să îmi dea cineva un proiect complet şi bun, dacă e binevoitor.....

Link spre comentariu

se poate face masurarea amperajului pana la 30A? Ar fi super daca sar putea realizam o mentinere automata a unei valori (si afisarea ei in acelasi timp) Trebuie combinate mai multe scheme daca rugam montajul respectiv sa citeasca si frecventa? (stiu ca sina SF).. Am vazut fregventzmertu separat, aici voltmetru si ampermetru. Domnul Stefan nicolae mia oferit o solutie pentru PWM pe care vreau neaparat sa o testez cand fac rost de PIC. Acum ma gandeam daca sar putea combina toate astea launloc..daca nu macar PWM automat..

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări