Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

Postări Recomandate

Arata destul de fain, iti doresc sa poti duce proiectul pana la sfarsit, adica nu numai voltmetrul sa fie gata ci practic S U R S A cu totul, altfel nu are nici o valoare(zik io) :101 .

sper sa combin o sursa deaja existenta cu una cu L4694 ( montajul cu L4694 cumparat de pe forum din aceeasi sursa ca si LC metru )

sursa cu LM-uri are 4 tensiuni fixe si una reglabila cu un voltmetru cu C520

Posted Image

Link spre comentariu

am mai avansat un pic:

Posted Image

problema intalnite:

o inversare intre pini 19 si 20 ai pic-ului, in schema 19 pleaca la senzor si printr-o rezistenta la +, si 20 pleaca printr-o rezistenta la db-ul ce alimenteaza ventilatorul, pe cablaj e invers.

am un pickit si vreau sa-i fac un adaptor pt soclu zif 40p, pot sa folosesc urmatoarea configuratie ( copiata dupa schema de la un programator pe seriala multipic programmer 5v2r8)? eu am facut cablajul dar nu m-am apucat sa-l lipesc

off topic: scuze pentru dubla postare, dar nu am gasit modalitate de a edita mesajul precedent :jytuiyu

cablaj zif 40p pickit 11.pdf

cablaj zif 40p pickit 12.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc de scheme, dar a mers adaptorul facut de mine, am scris cu brio Pic-ul :da

am ajuns aici :

voltampermetru montat la sursa cu L4964; multimetru de 10 ron indica 33,4V fatza de 35V cat indica vawg (volti amperi wati grade) si 10mA fara sarcina

Posted Image

alimentat motorasul care se vede, consumul a crescut la 41mA

Posted Image

inca o poza de ansamblu

Posted Image

Am folosit un traf toroidal de 2x12v 3A pt sursa reglabila, quartz de 14,31818MHz; am intrerupt traseul ce venea de la + puntii catre "+" cooler, buzzer si bobina releu, am tras un fir de la iesirea lui 7812, sa le dau 12v curati.

In continuare tind sa cred ca sunt inversati pini 19 cu 20 ai microcontrolerului, in sensul ca fiecare corespunde ca si trasee celuilalt ( rog o lamurire de la GeoMar in acest sens)

Nu am montat inca senzorul de temperatura in schema zice de DS1820, eu am un DS18B20 si un LM35 ( merge vreo unul dintre ele folosit in locul celui din schema?)

http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html - aici se vorbeste de niste reglaje de realizat inainte de a se monta pic-ul, valabile si pt aceasta versiune ?

Link spre comentariu

...

In continuare tind sa cred ca sunt inversati pini 19 cu 20 ai microcontrolerului, in sensul ca fiecare corespunde ca si trasee celuilalt ( rog o lamurire de la GeoMar in acest sens)

Nu am montat inca senzorul de temperatura in schema zice de DS1820, eu am un DS18B20 si un LM35 ( merge vreo unul dintre ele folosit in locul celui din schema?)

Salutare.

Pe PIN19 este intrarea de la senzor iar pe PIN20 iesirea. :da

Senzor merge si DS18b20.

Link spre comentariu

salut am facut urmatoarea schema de voltmetru si regulator de tensiune, sincer pe mine nu ma intereseaza partea de voltmetru , si nu sa functioneze deloc ,poate ma puteti ajuta cred ca singuru care este de vina este hexu si sincer nu stiu ce as putea sa ii fac eu, schema nu este batuta in cuie poate aveti voi alta schema asemanatoare tot ceva cu 4 leduri si cu pic din seria 12Fxxx si care sa masoare intre 5-13V. imi cer scuze ca am postat aicia dar nu am vrut sa mai deschid alt topic . multumesc

articolu ariginal http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=675529

Link spre comentariu

am conectat si senzorul de temperatura si nu-mi indica nimic ( l-am conectat initial la pinul 19 al pic-ului si apoi am incercat si pe pinul 20; valoarea ramane zero; senzorul este bun, functioneaza normal pe un termometru cu 16F84)cum se face reglajul ? nu reusesc sa ajung la o "intelegere" cu cele 3 semireglabili :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La pinul 19 intrare senzor si sa pui si rezistenta de 4k7 la pin 19 si +5v , fara rezistenta nu va indica nimic senzorul . La pin 20 e ventilatorul , softul indica corect temperatura doar cu ds1820 simplu fara S sau B si sigur o sa iti indice corect eu asa am facu si totul e ok.

Link spre comentariu

MultumescAm facut proba si intradevar, cu rezistenta (am pus initial de 4k7, apoi am incercat si cu 10k) pusa direct intre pin 19 si +5v imi afiseaza si temperatura , dar afiseaza intre 200 si 255 grade. In schema este trecuta o rezistenta de 10k intre pin19 si +5V, pe cablajul de la Goemar respectiva rezistenta este pusa intre pin 20 si +5V, am eliminat-o si acum merge si partea de ventilator.Probleme la care cer ajutor: - cum rezolv cu afisarea cat de cat corecta a temperaturii ( momentan nu am de unde sa fac rost de un senzor DS1820, si as vrea sa folosesc DS18B20 )- cum se regleaza VATmetrul, eu am reusit sa-i ajustez afisarea tensiuniii doar din semireglabilul multitura de 1K al carui cursor vine in pin 5; cele de la intrarile operationalului nu au nici un efect (rotite de la un capat la celalalt la curent am variatii de ~ 30mA, si la tensiune nimic )

Link spre comentariu

NU are cum sa iti indice corect temperatura cu 18b20 ar trebui schimbat softul pentru acest model. La pic la pin 5 sa ai 3.5V reglezi din semireglabil dupa care reglezi voltmetrul si pui un consumator (bec) si reglezi si amperajul (eu am pus semireglabil de 10k in loc de 2k5 sa pot regla corect).

Link spre comentariu

am reglat din Res ADJ 3,5v pe pin 5, montat pic-ul si reglat din U ADJ de 10K multitura tensiunea indicata, a ramas sa caut un bec sa reglez si curentul si sa vad cum rezolv temperatura : daca gasesc un ds1820 sau DS18S20 ori sa gasesc pe cineva sa-mi modifice soft-ul pt DS18B20multumesc pentru sfaturi si indicatiisa aveti spor si sa auzim de bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări