Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

Postări Recomandate

@nooob64: trimiterea solutiilor pe PM mi se pare o idee nu tocmai buna, pentru ca informatia se "pierde". Urmatorul user cu aceeasi problema va posta inca o data intrebarea.

@Traxxx: eroarea din ultima poza indica variabile definite de mai multe ori (variabilele definite intr-un fisier inclus de mai multe ori?). Fara codul sursa nimini nu-ti va putea spune de ce si unde.

Link spre comentariu

Pe m.p. nu a fost solutia ci cu totul altceva, codul sursa se afla aici cateva posturi anterioare...chiar daca modific cuplarea releului la 3 secunde in loc de 5 nu imi complieaza sau daca il las la starea initiala, trebuie sa urc in el librarii ceva ca la mplab? am tot bagat acolo si nimic....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic o sa postez aici pentru ca tot un voltmetru vreau sa fac.Cand selectez referinta ADC-ului sa fie externa, pinii RA2 si RA3 (unde se pune referinta) cum trebuie configurati in TRISA ca intrari sau ca iesiri ? Banuiesc ca trebuie ca intrari, dar nu sint sigur...

Link spre comentariu

O sa incerc cand voi avea timp sa pun o schema (desi e banala: pic, quartz 20MHz, referinta TL431 pe intrarea Vref+, ref- e gnd). Pot pune si hexul dar o sa apara probleme, fiecare o sa vrea o alta gama de masura (V-A) si o sa trebuiasca facute modificari soft. Pt care insa nu am timp :jytuiyu Deocamdata e in teste cu o sursa de laborator cu integratul L4964 (5-25V/2.5A).

Link spre comentariu

Trebuie un divizor 1/10 de precizie si am rezolvat-o cu un semireglabil multitura (pt voltmetru).Pt ampermetru folosesc un sunt de 0.18ohm si un alt semireglabil pt ajustarea fina. As fi preferat o calibrare software dar se complica prea mult programul, e mai simplu si mai usor depanabil cu divizor reglabil.

Link spre comentariu

Protectia de scurt?, din soft se poate modifica timpul de deconectare a releului iar avertizarea aparuta peste 3,5A probabil ca din soft dar stiu ca se schimba si masurarea din 20 in 20ma sau pana la cat vrei sa urci in domeniu A , si eu as vrea sa modific sa masoare pana la 45V si 4A dar nu ma pricep aici :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări