Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

GeoMar

Postări Recomandate

@nooob64: trimiterea solutiilor pe PM mi se pare o idee nu tocmai buna, pentru ca informatia se "pierde". Urmatorul user cu aceeasi problema va posta inca o data intrebarea.

@Traxxx: eroarea din ultima poza indica variabile definite de mai multe ori (variabilele definite intr-un fisier inclus de mai multe ori?). Fara codul sursa nimini nu-ti va putea spune de ce si unde.

Link spre comentariu

Pe m.p. nu a fost solutia ci cu totul altceva, codul sursa se afla aici cateva posturi anterioare...chiar daca modific cuplarea releului la 3 secunde in loc de 5 nu imi complieaza sau daca il las la starea initiala, trebuie sa urc in el librarii ceva ca la mplab? am tot bagat acolo si nimic....

Link spre comentariu

Am descarcat proiectul atasat de francezu si l-am compilat (fara probleme si fara sa schimb ceva pe undeva) folosind mikroC PRO ver 3.2 - varianta demo.

Asa ca nu am idee de ce nu-ti merge tie.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ca sa nu mai deschid alt topic o sa postez aici pentru ca tot un voltmetru vreau sa fac.Cand selectez referinta ADC-ului sa fie externa, pinii RA2 si RA3 (unde se pune referinta) cum trebuie configurati in TRISA ca intrari sau ca iesiri ? Banuiesc ca trebuie ca intrari, dar nu sint sigur...

Link spre comentariu

...

Am facut si eu cu PIC16F876A, merge chiar frumos, singura problema sunt divizoarele de la intrare...

Si nu se poate posta o schema, soft, hex? :nas:

Eventual ceva detalii de realizare-reglaj. :da

Numai bine si SARBATORI FERICITE.

Link spre comentariu

O sa incerc cand voi avea timp sa pun o schema (desi e banala: pic, quartz 20MHz, referinta TL431 pe intrarea Vref+, ref- e gnd). Pot pune si hexul dar o sa apara probleme, fiecare o sa vrea o alta gama de masura (V-A) si o sa trebuiasca facute modificari soft. Pt care insa nu am timp :jytuiyu Deocamdata e in teste cu o sursa de laborator cu integratul L4964 (5-25V/2.5A).

Link spre comentariu

Trebuie un divizor 1/10 de precizie si am rezolvat-o cu un semireglabil multitura (pt voltmetru).Pt ampermetru folosesc un sunt de 0.18ohm si un alt semireglabil pt ajustarea fina. As fi preferat o calibrare software dar se complica prea mult programul, e mai simplu si mai usor depanabil cu divizor reglabil.

Link spre comentariu

eu am construit acest voltmetru-ampermetru dar nu ma pricep la modificat hexul , nu se poate face o modificare in soft pentru a indica mai multi amperi eventual 10 ,si pentru a modifica pragul de declansare a protectiei la 5 amperi eventul aceasta sa poata fi reglata din soft ?

Link spre comentariu

Protectia de scurt?, din soft se poate modifica timpul de deconectare a releului iar avertizarea aparuta peste 3,5A probabil ca din soft dar stiu ca se schimba si masurarea din 20 in 20ma sau pana la cat vrei sa urci in domeniu A , si eu as vrea sa modific sa masoare pana la 45V si 4A dar nu ma pricep aici :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări