Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

GeoMar

Postări Recomandate

iulisan, electronica este un hobby care prin natura ei printre altele iti cultiva si răbdarea. ,,Uneori timpul este pretios...,, suna cam prost(scuze de expresie). Nu uita ca ai intrat intr-un forum, nu intr-un ...magazin!!!
Link spre comentariu

0x3FFF inseamna ca una din liniile de date nu face contact corespunzator (sau e troznit picul, am unul care dadea la inceput eroarea asta cand si cand, se putea programa uneori, acum o da tot timpul si nu mai merge deloc). Am patit si eu la fel cu Mplab.

Link spre comentariu

incerc sa programez picul pe seriala cu alimentare externa , dau de eroarea urmatoarevre-o idee?

Salut adi.Vad sub fereastra cu eroare, in fereastra mica a lui WinPic800, ca scrie : Am gasit -> NECUNOSCUTAcolo trebuia sa scrie: Am gasit -> 16F877A (sau ce model de PIC ai in programator).Cred ca asta ar fi o cauza. La mine pe laptop, pe serial, programatorul lui simnakovi din topicul "Nu pot scrie un PIC 16F628A" tot asa apare si NU merge sa scriu PIC-uri (am incercat recent cu un 16F628A). :)Cand il conectez la PC (unul mai "batran") :rade: , imi apare ca a gasit modelul PIC-ului si merge.
Link spre comentariu

am incercta la 2 calc , un la si un pc la fel2 posibilitati , l-am bulit cand la scos d epe placa sau l-am bulit cand am tot incercat sa il scriu pe usb cu un adapttor usb-rs232cad dau indentificare device intradevar imi spune necunoscutpe alte 2 picuri diferite mi le recunaostegeo mai faci o poamana? :jytuiyu :jytuiyu

Link spre comentariu

geo mai faci o poamana? :jytuiyu :jytuiyu

Posibil.Am sa mai fac o pomana :rade: , dar o fac intreaga, adica ti-l trimit programat. :)Sau iti trimit si il scoti-programezi tu?Eu l-am scos de pe placuta cu metoda fierului de calcat, la maxim, cu talpa in sus, pus placuta pe ea, incalzit, scos PIC-ul. :limb:
Link spre comentariu

Are dreptate @Stefan Nicolae, mai verifica adi, daca nu, il trimiti poate reusesc eu sa-l programez, daca este dus, iti dau altul. :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

dupa ceva timp l-am facut si eu in proportie de 90%

mai am semireglabilii de pus

o chestie ciudata displayul imi arata cu susul in jos trebuie tot montajul intors invers ca sa citesc corect

Posted Image

Posted Image

Posted Image

image hosting

geomar ce valori la semireglabili ai pus?

Link spre comentariu

o chestie ciudata displayul imi arata cu susul in jos trebuie tot montajul intors invers ca sa citesc corect

Nu e deloc ciudat, uita-te pe datasheet si ai sa vezi ca aceea e pozitia normala a lcd-ului.
Link spre comentariu

... geomar cine ti-a refacut hexul ca si la mine sunt probleme , ultimii digiti fluctueaza pana se stabilizeaza

Salut adi si felicitari pentru realizare. :aplauze :aplauze La mine cablajul venea atasat in spatele LCD-ului. Daca tu ai folosit pini la 90' este normal ca sa vina "invers", adica cablajul in partea de sus a LCD-ului. :)Referitor la "fluctuatie" in soft este o linie "comentata" ( ca sa folosesc termenii de programare), una cu Delay 100ms parca (daca nu ma insel este ultima).Ca sa nu mai fluctueze, am marit acea valoare la Delay undeva pe la 1sec si am facut linia activa.Poate daca altii mai priceputi in programare idendifica si remediaza problema, este super OK.Eu asa m-am priceput, asa am facut (si cu ajutorul prietenului care m-a ajutat sa implementez temperatura, releul de protectie, etc).Numai bine.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări