Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...

Am de gand sa fac si eu montajul asa ca am pierdut mai toata ziua sa fac alt cablaj, pozele din arhiva sunt tif si sunt la rezolutie buna, nu apar puncte daca printati direct, sunt scara 1/1 , daca gasiti ceva probleme postati, eu m-am consultat cu dl GeoMar si pare a fi bun. Numai bine!! :da

Link spre comentariu

Am inteles ca rezolutia la tensiune e 0,04V dar la curent care este?Ar fi buna o versiune cu rezolutii de 0,01 la tensiune si 0,001 la curent.

La tensiune poti avea rezolutie de 0.01 cu ghilimelele de rigoare , dar la curent nu o sa ai in graba 0.001 ... doar la ADC cu rezolutie de minim 12 biti o sa ai asa pas.
Link spre comentariu

Au fost 2 greseli in schema de cablaj : rezistenta de 10k de la mclr am legato la masa in loc de + ; nu am tras fir intre masa pic-ului si gnd , este decat +5v

Si acum are o greseala, ai uitat sa specifici ca pentru un cablaj corect, scrisul de pe cablaj trebuie sa iasa inversat pe cablaj. :da Cei care vor sa-l realizeze se vor chinui sa printeze desenul mirror ca dupa realizarea cablajului, scrisul sa iasa bine.Adica se printeaza asa cum este in pdf, NU mirror, pentru transfer de toner, foto.
Link spre comentariu

Am inteles ca rezolutia la tensiune e 0,04V dar la curent care este?Ar fi buna o versiune cu rezolutii de 0,01 la tensiune si 0,001 la curent.

La tensiune poti avea rezolutie de 0.01 cu ghilimelele de rigoare , dar la curent nu o sa ai in graba 0.001 ... doar la ADC cu rezolutie de minim 12 biti o sa ai asa pas.
Nu precizia e importanta la nivele asa mici.ci doar daca e sau nu un consum
Link spre comentariu

Este un proiect aparent foarte bun si complex insa eu l-am realizat si am renuntat la el din 2 motive.

-am gasit altul care facea aceeasi treaba insa e mult mai simplist.

-tranzitiile afisajului de la o cifra la alta au loc lent, lucru care nu intotdeauna poate fi neglijabil, totul provenind din hex.

-vezi asta http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm sau asta viewtopic.php?f=41&t=73441&start=45 VOLTMETRO-AMPERMETRO . La cel din urma acuma lucrez sa vedem ce iese!

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

m-am apucat de acest proiect

prin bunavointa d-lui geomar am "capatat"un PIC 16F877A , plus ca mi-a pus la dispozitie fisierele cu cablajul pe care l-am modificat putin

idee este ca eu vreau sa il fac dupa schema originala fara protectii si tot felul de avertizari sonore

pana acuma arata cam asa

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

(click pe poze ca se maresc)

cablajul l-am vopsit cu spray negru , fara un motiv anume

geomar ce conzi de 100nf ai folosit frate ca tare mici trebuie sa mai fie la ce distante au intre gauri

Link spre comentariu

geomar ce conzi de 100nf ai folosit frate ca tare mici trebuie sa mai fie la ce distante au intre gauri

Salut.Am folosit conzi de 100nF, exact ca cei din montajul cu PIC, cel pe care l-am trimis :).Cei mici, galbeni, parca ceramici sau ... naiba stie :rade: Recuperati de pe alte placute asemanatoare.
Link spre comentariu

m-am apucat de acest proiectprin bunavointa d-lui geomar am "capatat"un PIC 16F877A , plus ca mi-a pus la dispozitie fisierele cu cablajul pe care l-am modificat putinidee este ca eu vreau sa il fac dupa schema originala fara protectii si tot felul de avertizari sonorepana acuma arata cam asa

Salve.Pune-ne si 9 la dispozitie arhiva sa facem si noi minunatia de montaj !.Merci.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu stiu ce se intampla cu dl GeoMar ca nu prea mai este pe messenger...oricum vreau sa spun ca pe maicadomnului nu am gasit decat senzorul ds18b20...deci deja banuiti ca temperatura este afisata eronat +300 , exista rezolvare in soft? ma adresez Dl-lui care a ajutat la modificarile respective sau ma apuc sa caut pe cel initial... :cry:

Link spre comentariu

Nu stiu ce se intampla cu dl GeoMar ca nu prea mai este pe messenger...

Fara suparare Alin, daca eram de varsta ta, poate eram toata ziua pe messenger si forum.Dar sunt destule probleme personale, care trebuie rezolvate. In ultima perioada chiar nu prea mai am avut timp de calculator.Daca vrei proiectul initial, era postat si in topic, il gasesti aici http://www.ar2r.info/index.php?id=30 :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări