Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru/Ampermetru cu PIC 16F877A

GeoMar

Postări Recomandate

Salutari GeoMar. Ce mai lucrii? Noutati? Mai da un :pandaci semn de viata ca doar asta tine forumul L I V E ! Bafta!!!

Mersi pentru salutari, momentan am fost prins cu alte probleme, nu prea am mai stat [prea putin timp liber] sa termin nici ce proiecte am inceput. :rade:

Nu cred ca daca dau eu un semn de viata, asta tine forumul LIVE. :da

Apropo de semn de viata, am mai dat dar nu in aceasta sectiune a forumului, uite aici viewtopic.php?p=645218#p645218

Numai bine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Am o problema cu acest voltmetru in sensul ca functioneaza corect,toate functiile dar afisajul are contrast foarte mic cu toate ca tensiunea de reglaj a contrastului este 0.00 v,quartul folosit este de 14mhz , afisajul folosit este PC1602L )este un pic mai mare ca dimensiuni) am probat cu un alt afisor de acelasi tip dar se vede la fel este o problema de soft cumva , sunt incepator in programare si astept un sfat de la ceilalti colegi mai priceputi ca mine.Am atasat si schema afsorului folosit de geomar si cel folosit de mine !

Link spre comentariu

Foarte pe fuga m-am uitat la doua scheme si reglajul contrastului nu are treaba cu softul. Daca ai pus potentiometru roteste-l maxim stinga si apoi maxim dreapta. Spre un capat contrastul va fi maxim. Sunt unele LCD-uri care au contrast maxim pentru 0V altele nu (sun cam invers). Se pare ca al tau nu este un LCD care sa aiba contrastul maxim pentru 0V.

Link spre comentariu

Incearca si negativ.

Am gasit ceva pe un forum strain,unele cu H in terminatie sunt pentru temperaturi ridicate.

Ala spunea ca merge incalzit putin.Sau cu tensiune negativa,dar pare ca el a conectat gresit de a iesit fum din semireglabil (probabil era la minim si a conectat pe el 1.5 volti)

Ultimul mesaj din

Link spre comentariu

Am verificat din nou si am gasit un datasheet mai complet al afisorului PC1602LRU si intradevar tensiunea trebuie sa fie negativa asa ca am conectat semireglabilul intre gnd si -5v , functioneaza foarte bine se regleaza contrastul :101 !

Link spre comentariu

Am verificat din nou si am gasit un datasheet mai complet al afisorului PC1602LRU si intradevar tensiunea trebuie sa fie negativa asa ca am conectat semireglabilul intre gnd si -5v , functioneaza foarte bine se regleaza contrastul :101 !

Felicitari. :aplauze Poate atasezi si ceva poze cu sursa si volt/ampermetrul, sa vedem si noi ce/cum a iesit.Bineinteles, fiecare in topicul respectiv.
Link spre comentariu

Geomar , ne spui si noua cum se poate modifica softul pt a masura vreo 10-15 A ? :nas:

Deocamdata ... nimic, daca este postez aici.
Stima pt GeoMar....si eu as fi interesat de proiect....dar in viitor....dar cum zic altii...mura-n gura....si eu sunt afond in programari... :jytuiyu dar imi place cand pot copia pe cineva....dar nu in sensu de multiplicare....si sa bati in piept...e proiectul meu.... ! oare studentii care au investit in proiectari .... nopti albe... etc... si acum sa-ti dea moca codul sursa ... ? eu raman fidel.. daca vrei ceva ...platesti...! :aplauze doar parerea mea...
Link spre comentariu

Pt GeoMar ! dupa o noapte de citit...topic .... proiectul ... e super....cine nu ar vrea LCD cu atatea afisari ? e prea moca....doar asta e telu forumului...didactic... nu ? Multumiri si pt ceilalti....care totusi s-au bagat ...in proiect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări