marik2500 Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Fiecare ne dorim, chiar daca nu intotdeauna muncim cat ar trebui pentru asta, ca un lucru care iese din mana noastra sa fie cat mai bine facut. Pare un lucru normal si aplicabil in orice meserie, dar cand meseria este aceea de... ELFORUM-ist? Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 LE Oricum, frumos din partea voastra sa mentionati la coautori si pe cei carora le copiati proiectele, proiecte pe care le "copiraitati".Consider ca nu am "copiat" proiectul, odata ce am adus modificari softului, pe baza proiectului lui, m-am inspirat si am realizat proiectul meu.Tu n-ai procedat niciodata asa?Sunt doua lucruri asemanatoare, dar tot odata diferite. Parerea mea. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Pe principiul asta ar trebui sa-ti cer sa ma pui la coautori, ca te-am ajutat sa-ti modifici proiectul. Glumesc, n-am idee cat de tare ai modificat programul principal, da' la cum te vaitai ca nu prea le ai cu programarea, am presupus ca modificarile au fost superficiale, meritele cele mai multe avandu-le autorul original.Si poate am exagerat cu trecerea la coautori, da' o mentiune pe undeva pe topicul asta referitoare la sursa inspiratiei tot ai fi putut trece (ma rog asta e esenta licentei [urlhttp]GPL [/url] care mie mi se pare o chestie fair).Parerea mea, bineinteles.LE Referitor la proiectele mele - la ce n-am facut singur si am documentat, am trecut autorul original. Da' e mult spus "proiectele mele", ca n-am prea multe executii practice cap-coada (am testat o gramada de lucruri, da' singura chestie cu adevarat functionala e un controller de acvariu). Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Pe principiul asta ar trebui sa-ti cer sa ma pui la coautori, ca te-am ajutat sa-ti modifici proiectul. Glumesc, n-am idee cat de tare ai modificat programul principal, da' la cum te vaitai ca nu prea le ai cu programarea, am presupus ca modificarile au fost superficiale, meritele cele mai multe avandu-le autorul original.Si poate am exagerat cu trecerea la coautori, da' o mentiune pe undeva pe topicul asta referitoare la sursa inspiratiei tot ai fi putut trece (ma rog asta e esenta licentei [urlhttp]GPL [/url] care mie mi se pare o chestie fair).Parerea mea, bineinteles.LE Referitor la proiectele mele - la ce n-am facut singur si am documentat, am trecut autorul original. Da' e mult spus "proiectele mele", ca n-am prea multe executii practice cap-coada (am testat o gramada de lucruri, da' singura chestie cu adevarat functionala e un controller de acvariu). Da, la inceput m-ai ajutat, softul este destul de schimbat, tot cu ajutorul unui alt user de pe forum cu care am colaborat si a vrut sa ma ajute. El mai mult la soft, eu la hardware. :daNumai bine. icon_jook Link spre comentariu
nooob64 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Proiectul original, pe care GeoMar l-a adaptat/extins se gaseste la http://www.ar2r.info/index.php?id=30 Acolo sunt si sursele care se pot personaliza/compila cu mikroC. Succes! LE Oricum, frumos din partea voastra sa mentionati la coautori si pe cei carora le copiati proiectele, proiecte pe care le "copiraitati". Nu am treaba cu userul GeoMar , or fii unele proiecte "copiraitate" nu e treaba mea , un lucuru e clar daca v-ati uita mai bine ati vedea ca proiectul acela este construit din exemplele venite cu cumpilatorul MikroC (ceea ce am mai precizat odata si nimeni nu a confirmat) si nu este ceva usor de implementat (este chiar simplu) , trebuie doar CITIT ceea ce nu prea face multa lume pe forum , multi useri asteapta sa primeasca totul de-a gata , oare ce s-ar intimpla daca nu ar exista nici functiile gata facute , atunci nimeni nu ar mai pune cod, decit un amarit de .hex , insa in cazul programului de fata totul este gata facut in niste amarite de exemple care doar trebuie sa fie ansamblate. Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Prin felul in care abordati problemele nu faceti altceva decat ca unele persoane mai ,,sensibile,, sa paraseasca anumite topice sau chiar forumul in detrimentul altora mai prietenoase. Nu acesta este scopul forumului, adica sa ne batem cu pumnul in piept ci sa ne aplecam uneori chiar mai mult decat ne este comod si sa ii invatam si pe cei care din dorinta de mai mult intreaba sau cer ajutor. Un gand intelept din popor spune: ,,Daca prietenul tau este miere, tu nu umbla sa-l mananci tot.,, S-auzim numai de bine!!! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 salut am un LCD MODUL de 16 pini despre care nu am gasit nicio documentatie trehnica asta este ce scrie pe el UHC16100NRB 00-38WJH-20042 asta este scris pe o hartie lipita pe procesor PM1610-4P024 REV:A iar asta pe gablaj as vrea sa ilm folosesc la panelmetru cu pic si nu sctiu daca este ok. Link spre comentariu
ducu Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Salut Domnilor, din pacate am aterizat cu acest replay aproape,daca nu chiar, de finalul acestui proiect, confirm cele spuse de D-nul "nooob64", adica faptul ca MikroC vine cu o sumedenie de exemple care te pot ajuta in personalizarea soft-urilor, dupa bunul plac. Personal am aprofundat MikroC-ul implementand diferite software-uri, exemplele complete le puteti vedea AICI. De asemenea, pe laptopul meu cu windows 7 functioneaza ireprosabil mikroc Pro for pic v4.15. So, daca doriti ajutor in ceea ce priveste personalizarea, si bineinteles daca va pot ajuta?!, apelati cu incredere. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 salut am un LCD MODUL de 16 pini despre care nu am gasit nicio documentatie trehnica asta este ce scrie pe el UHC16100NRB 00-38WJH-20042 asta este scris pe o hartie lipita pe procesor PM1610-4P024 REV:A iar asta pe gablaj as vrea sa il folosesc la panelmetru cu pic si nu stiu daca este ok. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 am mai sapat intre timp si am descoperit ca LCD este dintrun fax samsung model SF-5100 Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 La mulţi ani ROMÂNIA !!! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 si il mai am si pe acesta as putea sal folosesc Link spre comentariu
nooob64 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 si il mai am si pe acesta as putea sal folosescPare sa fie standard hitachi alphanumeric lcd , se poate folosii , in cel mai rau caz iti construiesti propriile functii dupa datasheet. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 ar fi la fel am incercat sa il alimentez impreuna cu semireglabilu de contrast dar se apride o singura linie cea de sus, la modelu CM160211 o fi defect? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 ar fi la fel am incercat sa il alimentez impreuna cu semireglabilu de contrast dar se apride o singura linie cea de sus, la modelu CM160211 o fi defect?se aprinde doar o linie deoarece trebuie conectat la un montaj, si sa ai si restul de conexiuni facute ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum