Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor schema amplificator

figher_ionut

Postări Recomandate

Am gasit pe youtube filmuletu de mai jos si ii rog pe cunoscatori sa ataseze scema da ca o stiu.

Va rog din tot sufletu daca se poate si pcb vreau neaparat sa realizez acest amplificator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• figher_ionut

3

• lorik199

1

• maverik_ro

1

Top autori în acest subiect

Era suficient să tragi cu ochiul la adresa din film: http://construyasuvideorockola.com/proy_amp400w1.php

Pe pagina a doua, jos, găseşti şi pdf-ul amplifului.

Din păcate, cei 400W sînt făcuţi din 2x200W, care în realitate, la o alimentare de +/-46V, sînt numai aproximativ 2x60W/8 Ohmi, sau cam 2x100W pe 4 Ohmi, dar asta numai dacă schimbi diodele din sursă. Schema e banală, mai mare încredere am în cea de 2x75W de Electromureş. :rade:

Link spre comentariu

Aici sunt de acord in totalitate cu ZAL , schema propusa de el este castigatoare ca raport calitate / pret , si ai garantia ca a fost produsa in zeci de mii de exemplare , nu cred ca mai are nevoie de reclama......

Link spre comentariu

Mersi zal nici nu mia trecut prin minte ca astia au site.Am atasat pdf-ul care zic eu este mota mo si incepatorii il pot executa.Dupa ce il voi realiza am sati spun de ce e in stare.

Link spre comentariu

Dacă chiar vrei să faci un amplif cu schema aia, ar fi bine s-o mai bibileşti înainte de a o pune pe cablaj. Superdioda e o glumă, măcar bagă 2 diode într-un tub de mătase sau silicon şi prinde-le de radiator, iar a treia să rămînă pe placă ptr reglarea polarizării trz finali, fie mai adaugi o rez de 10...100 Ohmi în serie, fie pui în paralel una ca să reglezi în jur de 500mV pe b-e la trz finali. Filtru gama lipseşte la intrare, înseriază o rez de 470 după cond de la intrare spre baza primului trz şi din bază, paralel cu rez de 18k, pui un cond ceramic de 330pF...1nF. Condensatorul de 330pF dintre b-c la trz pilot e cam mare şi e singur, pune şi la trz opus, ca şi la trz prefinali unii ceramici de 100...470pF/500V. Amplificarea e prea mare cu rez din buclă (18k/330 = 54,545), s-ar putea să rezulte un amplif zgomotos şi instabil, măreşte rez de 330 la 560 ptr o amplificare în jur de 30 cum au majoritatea amplifurilor. Pe rez de 18k din buclă pune un cond de 10...22pF în paralel. Rez de 10k din generatorul de cc, rez de 100 Ohmi din emitoarele trz prefinali şi cea de 10 Ohmi din filtrul de la ieşire, pune-le de 0,5-1W. Ret de 6,8 le scoşi de acolo şi pui cîte una de 1...10 Ohmi în serie cu bazele trz finali. Pe trz finali pui diode antiparalel 1N4003...4007 şi pe alimentări siguranţe de 4...5A temporizate (lente), nu strică o protecţie la ieşire cu releu sau măcar o sig de 5...6,3A, tot lentă. În loc de 2 perechi de trz finali poţi pune una de 2SA1943/2SC5200, iar la prefinali şi piloţi BD241/242C,243/244C,940/941, TIP31/32C...etc, iar la diferenţial BC256,556C.Condensatorul de la intrare e mic la 2,2uF, pune-l de 10uF nepolarizat (mpp, mkt, mks...etc). În faţa lui poţi pune un puţometru logaritmic de 50...100k. Condensatorul de 100nF din filtrul de la ieşire pune-l la 250V, cei de decuplare de pe alimentări la 63...100V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări