Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent Dioda MV-1YH

Vizitator horias2000

Postări Recomandate

Vizitator horias2000

Salutare la toti,Am o problema referitoare la o dioda MV-1YH. Nu mai exista!!! Nu gasesc nici urma de asa ceva, parca nu ar fi existat vreodata.As vrea sa stiu daca exista ceva echivalent. Dioda am gasit-o intr-un amplif Denon PMA-777 si e conectata in baza unui tranzistor. Pot sa trimit si o schema.La unul din canale e dioda originala, dar la celalalt cineva a inlocuit-o cu 1n4148. Nu cred ca e ok pt ca recent canalul respectiv s-a ars. Dioda e montata pe unul din tranzistoarele driver pt finali, deci simte o temperatura. In cazul canalului ars, dioda 1n4148 a fost adusa aproape de tranzistorul driver si data cu pasta termoconductoare.Mai mult ca sigur nu e ok ptca la 1n4148 variatiile cu temperatura sunt minime.Daca stie careva ce e cu dioda asta as fi tare recunoscator.Merci,Horia

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nostrom

3

Vizitator horias2000

Din pacate nu gasesc nicaieri un dataseet ca sa incerc sa gasesc ceva aproximativ.Exista si posibilitatea de a lega un tranzistor in loc de dioda dar daca nu stiu parametrii diodei e cam greu.E clar ca 1n4148-ul pus acolo nu isi face treaba.

Link spre comentariu

Maximum Forward Current (mA) If=150Forward Voltage Drop (Volts) Vf=Min 0,56;Max0,61/IfmA1,5Vf(mV/C)=2.0 C=grade temperaturaAm scanerul imprumutat cand mi-l aduce va trimit datele de mai sus nu am mai multe informatiiV-am trimis un MP

Link spre comentariu
Vizitator horias2000

Merci de informatiile de pana acum.De cateva zile tot caut ceva diode din astea....silicon varistor dar nu gasesc nimic ce sa si pot cumpara de la noi.Mai incerc si daca nu...las 1n4148 :(

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări