Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire osciloscop home made schema E0109 tub DG 13-32

r3ptila

Postări Recomandate

In primul rand multumesc si pe aceasta cale userului "Pongo" si domnului Trifan pentru sprijinul acordat pana in acest momentProblema sta in felul urmator, doresc sa construiesc osciloscop cu tub DG 13-32 sau 5UP1 pe schema osciloscopului E0109, cu modificarile respective, desigur, in special la partea de alimentare (trafo chopper,etc)Sunt constient ca va dura procurarea tuturor componentelor, adaptarea etajelor amplificatoare la alta tensiune (anume 240-250 V) de aceea va exista timp suficient pentru sugestii si sfaturi practice privind construireaUna din problemele intampinate (tinand cont de frecventze) este ca as renuntza la comutatoarele cu galetzi, greu de procurat, as prefera niste relee (actionate cu mmc-uri, sau oricum ceva digital) dar se pare ca cele normale nu-s bune la 25MHzCeea ce am mare nevoie ar fi schemele mai detaliate un pic decat cele gasite pe net (cu trimitere de pe acest forum) plus ceva poze cu placile, fata si verso, sa incerc sa reproduc cat mai fidel modulele pentru a avea capacitati parazite si pierderi cat mai miciSi in primul rand, sfaturile d-voastra, privind constructiaStiu ca s-a mai incercat (poate si reusit) asa ceva, inclusiv pe acest forum, sper sa am succes (oricum, o sa ma tin de proiect)multumesc anticipat pentru ajutorul acordat

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• r3ptila

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Normal că pe semiconductori, am eu schemele de la un Hameg, chiar şi memoriile ptr ecran, numai redresarea de înaltă tensiune, 4kV, va fi cu diode cu vid. Oricum am trafo de înaltă şi lămpile 2X2 dintr-un osciloscop unguresc din 1963.Am mai făcut pe vremuri osciloscopul lui G.D. Popescu, cu 7LO, era foarte simpatic. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări