r3ptila Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 In primul rand multumesc si pe aceasta cale userului "Pongo" si domnului Trifan pentru sprijinul acordat pana in acest momentProblema sta in felul urmator, doresc sa construiesc osciloscop cu tub DG 13-32 sau 5UP1 pe schema osciloscopului E0109, cu modificarile respective, desigur, in special la partea de alimentare (trafo chopper,etc)Sunt constient ca va dura procurarea tuturor componentelor, adaptarea etajelor amplificatoare la alta tensiune (anume 240-250 V) de aceea va exista timp suficient pentru sugestii si sfaturi practice privind construireaUna din problemele intampinate (tinand cont de frecventze) este ca as renuntza la comutatoarele cu galetzi, greu de procurat, as prefera niste relee (actionate cu mmc-uri, sau oricum ceva digital) dar se pare ca cele normale nu-s bune la 25MHzCeea ce am mare nevoie ar fi schemele mai detaliate un pic decat cele gasite pe net (cu trimitere de pe acest forum) plus ceva poze cu placile, fata si verso, sa incerc sa reproduc cat mai fidel modulele pentru a avea capacitati parazite si pierderi cat mai miciSi in primul rand, sfaturile d-voastra, privind constructiaStiu ca s-a mai incercat (poate si reusit) asa ceva, inclusiv pe acest forum, sper sa am succes (oricum, o sa ma tin de proiect)multumesc anticipat pentru ajutorul acordat Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Am şi eu un tub de osciloscop Philips, DG13-54 şi mă bate gîndul să mă joc cu el. Am şi trafo cu secundar de 2x2kVca, pot să-i fac redresarea cu 2X2... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2011 Partajează Postat Februarie 9, 2011 Normal că pe semiconductori, am eu schemele de la un Hameg, chiar şi memoriile ptr ecran, numai redresarea de înaltă tensiune, 4kV, va fi cu diode cu vid. Oricum am trafo de înaltă şi lămpile 2X2 dintr-un osciloscop unguresc din 1963.Am mai făcut pe vremuri osciloscopul lui G.D. Popescu, cu 7LO, era foarte simpatic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum