Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wirhpool-Indesit-Zanussi-LG…

doru3160

Postări Recomandate

Salutare,a venit vremea sa pensionez masina de spalat,si pe vremea cand gaseai un singur tip de vanzare,totul era ok,nu aveai probleme in a alege…acum,dupa ce-am prospectat piata,si mai ales dupa ce am vazut atatea discutii pe marginea acestui subiect pe aici si nu numai,intreb daca are cineva idee care ar fi modelul cel mai bun in ce priveste calitatea prestatiei si nu mai putin important,fiabilitatea in timp.Ca si caracteristici ma intereseaza ceva cu 1000-1200rot/min(eventual reglabil) la stoarcere,cuva si tamburul din inox,capacitate de spalare 5-7kg dar cu functie de 1/2(nu tot timpul poti aduna rufe la capacitatea masinii si neavand aceasta functie,dilueaza detergentul cu cantitatea de apa necesara pt sarcina max stabilita de fabricant),reglaj temperatura independent de program,silentioasa,si daca mai face si economie de apa/curent,nu m-ar deranja.Probabil ca cer cam multe,dar daca iau ceva mai slab decat vechea masina,mai bine ma abtin.(am avut,si mai am marca Matura Turbo 1200 SL Electronic,cu uscator,si programatorul electromecanic incepe sa dea semne de oboseala,chiar daca si-a facut datoria ceva ani fara rateuri,partea mecanica e ok,partea electrica de asemenea,singurul punct slab,la care nu se gaseste remediu,e programatorul,care a mai fost schimbat odata acum 5-6 ani,numai ca acum e mai greu de gasit unul bun,ca sa nu spun imposibil,si parca as face si o schimbare...)As fi interesat de orice parere,dar in mod deosebit de la detinatori care au avut norocul sa treaca de garantie cu masina in functie,fara interventii,sau poate de la colegi care au lucrat la service in acest domeniu.Ca buget, m-as opri la max 1500-1800 lei,si asta daca intr-adevar merita,altfel impusc una ieftina si o arunc la primul defect costisitor…in schimb am restrictii la dimensiuni…sa nu fie mai mare de 600X600 mm,ideal chiar 600X500 mm, inaltimea e cam standard,la 800-850 mm.(exclus incarcarea pe verticala)Marci vizionate-cele din titlu plus Samsung, Bosh,Gorenje,Candy,Electrolux,Beco,Arctic si naiba le mai stie…sper sa nu se considere reclama, se vrea doar o discutie pe marginea acestui subiect,care in mod sigur va ajuta si pe altii sa ia o decizie…de regula ce am gasit ca avantaj la o marca,nu mai gaseam la alta si tot asa…dar nici una sa le aiba pe toate.Astept pareri,opinii,cat mai merge batranica...daca cedeaza,se poate merge si la noroc :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

5

• gymy

4

• doru3160

4

• bassbox

1

Top autori în acest subiect

Am un Wirhpool FL 5085 de 7 ani, la apartament, si nu am avut nici o problema.Are reglaj temperatura, turatie de stoarcere(max 800), program 1/2, nu este silentioasa(cel putin a mea). Recent mi s-a fisurat garnitura de la usa, probabil de la prea multe rufe. Nu am bagat niciodata calgon sau alte chestii, si am fost uimit cand am desfacut rezistenta de incalzire era galbena parca era noua.

Link spre comentariu

Problema mare la masinile noi,cel putin din punctul meu de vedere,e cuva din poliacrilat,unii producatori dau 10 ani garantie,dar daca dupa 2-3 ani se duc rulmentii,nu pomenesc nimic despre faptul ca la unele tipuri nu se prea pot schimba....

Link spre comentariu

Problema mare la masinile noi,cel putin din punctul meu de vedere,e cuva din poliacrilat,unii producatori dau 10 ani garantie,dar daca dupa 2-3 ani se duc rulmentii,nu pomenesc nimic despre faptul ca la unele tipuri nu se prea pot schimba....

Adica la Indesit in general.Ocoleste marca asta.In general au probleme cu placile electronice care se defecteaza foarte usor.
Link spre comentariu

Ok,raul a fost facut :rade:

Am decis si luat un Whirpool AWO/D 65135

http://www.catalogwhirlpool.ro/al-6-lea ... o-d-65135/

Cat o tine,vom vedea,deocamdata dupa testari si cateva programe complete,se comporta bine...si cum interesul pt acest topic nu a fost prea mare,am luat hotararea sa iau marca asta,daca am nimerit-o sau nu,doar timpul va decide.

Multumesc pt parerile exprimate.

Din punctul meu de vedere,topicul se poate inchide,desi parerile unor"patiti" aveau sa ajute la luarea unor decizii si altora.

Link spre comentariu

E un avantaj si garantia cu termen mai mare,asta spune ca producatorul se bazeaza si nu mizeaza pe multe interventii in acest interval,numai ca eu nu m-am luat niciodata dupa asta,stiu din experienta altora ce inseamna sa cumperi un produs si sa stai termene legale(30 zile) pt solutionarea unui defect,fara produsul pe care l-ai cumparat...De fapt la toate tipurile care se pun azi in vanzare,programatorul e un procesor,o memorie,interfete pt comenzi finale si elementele de executie...pana la urma am constatat(tot din experienta altora) ca la indesit cel mai repede cedeaza ori memoria ori procesorul,probabil e un viciu de proiectare,pt ca ma indoiesc la celelalte tipuri sa foloseasca ceva mult diferit fata de aceasta marca...in intelesul general,la tipurile vechi,programatorul era acel bloc rotactor,cu multe contacte,care in timp mai faceau mofturi,dar in medie rezistau 10-15 ani...era de fapt o memorie electromecanica,la care nu prea avea ce sa se strice.Oricum,la asta noua,i-am montat pe intrare un filtru industrial(posibil sa aiba si intern,de la mama ei,nu stiu...),de 16 A,nu stiu de la ce a fost,are forma unui electrolitic cu 4 borne,si in schema interna sunt incluse 2 bobine si cateva condensatoare,am mers pe ideea ca asa cum nu ajuta...nici nu strica :rade: ,dar sper sa mai netezeasca din spiturile de curent ce vor fi sa fie pe retea,banuind ca de fapt acele spituri de curent pot da peste cap buna functionare a circuitelor electronice...Sunt constient ca in ziua de azi,indiferent de firma, nu se mai fabrica produse care sa te tina pana te saturi de ele si iti vine pofta sa le schimbi,cum a fost vechea masina :rade: asa ca timpul va decide daca achizitia a fost buna sau nu,pana la urma in toata treaba asta si norocul joaca un rol,mai mult sau mai putin important,si cum la bunuri de folosinta indelungata,pana acum nu am avut probleme,sper sa nu fie asta un inceput.Peste 10 ani,o sa reinvii acest topic cu pareri obiective :rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am un Wirhpool FL 5085 de 7 ani, la apartament, si nu am avut nici o problema.Are reglaj temperatura, turatie de stoarcere(max 800), program 1/2, nu este silentioasa(cel putin a mea). Recent mi s-a fisurat garnitura de la usa, probabil de la prea multe rufe. Nu am bagat niciodata calgon sau alte chestii, si am fost uimit cand am desfacut rezistenta de incalzire era galbena parca era noua.

Am laudat-o prea mult. Nu stiu din ce cauza a bubuit triacul care comanda pompa de evacuare. Pur si simplu a zburat de pe placa, au ramas decat piciorusele. Noroc ca stiu de care este, ca mai sunt 2 pe placa. Cand am scos mufa de la pompa de evacuare, am vazut putina apa. Probabil asta i-a venit de hac, da in halul ala, sa-l zboare de pe placa!
Link spre comentariu

Am probat pompa, e buna. Apa mai pica pe la sertarul cu dero. Nu e spart nu are nimic. Daca scot sertarul la maxim, urmele de apa se scurg pe pompa. Am vazut ca are picaturi albe pe ea, de unde pica apa cu dero. O sa improvizez cumva un acoperis acolo

Link spre comentariu

Am probat pompa, e buna. Apa mai pica pe la sertarul cu dero. Nu e spart nu are nimic. Daca scot sertarul la maxim, urmele de apa se scurg pe pompa. Am vazut ca are picaturi albe pe ea, de unde pica apa cu dero. O sa improvizez cumva un acoperis acolo

Daca presiunea e prea mare la apa e posibil sa curga apa din sertar.Baga pompa intr-o punga daca vrei sa o protejezi.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Masina timp de o saptamana nu am folosit-o, am schimbat triacul si functioneaza corect, dar cand a ajuns la stoarcere am "auzit" rulmentii, asa ca i-am schimbat si pe ei plus semering. Totusi e destul de bine, o reparatie minora la 7 ani, am dat 35 lei, 10 lei triacul si 25 lei rulmenti plus semering. Am vazut ca multi au avut probleme la 3-4 ani de la cumparare.S-auzim de bine. :dans:

Link spre comentariu

Masina timp de o saptamana nu am folosit-o, am schimbat triacul si functioneaza corect, dar cand a ajuns la stoarcere am "auzit" rulmentii, asa ca i-am schimbat si pe ei plus semering. Totusi e destul de bine, o reparatie minora la 7 ani, am dat 35 lei, 10 lei triacul si 25 lei rulmenti plus semering. Am vazut ca multi au avut probleme la 3-4 ani de la cumparare.S-auzim de bine. :dans:

La 25 de lei rulmentii + semeringul ai cumparat niste chinezarii.Daca mai puneai 20 lei cumparai SKF care te tineau muult mai mult
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări